Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Retinitis pigmentosa rahatsızlığıyla erken emekli olabilir miyim?

djgökhan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
11.11.1998 yılından beri kesintisiz çalışmaktayım 5050 pirimim mevcut yenı almıs oldugum saglık kurul raporumda her iki gözde camlı görme 0,1 bilateral retinitis pigmentosa mevcuttur diyor.erken emekli olabilirmiyim olabilirsem ne yapmam gerekiyor. yardımcı olabılırsenız sevınıtım teşekkürler.

Rapor oranınız önemli bir etken 60% ve üzeri alır iseniz malulen emekli anılan oranın aşağısında alır iseniz vergi indirim hakkı kazanıp erken emekli olabilirsiniz...
Şu tablo işinizi görür,
2008_oncesi.PNG

Not: 60% ve üzeri rapor alır iseniz malulen emekli olacaksınız diye bir şart yok bu oranlar ile vergi indirim hakkı kazanıp erken emeklide olabilirsiniz.

retinitis pigmentosa

yeni almış olduğum saglık raporumda her iki gozde camlı görme 0.1 bilateral retinitis pigmentosa mevcuttur diyor.vergi indiriminden yararlanmam için ne yapmalıyım nereye baş vurmalıyım sırasıyla bildirirseniz sevinirim teşekkür ederim.hepinize geçmiş olsun arkadaşlar.

günduz görmem de cok zayıf 10 yıl once retınanın yırtılması sonucu istanbulda laser(cizdirmek) yaptırmak zorunda kaldım yaptırmassan 6 ay içerisinde gözleri kapanabilir dediler laser yaptırmadan önce iki gozumdede yaklasık 11 derece cam kullanıyordum şimdi 1.25 kullanıyorum ama sadece ışıgı kırıyor pek faydası yok malesef gündüz de madur durumdayım yanıdan gecenlerı tanıyamıyorum seslerını duyarsam oyle cevap verıyorum durum vahım anlayacagınız..

retinitis pigmentosa teşhisi ile camlı görme 0.1 bilateral retinitis pigmentosa mevcuttur dıye saglık raporu verildi.vergi indiriminden yararlanabilmem için ne yapmalıyım nereye baş vurabilirim ne gibi evraklar istenmektedir yardımcı olursanız sevinirim..

sevgili bülent bey dilekçeyi nereye yazıp başvurmam gerekir hangi evraklar gerekmektedir biraz açarmısınız.teşekkür ederim.

önce dılekçe yazacaksınız (şu ış yerinde calışıyorum dıye sonra hükümet konağına gıdıp vergi dairesine dilekceni vereceksınız bır adet dılekce bır adet özürlü raporu ve tc kımlı kartı sureti

cemal bey,
İlk olarak çalıştığınız iş yerinden çalıştığınıza dair belge alacaksınız o belge ile Konya merkezdesiniz sanırım Maliye (Mükellef hizmetler birimine) vergi indirimi için müracaat yapacaksınız.Elinizde yeni ve güncel tarihli bir rapor var ise raporunuzu da vererek evraklarınızı teslim edeceksiniz.30-45 gün içerisinde Maliye iş yerinize bu hakkı kazanıp kazanmadığınızı bildirecektir.

yeni almış oldugum sağlık raporumda her iki gözde camlı görme 0.1 bilateral retinitis pigmentosa mevcuttur diye saglık raporu verildı bu rapor vergi indiriminden faydalanabilmem için yeterlimidir? eget yeterlı ıse nereye hangi evraklarla başvurmalıyım bilgilendirirseniz sevinirim teşekkür ederim.

özür dilerim gerçekten ben yeni üye oldugum için bilmiyordum genelden yazdıgım soruya cvp alamadıgım ıcın ozelden yazmıstım bır daha boyle bır hata tekerrür etmıyecektır.

bilateral retinitis pigmentosa

saglık raporumda her iki gözde camlı görme 0.1 bileteral retinitis pigmentosa mevcuttur diyor gormem cok zayıfladı artık camlar fayda etmıyor cunku 10 yıl önce laser (çizdirmek zorunda kaldım retinada yırtık olustu hala devam ediyor cerrahi mudahale olmazmış) yaptırdım yaklasık 11 derece cam kullanıyordum.bu raporla basvurdugumda vergi indiriminden yaralanabilirmiyim, emekli olmam için ne kadar işime yarar, % ibareli sakatlık raporu almama yardımı olurmu, yada % ye nasıl çevirebilirim emekli olabilmem için verirlerse % kaç alabilirim yardımcı olursanız sevınırım.tesekkurler.

Elinizdeki raporla birlikte bulunduğunuz ilin sağlık kurulu raporu vermeye yetkili hastanelerinden birine sakatlık raporu için başvuru yapın, sizi orada yönlendireceklerdir zaten: http://www.engelliler.biz/forum/sag...staneler-ve-hakem-hastaneleri.html#post863235

Emeklilik veya vergi indirimi vs. haklardan yararlanabilmeniz için % 40 ve üzeri oranlı raporunuzun olması gerekiyor. Yüzde kaç oran alacağınız gözünüzün durumuna bağlı, bu hastalıktan % 57 alanda var, yüzde 70-40 alanda..

Ek Bilgi: http://www.engelliler.biz/forum/dig...aklariyla-ilgili-site-rehberi.html#post929941

Raporunuzu aldığınız zaman yüzde kaç oran verildiğini buraya yazar mısınız?

geçmiş olsun bendede aynı hastalık var ve ırsi diyorlar.anneannemde vardı ve kör oldu.

yardımcı olduğunuz için tesekkur ederim.raporumu aldıgım zaman oranını bıldırırım

tesekkur ederım sızede gecmıs olsun gercekten zor durum yasayan bılır ancak evet malesef ırsı oldugunu bende doktorumdan duydum.çocuklarımı kontrole goturdum 15 yasından sonra meydene gelebılecegını soyledı ınsallah cocuklarımda barı olmaz dıye dua edıyorum

Üst Alt