Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Risperdal anksiyete ile beraber çarpıntı yapıyor!?

fluo

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
Risperdal çarpıntı yapıyor mu sizde ?
Özellikle akşamları anksiyete ile beraber acaip yapıyor beni ya.

Bide erkekligi öldürüyor resmen bu ilaç ya.

Son düzenleme:
fluo

slm evet erkeklıgını ölduruyor ansıyete önler benım bıldıgım
bende
kişilik bozuklugu var brde cinsel kımlık kaybı var
10 yıldır kullanıyom bır bayan gıbıyım

ramazan er

Hocam, Rexapin kullanmıstım daha önce. Erkeklige zarar vermiyordu ya.
Kullandığımda 1 mg Risperdal ya..

Kalp çarpıntısı Risperdal'dan degildir diyorsun yani hocam.

piyasada 15 çeşit antipisikotik şizofreni ilacı var kendinize uygun olanı için risperdal pis bir ilaç içmeyin

Risperdal bende prolaktin yükseltmişti, bir baktır. Sonra doktor bana aripiprazol yazdı prolaktin normal seviyeye döndü. Göğüslerde büyüme var mı?

fluo

Risperdali büyük ihtimal akşamları iciyosun sabah kullandığın ilaç varmi

sadece 1 gün ilaçlarımı içmedim pert oldum.az kaldı bayılacaktım

risperdali kllananlarda prolaktin hormanı yükselir ama erkekliği öldürür demeniz için normal insanda bulunması gerekenin 4 katına çıkması lazımki bu da belki 6 mg risperdalda mümkün olabilir. ayrıca risperdal aldıktan sonra cinsel olarak aktif olamazsınız mesela akşam aldınız diyelim ertesi sabaha kadar o işi unutun zorlamayın. ama ertesi gün öğlen cinsel aktiviteniz yeniden başlar taki o akşamına ilacı tekrar alana kadar. ayrıca prolaktin artırma sorunu sadece risperdala ait değildir diğer antipiskotiklerde prolaktin hormonunu artırır. sizde çarpıntı yapıyorsa doz ayarlamanız gerekebilir 3 mg ve üzerinde risperdal kullanımı daha agresif yan etkiler yapar insanda ama 3 mg ve altı tolere edilebilir yan etkiler. hepinize kolay gelsin

Antipsikotikler illaki prolaktini arttırır fakat.
Risperdal dışında antipsikotiklerin erkeklerde gögüsleri büyütüp jinekomasti yaptıgını duymadım valla. Veya kadınlarda gögüsünden süt gelme olayı.
Bu konuda risperdal sabıkalı.
Sanki piyasada başka antipsikotik yok..
Ben önceden Rexapin kullanıyordum baya pahalı bir ilaçtı.
20 mglıgı 300 lira şuan. :)

Rexapin de cinsel sorun sertleşme vs hiç yaşamadım..
masaüstü

Johnson & Johnson, ‘İlaçlar memelerimi büyüttü’ diyen erkeğe 8 milyar dolar tazminat ödeyecek
Johnson & Johnson'ın başı yine açılan bir dava ile dertte. Daha önce de ürettikleri bebek pudrası ile ilgili hakkında dava açılan şirket, bu kez de 'ilaçlar memelerimi büyüttü' diyen bir erkek hastanın açtığı davada yüklü bir tazminata mahkum edildi. 8 milyar dolarlık tazminat kararının aynı gerekçeyle eyalette şirkete dava açan binlerce kişi için emsal oluşturabileceği belirtiliyor.
Amerikan ilaç firması Johnson & Johnson, aldığı anti-psikotik ilaçların memelerini büyüttüğü ve ilacın üzerinde bu konuda bir uyarının yer almadığını söyleyerek dava açan bir kişiye 8 milyar dolar tazminat ödemeye mahkum edildi.

ABD’nin Philadelphia kentinde görülen davada jüri, şirketin iştiraki Janssen tarafından üretilen Risperdal adlı ilacı kullanan 26 yaşındaki Nicholas Murray’i haklı buldu. Kararın aynı gerekçeyle eyalette şirkete dava açan binlerce kişi için emsal oluşturabileceği belirtiliyor.

BBC Türkçe’nin haberine göre Murray’nin avukatları, Janssen’in Risperdal’ı pazarlarken “kârı, hastaların sağlığından önde tuttuğunu” savundu. Şirketin “muazzam derecede orantısız” dediği kararı temyize götüreceğini açıkladı.

BAŞKA DAVALAR DA VAR

Amerikan ilaç devi vajina ameliyatlarında kullanılan ağlar (mesh) ve asbestli olduğu öne sürülen bebek pudraları nedeniyle de davalarla karşı karşıya.

Şirket Ağustos’ta da Oklahoma’da bağımlılık yapan ağrı kesicilerle kamu zararına yol açtığı gerekçesiyle 572 milyon dolar ceza almıştı.

Risperdal davasında 2003’te otizm spektrum bozukluğu teşhisi konulan Murray’nin bu ilacı kullanmaya başladıktan sonra memelerinin büyüdüğü belirtildi. Risperdal, şizofreni ve bipolar bozukluk tedavisinde kullanılıyor.

Şirket yetkilileri, kararın temyizde bozulacağından emin olduklarını, mahkemenin avukatların ilacın etiketiyle ilgili “ana kanıtlarını” göstermesine izin vermediğini savundu.

2015’te Murray, şirketin ilacın riskleri konusunda kullanıcıları uyarmadığı gerekçesiyle 1,75 milyon dolar tazminata hak kazanmış, temyiz mahkemesi geçen yıl tazminat miktarını 680 bin dolara indirmişti.
https://www.sozcu.com.tr/2019/sagli...ege-8-milyar-dolar-tazminat-odeyecek-5379151/

Böyle yan etki olmaz kardeşim ya. Fiziksel görünüşüne zarar ediyor.
Tisort giyeceksin kadın gibi memeler cıkacak ortaya.

benim zaten hormon bozukluğu var ve tanısı aldım ben jinekomasti var farklı sorunlar varda var bazen diyorum neden herşey beni buluyor her sorunlar bende yaa :(

Çarpıntıyı Lustral'ın yaptıgını gözlemledim arkadaşlar.
Lustral'ı tek başına kullandıgımda bir sorun olmuyor aslında.
Antipsikotilk ile alınca, aşırı hassaslaşıyorum ya.
En ufak bir ses duyayım, kalbim çarpıntı yapıyor.

fluo uzun yıllar dekapin ilaçını kullandım ondan sonra ara verdim tekrar selectra kullandım sonra 1994 yılında yüksek ateşten havale geçirmişim ondan kalma beynimde kistler var bu arada çok ani çarpıntı bende yaşıyorum bazen ani mide bulantısı öğürme oluyor baş ağrısı eskiden çok oluyordu şuan çok olmuyor çok şükür bir ara epilepsi tedavisi gördüm bunların yanında çok sorunlarım var böbrek taşlarım var mide ülseri boğaz reflüsü mesala canımı sıkayayım ne olursa olsun halsiz kalıyorum bir esneme geliyor cinsel kimlik bozukluğu ve hormon hozukluğu zaten var yalova devlet hastanesinde olsun bursada olsun çok değişik hastanelere tedavi gördüm görüyorum da şuanda alıştım artık ama canımda sıkılmıyor yaşıtlarımı sorunsuz bir şekilde her konuda görünce çok canım sıkılıyor şuan çalışıyorum temizlik işinde en azından kafamda iş ssk sorunu atlatmış oldum ama yinede sorunlar çok soru işaretlerim çok bu zamanında kullandığımız ilaçlar hep yan etki yapıyor ama onlarıda kullanmasak dahada çok kötü oluyoruz

mehmetege2204 Doktor inanmıyor ya. Bu ilaçların herkeste farklı etki yapacagını bilmiyorlarmı anlamadım valla.
Öyle degilse niye 500 tane antidepresan var ki. Piyasada.
Hepsi anlaşmış gibi aynı ilacı yazıyorlar.

20 mg Prozac, 100 mg Lustral'dan daha iyi gelmişti bana.

fluo bizi kimse anlamıyorki kendi ailemiz bile hiç bir konuda anlamıyor bizim neler çektiklerimizi nerden bilcekler
Vtecll çok acil bir durum olmadıkca asla hastaneye gitmeni asla tavsiye etmem salgın var

Randevu sitesinden randevu alabiliyorsunz ama farklı hastanelere cıkıyor. Aynı doktora alamıyorum.

Arkadaşlar rispedral 4 mg yan etkisi nedir bilen var mı cevaplar için teşekkür ederim şimdiden.. Daha önce ozaprin kullandım gözde dilde şişme nefes alamama çarpıntı yaptı dışarıya nasıl attığımı bilemedim kendimi gecenin üçünde şimdi aynısını rispedral 4 mg aynısını yapar mı

tapasya Yan etkiler geçecektir, 1 2 kere kullandım kötü oldum deyip ilacı kesersen iyileşme sağlayamazsın.
Sabredeceksin.

fluo teşekkür ederim içtiğim ilaçlara arası yakın ya sanırım ondan panikledim biraz ama içicem yinede sağol

Bu ilaçların kötü tarafı var.
İlk zamanlar daha kötü yapıyor insanı. İlaçsız daha iyidim dahada kötü oldum demeye başlıyorsun.
Vücut tanımadıgı bir maddeye karşı tepki gösteriyor.

Anlıyorm fluo zztaen daha önce rispedral 2 mg olanını kullanmıştım şimdi 4 mg çıktı birasss korkuyorum sanırm ama kullancm yinede teşekkür ederim 😔

Valla kardeşim ben riperdal ı yaklaşık 2 senedir kullanıyorum 350 mg iğne bende yan etkiler geçti erkekliği ölüdrüyor dedinya ondan dedim . Bide aşırı yorgunluk oluyodu işte araba sürüce falan oda azaldı gibi . Sabırlı ol

Risperdal bende çarpıntı yapıyordu doktoruma ilacı değiştirdim. Şuan Trevicta kullanıyorum. Xeplion da kullandım yan etkileri fazla olmadı.

risperdal ve lithuril ilaçları ne işe yarar?

bugun psikiyatriye gittim şikayetlerimi anlattım risperdal ve lithuril ilacı yazılmış ..

Bu ilaçları da çerez gibi herkese veriyorlar, arkadaşım sağlam ona da bir sürü psikotik ilaçlar vermişler, anlamadım gitti, çare bulamayınca ilaç veriyorlar, bu ilaçların aslında biraz da psikolojik etkisi var,
hani bana iyi geliyor, düzeliyorum, faydası oluyor gibi,
yoksa bunlar kimyasal ve hiçbir faydası yok, biraz da hocalar ve hastalar çaresiz.

Üst Alt