Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Retina dekolmanı ve askerlik..?

trkyzc

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar öncelikle hepinize merhabalar,
Forumunuzda yeniyim.Üye olma sebebim araştırırken forumda iyi düzeyde bilgi birikimine sahip kişilerin olduğunu görmemdir.
Sorunum şu arkadaşlar.Bundan 5-6 sene önce sağ gözümden retina dekolmanı tanısıyla ameliyat oldum.Aradan geçen zamanda göz düzelebildiği kadar düzeldi ama tahmin edebileceğiniz üzere görme kaybı var.Gözlükle düzeltiğinde dahil (ki sanıyorum 3 numara sağ cam) sol göze göre görüntü arkada kalıyor ve baş dönmesi eli ayağı boşa atma gibi şeyler yaşıyorum.
Birkaç arkadaşta forumda bu olaydan müzdarip sanırım fakat askerlikle ilgili çok detaylı bir yazıya paylaşıma rastlamadım.Eğer bilginiz dahilinde olan bir konuysa muayene esnasında beni neler bekliyor muafiyet şansı nedir paylaşabilirseniz sevinirim.
Herkese iyi forumlar diliyorum

trkyzc

Şu durum askerlik yapar: " A-5. Bir gözde retina dekolmanı (tedavi ve ameliyattan sonra dekolmanlı gözün görme derecesinin 0.2 veya yukarı olması kaydıyla)."

Şu durumlar muafiyet sağlar: "B-5. Bir gözde retina dekolmanı (Ameliyattan sonra dekolmanlı gözün görme derecesi 0.1 dahil parmak sayar derecede olması kaydıyla) ya da tedavi edilmiş ve görme derecesi 1 inci maddenin A dilimi kadar olan her iki gözde retina dekolmanı"
"C-5. Bir gözde retina dekolmanı (Ameliyattan istifade etmeyen ve santral görmesi olmayan) ya da tedavi edilmiş ve görme
derecesi 1. maddenin B dilimi kadar olan her iki gözde retina dekolmanı"

Hocam ameliyattan sonra dekolmanlı gözün görme derecesi 0.1 falan yazmışsınız. Onu pek anlamadım. Benim ameliyatlı gözüm 5.25 derece miyop ve 2.5 astigmat. Bu durumda muafiyet sağlarmıyım?

[FONT=sans-serif]İyi günler sayın hocalarım. Sağ gözümden Retina Dekolmanı ameliyatı geçirdim ve askerliğe elverişli değil kararı verdiler. Ama ne hikmetse aradan 2 yıla yakın zaman geçti ve karar yeniden gözden geçirildi. Yeniden değerlendirildi diye bir posta geldi eve. Şimdi askerliğe elverişli kararı çıktı hakkımda. Bu ay sonunda askerim. Akıbetim ne olur onu öğrenebilir miyim. Tekrar çürük raporu verirler mi askerde?[/FONT]

Arkadaşım sizin yazdıklarınız KIRMA derecesi... Görme derecesi değil.

Mesela körseniz miyopunuz 0 derecedir ama hiç görmezsiniz.

Konuya direkt cevap yazınca size bildirim geliyor mu bilmiyorum hocam özür dileyerekten buraya da yazıyorum. Ameliyatlı gözüm 5.25 derece miyop ve 2.5 astigmat. Bu durumda muafiyet sağlarmıyım?

Peki hocam görme derecesini nasıl anlayacağız?

Salihozyasar

Görme derecesini siz ölçemezsiniz. Göz doktoru ölçer.

Mesela 20/20 görüyorsanız her şeyi tam görüyorsunuz demektir, 0/20 görüyorsanız tamamen kör olduğunuz anlamına gelir. Sadece karaltıları seçiyorsanız 3-4/20 görüyorsunuzdur.

Bunun gözlük numaranızla alakası yok.

Üst Alt