Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rispedral ve prozac yazdı doktor. Teşhisim ne olabilir?

kentakili

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Bugun psikiyatriye gittim...sikintilarimi dinledi bu ilaclari yazdi 3 hafta sonra kullan ve gel dedi..Sordum neyim var dedim, suan kesin birsey diyemem dedi..Bi doktor teshis koyamaz mi hemen yada teshis yoksa neden ilac verdi?

İlaçları kullandıktan sonra ki durumunu gözlemlemek istediği için tanı koymamıştır .

Anxiete içerisinde olduğunu düşünmüş olabilir .

Yani biraz gergin stresli ,endişeli olduğunu düşündüyse

ilaçları bi kullansın bir daha muayene edeyim niyetinde olabilir .

Çok geçmiş olsun arkadaşım :rolleyes:

Gergin stressli bi halim belki vardir ordayken ancak bende kaygi yok ki, anksiyete kaygi bozuklugu degilmiydi.
Ben okudugumu anlamiyorum, insanlari dinlemek zor geliyor, mutsuzum vs ama asla anksiyetem yok..baska doktora mi gitsem anlamadim ki

kentakili
Hayır hayır siz ilaclarınızı düzenli alın ve kontrollere mutlaka gidin, size tanı koyulmuştur aksi halde ilaç alamazsınız.
Kesin tanı için tedavi sonrası görmek istemiştir hekimler bunu sık sık yapar.
Şikayetlerin depresif nöbet gibi görünüyor, siz ilaçları düzenli alın kontrollere mutlaka gidin,...

Hemen teşhis koyamaz, teşhis koyabilmesi için sizin hastalığınızın sabit olması yani hastalığın belirtilerini kesinlikle göstermeniz gerekir.

Teshissiz ilac yazamazsın yazamazsın eczaneden ilacın cıktısını alın teşhisi görürsünüz en altta yazar

Eczaneden ilaci aldim ictim bile..ciktisi derken ?

Ekonomist, yani simdi surec nasil isleyecek?

kentakili

Doktorunuza tekrar gideceksiniz, ilaçların etkilerine bakacak belki bir kaç kere daha giderseniz kesin teşhisi koyar yalnız sizin ilaç kullanmak zorunda olmanız gerekiyor ilaçsız yaşayabiliyorsanız hasta değilsinizdir akıl hastaları ilacını kullanmazlarsa çok kötü olurlar normal bir hayat yaşayamazlar.

kentakili icsenizde önemli degil tc nizle gidin aynı eczaneye cıktı diyin onlar anlarlar sag alt köşede tanı yazar

Duzelmiyorsa sorunlarim omur boyu ilacca devam mi, yani teshis 2 yada 3 gorusmede konur...tedavi ilaclara devam etmek...ya sonuc 1 sene sonra mi.
Ben ilacsizda yasiyordum yani doktor hasta oldugumami kanaat getirmiyor dediniz..

E devlete girip ziyaretlerim bölümüne tıklayın. Orda detay görüntüleye basın. Teşhis kısmını açın, görürsünüz. Sonraki gidişinizde tekrar aynısını yapın, teşhisler aynıysa tamam, değilse en son gittiğiniz doğru. Hemen teşhis koyanayabilir.

Z00.4 -GENEL PSİKİYATRİK MUAYENE, BAŞKA YERDE SINIFLANMAMIŞ

Seklinde yazmis...tani yok ama ilac veriyor..tuhaf

Bu durum doktor daha kesin tanı koymamış demektir.
Bir kaç kere daha gittiğinizde ve doktor da hastalığınızdan emin olduğunda tanı koyacaktır.
Eğer hastalık tanısı bir seferde konulsaydı her önüne gelen ben şizofren/bipolarım diye ortaya çıkardı.

Takıntı ve depresyon kardeş ikili :) Takıntı depresyonu tetikliyor ,depresyon takıntıyı tetikliyor.İkisi birbirini tetikliye tetikliye bir bakmışsın en sonunda kronik bir hastalık ortaya çıkmış ilaç bağımlısı olup çıkmışsın. Seninki ikisinden hangisi acaba üzücü sinir bozucu rahatsız edici insan ve ortamlardan uzak dur kafaya hiçbir şey takmamaya çalış.

Depresyonda takıntı olmaz, takıntı şizofren veya bipolarda olur.

Valla var birseyde bakalim ne, amacim duzgun koysun teshisi zaten hepsi birbirine yakin seyler geliyor bana

Ben ogretmenim isterdimki huzur dolu yerde calisayim ancak it kopekle ugrasip duruyom...ustune de kendi problemlerim

kentakili sinirin bozulmuştur hatta belki de depresyona girmişsindir zaten iş yapmak insanı yormuyor insanlar ve onlarla muhatap olmak daha doğrusu olmak zorunda kalmak insanı yıpratıyor ne kadar az insan o kadar mutluluk ve huzur .:D

Saçma değil mi? Teşhis yok ama ilaç veriyor. Neye dayanarak veriyor? Belki seninle paylaşmamıştır, ki buda anormal.

Ozgurkiz banada sacma geliyor ama burdaki bilenler normal diyor. 3 hafta sonra tekrar gidecegim...benimle paylasmayacaj kimle paylasacak , e nabizdaki teshiside koydum oraya hepsi bu

sokrates

İlk defa sana katılıyorum sokrates, iş yerinde insanın sinirini en çok hergün muhatap olmak zorunda kaldığın insanlar bozuyor iş yapmak değil.

kentakili

Prozac genelde depresyon için veriliyor fakat risperdalı hastamda kullanıyor kendisi şizofren. İlk bu ilacın iğnesini vermişlerdi(aylık depo)
Sonra hastamız bu iğne yüzünden titremelere falan başladı elden ayaktan kesilince hastaneye yatırdık iğneyi kestiler. sonra 3mg hap olarak verdiler gittikçe mg sini 1e düşürecekler
Çünki bırakması gerekiyor . Allaha şükür şuan o titremeleri falan kesildi. İğnesi çok tehlikeli bir ilaç...

Niye veriyor doğru ilaca bulanakadar verecek o arkadas daha cok doktora gelip gidecek ben tam beş senede doğru ilacı hemde manisa gibi bir yerde

Dogru teshisi bulursa dogru ilacida bulur ama bakalim ne olacak...ayrica bu ikisi uyku yapiyor bende vede mutluluk verici gibi uyusturuyor sanki hissizlik gibi birsey..

kentakili

Mutluluk veren prozac. Düzenli olarak kullanıldıgında kahkHalar bile attırır insana. Uyku verense risperdal iyide yemek yedirir

Sakın prozacı aniden bırakim deme yoksa kafanın içinde atlar koşmaya başlar. Bırakacagın zaman azatlta azalta bırak. Kapsülün yarısını suya boşalt sonra çeyreğe inersin.

Benim okudugumu anlama ve bunu uygulama ya dokme tarzi ( yonetmelik vs ) seyleri sonuclandiramiyorum..insan iliskilerim zayif..insanlari dinleyemiyorum..yorgunluk ve bezginlik ayrica kendi sahsi islerimi gormeyi erteleme var yani camasir bulasik bosvermislik..4 defa is degistirdim ve 1 defada bosandim...
Doktordan tek talebim sorunum yok ise yok desin var jse teshis koysun..ama burda yazilanlara gore teshis koymak zormus...pek anlamadim bunu...simdilik ilaclari iciyorum, kazandigim teksey yapay bi mutluluk..

Ne hayal goruyor nede olmayan kisilerle konusuyor nede intihar egilimim var...bana yillarca hasta degilim gibi geldi ve gitmedim doktora..ama normal olmadigini anliyorum bu durumun ve gittum ilk defa pismanda oldum gereksiz yere ilac kullaniyirum gibi geliyor hayirlisu

kentakili

bak eğer ciddi şekilde hasta olmadıgını düşünüyorsan ilaç yerine kırmızı kore gisengi kullan.sana önerim kgnf kırmızı tablet olur.bitkiseldir ve tabbi amaçlada kullanılır..belki almak istersin bu ürünün kesinlikle 6 yıllık olması ve kore menşeili olmalı.internette çoğu sahte ürün yada 2,3 yılda yetişme ürün satarlar.o yüzden en sağlamı ve orjinali kgnf altın tabletir. oku.. Ginseng ve Faydaları :: Şifalı Bitkiler Kütüphanesi

Ramazanin sonunda tekrar kontrolum var..orda birseyler sekillenmez ise ginsengi denerim haplari birakip, tabi birakinca kafamda atlar tepismezse biri oyle yazmis da.

kentakili

onu yaazan benim. bende kullandım prozacı ..doktor kontrolü olmadan bıraktım 1 hafta kafamda atlarla gezdiim..6 ayda ginsengle beraber spor yaparak ,nefes egzersizleri ve meditasyonlar sayesinde bıraktım...

Üst Alt