Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Retinitis Pigmentosa hastalığıma verilen %25 lik orana itiraz edebilir miyim?

wezar

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merabalar retinis pigmentosa(gece körlüğü) hastasıyım 2022 raporu almak için müracaat ettim kuruldan çıkan rapor oranı %25 hastalığıma göre rapordaki oranı düşük buluyorum tekrar kurula girme şansım varmı varsa nasıl bir yol izlemeliyim?

Eğer oranı düşük buluyorsanız il sağlık müdürlüğüne itiraz edecksiniz. Elinizdeki rapor oranı için il sağlık müdürlüğüne itiraz edin.

itiraz ettikten sonra kabül edildiği zaman tekrar yine aynı hastanedemi giriliyo? yoksa başkabir hastanede girme şansım varmı.

İlgili Yönetmelik bu konuda şöyle diyor:

Özürlü sağlık kurulu raporuna itiraz
MADDE 10 - (1) Özürlü sağlık kurulu raporuna; özürlü, velisi veya vasisi veyahut raporu isteyen kurum tarafından itiraz edilebilir. İlgililer itiraz dilekçesi ve ilk özürlü sağlık kurulu raporunun tasdikli bir örneği ile birlikte, bulunduğu ilin sağlık müdürlüğüne başvurur. İl sağlık müdürlüğünce, özürlü sağlık kurulu raporu alacak kişi en yakın farklı bir özürlü sağlık kurulu raporu vermeye yetkili hastaneye gönderilir. İtiraz edilen özürlü sağlık kurulu raporu ile itiraz üzerine verilen özürlü sağlık kurulu raporundaki kararlar aynı yönde ise özürlü sağlık kurulu raporu kesinleşir.
(2) Özürlü sağlık kurulu raporlarının farklı olması durumunda, bu Yönetmeliğin ekinde yer alan EK-2 sayılı listede belirtilen hakem hastanelerden, kişinin ikamet ettiği yere en yakın bir hakem hastaneye, kişi yeniden muayene edilmesi ve özürlü sağlık kurulu raporu tanzim edilmesi amacıyla yine il sağlık müdürlüğü kanalıyla gönderilir. Hakem hastanenin özürlü sağlık kurulunca verilen kararı kesindir.
...
Sen il sağlık müdürlüğüne itiraz edince il sağlık müdürlüğü seni özürlü sağlık kurulu raporu vermeye yetkili başka bir hastaneye sevkedecek.

teşekkürler yardımlarınız için iyi forumlar

merabalar benim raporum %29 çıktı en az 3 ay içerisinde itiraz etmek gerekiymuş sanırım ama 3 ay ı geçti şimdi itiraz edip tekrar kurula girebilirmiyim?

Zaman sınırıyla ilgili bir bilgim yok.
Siz bulundugunuz il sağlık müdürlüğüne gidin, sağlık kurulu raporunuzun tasdikli örneğini de yanınız alın ve o rapora itiraz edin. İtirazınızı dğerlendirirler ve sizi başka bir yetkili hastaneye sevkederler. Tekrar sağlık kuruluna girersiniz.
Ayrıca:http://www.engelliler.biz/forum/sag...m-rapor-oranlarina-itiraz-edebilir-miyim.html
Verdiğim linki size yazdıktan sonra okudum. İtiraz etmeden önce farklı bir hastaneden yeni bir rapor almak fikri aklıma yattı. Rapor oranınızı düşük buluyor ve daha fazla oranda rapor alacagınıza inanıyorsanız önce sakatlık oranı cetveli'nden rahatsızlıgınızla ilgili oranı inceleyin. Ve siz de itiraz etmeden önce başka bir yetkili hastaneye gidip yeni rapor çıkartın: Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi
Zaten tecrübesi olan arkadaşlar da size yardımcı olacaklardır.

İl Sağlık Müdürlüğüne gidip itiraz edebilirsiniz. Ama ben olsam, eğer drum acil değilse, bir 3 ay daha beklerim ve sonra başka bir hastaneye gidip yeni rapor için başvuru yaparım.

Not: Sakatlık oranı cetveli'ne göre %40 ve üzeri rapor alamayacaksanız uğraşmayın zaten...

retinitis pigmentoza için %50 rapor verildi

retinitis pigmentoza ve bir teşhis daha var ikisine %50 rapor verildi.

Üst Alt