Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ritalin kullanan var mı?

rivotril

Üye
Konular
28
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar ben 3 yıldır çalışma amaçlı ritalin kullanıyorum bu ilaç kullanan kişilerde aşırı mutsuzluk ve paranoya halleri yapıyor mu ?

rivotril

[FONT='inherit']Ritalin, Concerta gibi metilfenidat içeren ilaçların en yaygın bilinen yan etkileri şu şekildedir:[/FONT]
[FONT=arial]
  • İştahsızlık.
  • Bağımlılık.
  • Aşırı sinirlenme.
  • Deri problemleri (soyulma, kızarıklık)
  • Fiziksel nöbetler.
  • Baş ağrısı
  • Uykusuzluk.
  • Kas problemleri (kasılma, kramp)
[/FONT]

Ben kullanmadım ama sende DEHB yoksa sakın kullanma onun etken maddesi "metilfenidat" yani kokain ve amfetamin türevi bir ilaç. Amfetamin de en hızlı şizofreni ve şizofreni benzeri psikotik bozukluklara sebep olan uyarıcı bir madde çok tehlikeli. Eger sende veya soyunda psikiyatrik hastalık var ise bu madde o psikiyatrik hastalıkları tetikliyor.

Eğer inanmazsan youtube'da ritalin kullanıp da hasta olan bir çocuğun videosu var kendisi anlatmış linki de bırakıyorum mutlaka izle.

https://youtu.be/hnjRcgxdVYw

oykebırısı DEHB nedir tam olarak
oylebirisi bir arkadaşımla konuştum bugün doktor da aynı ilacı yazmış bilgi almk istiyorum

Dikkat eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu.

Genelde okulda veya okul sınavlarında başarılı olmayan insanlara veriyorlar ama çok tehlikeli bir ilaç. Doktorlar benim konsantrasyon sorunum var odaklanamıyorum dediğinde anında yazıyor bu ilacı. Sırf kafası için de kullanan var toz haline getirip burundan çekiyorlar. Sonuçta uyuşturucu/uyarıcı maddeden yapılıyor.

Sizde eğer DEHB var ise sınavlarınız falan var ise bir süre kullanın iyi gelir ama DEHB yoksa ve psikotik hastalıkları tetikliyormuş bilginiz olsun kullanmadan önce iki defa düşünün.

Ben kendim için değil arkadaşımn kardeşi için sordum evt ritalin yazmış oda korkmuş doktorda bilgi vermemiş pek ama dediğiniz gibi dikkat eksikliği yaşıyorrum demiş sınava hazırlanıyorum odaklanamıyorum demiş ve kuaklnıp kullanmamakta tereddüt etmiş yinede teşekkür ederim bilgi için psikotik olarak rahatsızlığını tetikler dediniz değil mi oylebirisi

yanlış anlatımlar nedeniyle, insanlar bunu içince süper zekaya dönüşeceğini sanıyor. halbuki yaptığı etki, bir bardak kahve içmekten fazla değil. üstelik bunu içtikten sonra farklı bir şeye odaklandığınızda ders çalışamıyorsunuz. mesela moron gibi bir saat duvara kitlenip duvarı seyredebilirsiniz. bu ilaç ciddi şekilde çarpıntı ve anksiyete yapıyor, depresif hissettiriyor. eğer gerçekten DEHB için kullanıyorsanız kullanmaya devam etmelisiniz. farklı amaçlarla kullanıyorsanız size hiçbir faydası olmayacaktır.

Üst Alt