Ben Ankara`da Milli Eğitime bağlı bir okulda kadrolu aday memurum. 29 Ekim resmi tatilinde ve bunu takip eden haftasonu tatilinde il dışında bulunacağım ve önümüzdeki pazartesi görevimin başında olacağım. Bana idarecimiz tarafından il dışında bulunacak olmam sebebiyle izin belgesi doldurmam gerektiği söylendi ve gereken belgeyi doldurdum. Fakat beni şaşırtan ve üzen şey, resmi tatile ve haftasonuna denk gelen bu 3 günün mazeret iznimden düşeceğinin bizzat okul müdürümüz tarafından şahsıma söylenmesi. İzin belgesinde mazeret izni olarak değil,sadece haftasonunda il dışında olacağımı belirttim ve diğer izinler kısmını işaretledim.
Kurban Bayramı tatilinde de bir hafta il dışında olursam ve bunu yine aynı şekilde belirtirsem yine mazaret izni denip bütün mazeret izni hakkım dolmuş olacak. Bu yaklaşım ne derece doğru, bana denen "mazeret izni" nitelemesi doğru mu? Ben karma engelli bir memurum. Hastane kontrollerim, gerektiğinde hastalık izinlerim, mazeret izinlerim olacak koşullarım gereği. Eğer ki anlayış gösterilmeyecekse, bir haftasonu Ankarada bulunmayışım bile mazeret iznine girecekse bu çok büyük bir haksızlık. Bu sorunu nasıl çözebilirim ben?
Kurban Bayramı tatilinde de bir hafta il dışında olursam ve bunu yine aynı şekilde belirtirsem yine mazaret izni denip bütün mazeret izni hakkım dolmuş olacak. Bu yaklaşım ne derece doğru, bana denen "mazeret izni" nitelemesi doğru mu? Ben karma engelli bir memurum. Hastane kontrollerim, gerektiğinde hastalık izinlerim, mazeret izinlerim olacak koşullarım gereği. Eğer ki anlayış gösterilmeyecekse, bir haftasonu Ankarada bulunmayışım bile mazeret iznine girecekse bu çok büyük bir haksızlık. Bu sorunu nasıl çözebilirim ben?