Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Risperdal ve citoles kullanan var mı?

Zorro

Aktif Üye
Konular
247
Reaksiyonlar
1
Üzüntü bunalıma girdiğim için😢
İlk defa psikiyatriye gittim bunları yazdı
Kullanan varmı
Sakinlik veriyor mu nedir yan etkileri var mı
Lütfen bilgi veriniz teşekkür ederim

risperdal basit bir ilaç değil antipsikotik kilo aldırabilir uyutabilir başka şikayetleriniz varsa psikotik olarak ya da ağır bunalımdaysanız antidepresana ek olarak vermiş olabilir.citoles antidepresan güzel ilaç faydalı olur ancak risperdal da yan etki yaşayabilirsiniz. bilmiyorum ne gibi şikayetiniz vardı da risperdalı da verdi. normal bir üzüntü depresyonda hemen risperdalı vermezler. ikisini de içtim.

Risperdal şizofreninin en temel ilacıdır, düşünce bozukluklarına, takıntılara, paranoid şizofrenik durumlara iyi gelir. Yan etkisi çok fazla değildir yıllardır kullanılan kendini ispatlamış bir ilaçtır.

thebipolar

Bağımlılık yapıyor mu
Uykum gelmezdi,uyuşturuyor.
Kullanmasam olmaz mı
Çok sevdiğim iki insanı kaybetme üzüntüsündeyim

2 senedir citoles 10 mg kullanıyorum duruma göre mg yükseltilebilir tabii doktora sorulup,orta karar başlangıçda halsizlik uyku yapan bir ilaç..ötekini bilmiyorum..

Zorro

Risperdal bağımlılık yapar, uyku yapmaz, kullanıp kullanmamayı kendiniz değil doktorunuz karar vermelidir.

Soz konusu olumse bence yas doneminizde aci cekmeniz gayet dogal ertelemeyin.Tek degilsiniz en azindan Ufak bi tavsiyem var bence bos vaktinizde temiz hava almak icin doğaya gidin ozumuz ordan geldigi icin belki biraz rahatlatir...

Zorro

Bilmiyorum belki de üzüntüyle beraber bir korku kaygı durumunuz var. Doktor sizi değerlendirmiştir. Ilacı için. Ama çok ağır bir durumunuz yoksa citoles iyi gelir zamanla risperdalı kesebilir. Siz de gayet edin. Biliyorsunuz hepimiz birgün ölümü tadacağız. Zamanla aşarsınız inşallah. Risperdal tahminim size düşük doz vermiştir. Antidepresanın yanında. Bence deneyin. Ve siz de gayret edin. Olumsuz ve karamsar havadan uzaklaşın. Yeniden hayata bakın.

Risperdal consta kullanıyorum , kasılmalar için akineton yazdı .

bana durgunluk yaptı iktidarsızlıkta yaptı
bi sene falan kullandım doktoruma robot gibiyim bide iktdarsızım demiştim bıraktırdı risperdalı
dünyaya yeni gelmiş gibi oldum bırakınca risperdalı
rahatsızlığım alkol esrar a bağlı psikotik bozukluk

saydıklarımı kullanmıyodum
sen benden daamı iyi bilcen
seni iktidarsızlıktan kurtaralım dedi bakırköydeki doktor ismide başar akman dı doktorun
seroquel yazdı 2 günde iktidarsızlığım geçmişti
gerçi akineton norodol kullanırkende devamlı uyumasam bile yatıyodum düşünemiyodum ne sigara ne yemek canım istiyodu göbek oldu na böyle konuşamıyodum 9 sene önce zar zor konuşabildim doktorumla ben dedim akineton norodol kullanmak istemiyorum diye
napıcaz o zaman dedi zyprexa yazdı 9 senedir zyzapin etken madde olanzapin kullanıyorum çokta memnunum tek yan etkisi iştah mesela normal ilaç kullanmayan bi insan bi bardak su içiyosa ben 3 bardak içiyom

10 senedir esrar içmiyom
arasıra 20 gün ayda 1 alkol alıyom az bişey

doktorumda biliyo bu durumu

mirhat

Öncelikle çok geçmiş olsun, o kullandıklarından kurtulduğun için de tebrik ederim, ama ben 20 yıldır risperdal kullanıyorum hiç dediğin gibi bir yan etkisini görmedim.

her rahatsızlıkta ayrı etki yapabilir ilaçlar
mesela bi tanıdığım var aspirin gibi günde 3 tane akıneton içiyo bendeki durum onda olmuyo
beni bitkisel hayata sokuyo

bitkisel hayat dediğim düşünemiyorum hiç bişey devamlı yatıyodum

biraz canlanınca sordum doktoruma senin atak zamanı düşündüğün saçmalıkları düşünmemen akineton norodol veriyolar dedi

düşünmemen için

bu arada son atak geçirdiğimde 10 sene önce ekt yaptılar 8 tane yani elektrik şok
ablama sormuşlar kabul ediyomusun ölüm riski var ama daha hiç ölen olmadı demişler kabul etmemiş ablam yinede yaptılar
doktor o kadar uzmanki şok tan gelenleri görüyodum koğuşta koluna iki girmiş zor yürütüyolar
ben 7 in ci şoka kadar koğuşa geldiğimde karateci gibi hareketli oluyodum 8 inci şokta benimde koluma girdiler

Atak zamanı normal zamanda hiç düşünmediğin şeyleri maalesef düşünüyorsun, şizofreni bipolar bozukluk gibi hastalıkların en büyük zorluğu ataklar zaten.

bu arada üzüntü bütün hastalıkların tetikçisidir zorro kardeş

sağol ekonomist kardeş

Zorro 'cum hepimiz zamanı gelince ölüp gideceğiz ,sıra bizlere de gelecek .

Üzülme boş yere , bu hayatın kendisi ve de dertleri gelip geçicidir .

Ben hiç bir şeyi kafaya takmamak için her gün bol bol kafein alıyorum .

Doktor yazdıysa iç kafana göre atma ilacı

Sakinleştirir risperdal

Otekide cipralex gibi

Yazılanlarada bakma tek bipo şizo içmiyo

Depresyon ilaçları

Risperdalı gece iç

Otekini sabah iç

Allah dayanma gücü versin biliyom halini

Zorrocum yazılanlara aldırış etme risperdal içme. Doktorun pek iyi doktor değil sanırım. Senin şikayetin travma sonrası görülen stres bozukluğu ve depresif bozukluk gibi duruyor. Bunlar için efexor veya lustral vermesi gerekliydi... Depresyonda olan birine risperdal verilmez.

risperdal çok uyku yapıyor bende kullandım daha önceden. risperdalı ilk kullanmaya basladıgımda hapın dörtte birini yutuyordum. doktor düşük dozdan basladı. daha sonra yarıma en son bütüne indi.

rixper kullanıyorum risperdalin muadili, bende psikoz var. sana ne diye yazdılar o ilacı, depresyondaysan daha da kötü yapar. bende bizzat depresyon yarattı ek olarak anti-depresan alıyorum sabahları. Bir başka doktora git bence.

Zorro
ben risperdal 3 mg mı 5 yıl kullandım doktor dışında bıraktığımda aşırı sinirlilik yaptı doktor dışında hareket etmeyin bence

hakanyildiz
Risperdel uyku yapmaz, risperdal güçsüzlük/halsizlik yapmaz ama risperdal bağımlılık yapar, risperdali kafanıza göre bırakmamanız gerekir.

ekonomist79

Ben kullandigim zaman bana cok uyku yapiyordu. Hapi aldiktan sonra hemen uykum geliyordu. Biraktiktan sonra daha uykum gelmiyor.

Üst Alt