Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ret olan vergi indirimi talebini daha sonra yenileyebilir miyim?

mehmetreis

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Selamlar 2006 tarihindealınmış %40 raporuma istinaden vergi indirimine başvurdum %19 oran verip talebim ret edildi acaba daha sonra vergi indirimi için yeniden başvurabilirmiyim

başvurabilirsin kardeşim işte böyle bir sistem var türkiyede

sağol
Bu sağlık yönetmeliğini çıkaranlar inşallah bir gün engelli olurlarda halimizi ozaman anlarlar

ilginize teşekkürler
raporu 2006 da almıştım vergi indirimi için başvurmamsa 20.02.2009 yılı olmuş 31.03.2009 tarihli raporlada %19 luk oran verdiler ve resmi yazı bu gün iş yerime geldi ben sağlam olarak devlet nmemurluğu kadrosuna yeni çıkan yasadan önce(01.10.2008 öncesi)atanmıştım sakatlığın doğuştan olduğu için yeni çıkan yasaya göre 15 yılda emekli olmak istiyordum aslında elimde 28.02.2006 tarihli %40 oranlı raporum mevcut (askerliktende muafım)acaba bu yönetmelik değişirmi %19 luk raporda aslında ben 2 doktorun çekişmesinin kurbanı oldum kardiyoloji uzmanı %40 kalp yetmezliği + %10 pulmoner hipertansiyon verdi ,kalp cerrahı kalp yetmezliği %19l uk oran verdi ve sonuçta oran %19 oldu. Gerek işlerimin yoğunluğu gereksede o ayda düğün yapmamdan dolayı itiraz edecek fırsatı bulamadım bana ne önerirsiniz acaba devlet memurlarındada yeni rapor istiyorlarmı emekli olacağım vakit yoksa elimdeki %40 lık rapor iş görürmü?

Eğer memuriyetten önce alınmış ve %40 sakat olunduğunu gösteren bir sağlık kurulu raporu varsa, 15 yıl hizmet süresi ile emekli olunabilir.
Eğer bu mümkün olamıyorsa, o zaman erken emekli olabilmek için emeklilik zamanı geldiğinde %40 ve üzerinde rapor almak şart. Aksi halde mümkün değil.

a) %60 ve üzeri ise en az 5400
b) %50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,
c) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480,
gün hizmet süresi ile emekliliği hak ederler

evet elimde memuriyete girmeden almış olduğum rapor var acaba bu geçerli olurmu ?

Üst Alt