Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

RİTE cihazlar sadece yüksek frekanslarda işitme kaybı olanlar için midir?

miracle84

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
merhaba, iki kulakta da aşağı yukarı yatay seyirde 50-55 db kaybım var. idis'te rite cihaz önermediler. bu tür cihazların, sadece yüksek frekansta kaybı olanlar için ideal olduğunu söylediler. phonak ta ise tam tersine bu modeller önerildi. bilgisi olan var mı????

50-55 db çok fazla kayıp değil ayrıca işitmeniz ilerleyici değil ise CIC

model cihazları öneririm hem estetik oluyorlar hem telefonda konuşması rahat oluyor

oticonun sumosu diilya miracle acep kisilmiyomuki bu rite isitme kaybina alismak zorrrr
ahhh keske 50 55 db duysaydim su isitme cihazi denen seyin yanina bile yaklasmadan halime sukrederdim

yüksek frekans derken ileri işitme kaybı değil de, ince seslerdeki düşüş kastediliyor sanırım. yani işitme testinde sanırım binden sonra ok direk aşağıya doğru inişe geçiyor??? benim kaybım ise neredeyse tüm frekanslarda aynı. çok kararsızım ve ne yapacağımı şaşırdım:) ama rite modeller kanal içi cihazlardan bile daha estetik. o yüzden rite istiyorum. ama açıkçası satıcılara güvenemiyorum. ticari düşünüyorlar gibi geliyor. burada odyoloji uzmanı arkadaşlar vardı. onlardan sesimi duyan yok muuuuuu???

rite cihazlar 100 110 db karsiliyormus sen istersen iyi bi dene miracle cokda ucuruyolar agzimin suyunu akitiyoda bu aralar yildimmine ama ben deniycem her ihtimale karsi
pahali oluyor sanirim bu riteler sizin isitme kaybiniz az ya nispeten daha ekonomik cihaz alin diye mi tavsiye ediyolar
albunu bize biraz tafsilat bilgi verse
dijital isitme cihazlari nasilsa bizlerin isitme kaybina gore ayarlanabildiginden bence musteri istiyosa neden olmasin
cic cihazlarin bakimi zor masrafli kulfetli bu riteler belki daha iyi olabilirmiki
gelismeleri bizlerede aktarirsan seviniriz miraclecim

RITE cihazlar anladıgım kadarıyla ince hortumlu kulagın içine giren kısımında da extra mikrofonu olanlar. ben de cok istemiştim o cihazlardan ama bana fayda etmedi. kalın seslerin bulundugu frekanslarda 40 ın ustunde bir kayıp varsa kalın sesleri karsılayamaz.

arkadaşlarr idis firması yani kullandığım cihaz olan oticon sumonun firması..ileri dereceli kayıplar için yeni cihaz çıkarmış OTİCON CHİLİ deneyen varmı:confused: telime gelen mesaja göre cep telefonu ve tv yi konuşmaları daha iyi anlama olanağı varmış:confused::rolleyes: bilgisi olan varsa paylaşabilirmi:confused:

tuh ya ben bu oticonculara kendimi hic onlarin cihazlarin i begenmezmis gibisinden tanittim
ne yuzle gidim simdi cihiiiiiii diye;)

cogu kbb doktoru isitme cihazindaki teknolojide gelismeden habersiz siz doktorlara isitme cihazi hakkinda bilgi almayi bosverin :)
guzel guzel ameliyatlarini yapsinlar bide odyo olcumu icin size olur raporu versinler :) onlardanda cok sey beklememek gerekir :)

50/55 desibel ayarında ben kulak içi dijital cihaz kullanıyordum.Sorun yaşanmıyor.Marka takıntısına girme 500 ile 1000 lira arası bir bütçeyle alabilirisn.İşinin görür.

SHUKUFE otıcondan o kadar memnunum ki KGÖKÇE nin dediği gibi her insanın farklı desibelde kayıpları olduğundan kendisinin kullandığı cihazı bir başkasına tavsiyesi biraz saçma kaçıyor evet ben konuyu açarken sadece oticon kullanıpta bir sonraki ürünleri olan bu cihili yi deneyen varmı? die meraktan yazdım..tabiki en kısa zamanda kendim bizzat denemeye gideceğim.. hayırlısı..

Açıkca bende phonax vardı.İyi makınaydı.Sonra tasarım benim için önemli olmaya başladı bu yüzden oticon hit aldım güzel bir tasarımı vardır.Ses frekanslarıda gayet güzeldir.Marka konusunda belli başlı firmalar var zaten.Sen en iyisi git bir medikalciye dene.Aytrıca emin ol çok konuşan medikalciden bişiler alma.Az olsun öz konuşsun.Fazla areklama girenler bilki makınasına güvenmiyorlardır.

dogru gokcecigim:)saglik ocaginda kbb doktoru ne gezer pratisyen hekimler iste
bak sana kendimden ornek veriimmi ilk isitme cihazi kullancan demisti doktorlar analog cihaz ehhh sesler geliyo ama ben cihazsiz anladigim kadar bilem anlamiyom oticondu inatla bir ay taktim anlamakta zorlandigim zamanlarda bi elim hep isitme cihazinin kalibindaydi cekip anlayip tekrar takiyodum cihaza alisicamya guya
ikincisi gene belki bu oticon iyi diil diye cok ovdukleri rexton o da ayni akibete ugradi
3uncusu artik doktor odyoya yonledirdi ya odyocu kendi pazarladigi philipsi agzimdan girdi burnumdan cikti bundan baska cihazla duyamazsin diyince onu aldik oyle bi berbattiki inan inat bile edemedim bir ay alismaya evdekilerle kavga dovusmu desem iyi bi cingar cikar oldu cihazi takmadigimdan
artik bende duymak istiyom bu cihazlarla hic anlamiyom diyince doktorum kokleardan baska care yok cok guzel duyarsin deyince koklear oldum
onuda biliyosun 7 yil kullaninca aldirmak zorunda kaldim ameliyatimi yapan levent sennaroglu turkiye capinda degil dunya capinda bi doktor o kadar yalvardim bana isitme cihazi yaz diye
olmaz sana cihaz yazmam obur kulagina koklear yapcam dedi
kucuk bi hastaneye gittim bende ordan yazdirdim cihazi artik internetten filan arastirdik ailemle resoundda karar kildik ozellikleri cok iyi diye inan olsun koklear kadar olmasada iyi sayilir issssttteee doktor milleti islerine hangisi gelirse
is bizlerde bitiyo artik net ortami filan insanlar uyandi doktoru odyometristi bizleri uyutamaz gozumuzu acarsak

banada 2002 yılında koklear ımplant demişlerdi..anlatın hocam dedim nasıl bişi bu anlatırlarken anladımki bu ameliyatın bana hiç faydası yok..eee cevabı anında yapıştıran biri olduğumdan dedim hadi bana eyvallah bana bi zahmet dijital işitme cihazı yazın dedim ne iyi doktora çatmışım ki yazıverdi ;);) aynen gözümüzü açmak lazım doktormu bilir bizim hangi cihazdan ne kadar randıman alacağımızı bencede hastanın kendisi bizzat yerinde çeşitlerini deneyerek karar vermeli...

sevgili sverdif ne olur su chiliyi bi dene kendin icin bide benim icin bende iyi bi superpower cihaz arayisindayim artik kullandigim cihaz 5 yillik bozulursa yaya kalmiyim
oticonun ankaradaki bayisine idemem sen iyi dersen isitme kayiplarimiz yakin gibi baska bi bayisinden bakarim bende denemeyi

shukufe sen ankaradan kezban ablamı tanıosan takıl peşine gel istanbula anından hallederiz işini ben otıcon taksim şubesindeki arkadaşlarla samimiyim.. sizlerin burda anlattığınız odyometrislerden yada cihaz satıcılarınan çektiğiniz çileleri hiç çekmedim.. geçende pil almaya gittim broşürde bir cihaz vardı ismi aklımda yok sumoda sonra çıkan modellerden biri.. anından lafımı kesti görevli ark dediki hayır firdevs denemeni bile istemem kulağındaki cihazdan bir farkı yok peki dedim odyoma uygun yenileri çıkarsa bi zahmet ulaş bana sapolsunlar dün akşam bir msjla benden adres güncellememi istediler chili hakkında broşür göndereceklermiş.. ve eğer istersem şimdiki cihazımda ayar yapılmasını adrese bile personellerini gönderebiliolar böle bir hizmet anlayışları var.. bilmiyorum yıllardır..phılıps kullandım aynen sizlerinde dediği gibi doktorların tvsiyesi ile 10 yıldan beri gözüm açıldı kimsenin sölediklerini kaale almadan kendi isteğime beklentime göre cihaz seçiyorum..

doktorlar öcü değil arkadaşlar abartmayın.Şunu unutmayın her kulağın ayrı bir kimyası var sana güzel gleen makına başkasına kötü gelebilir.Bu yüzden genelleme yapmayın.

kimse doktorları kötülemiyor sadece firmalar arası anlaşmalı doktorlar var illaki şu firmaya gidin diyenlerde var.. yonlendiriolar yani.:.işin acemisiyseniz ki ilk cihazımı alırken benim başımada geldi acemiydik gittik firmaya ben ilk cihazımdan tabiki 9 yaşımdaki halimle ne kadar kendimi ifade edebiliyorumdum ki sıfıra yakın diyelim taktılar cihazı çıktık ordan bir fark gördümmü pek değil.. zamanla cihazlar hakıında uzman kesilmeye başladık çünkü kendi kaybımızı biliyoruz.. ve doktorun tavsiye ettiği firmadaki cihazı uyguladığımda yetersizliğini anlayabliyorsam..elbet odyoma uygun cihaz arama girişimlerine giriyoruz ..bizler doktorları öcü göstermiyoruz..sadece hastanın kendisi bilir hangi cihazdan randıman alacağını bunu ifade etmeye çalışıyoruz..

benim aldıgım ilk cihazda böyle karambole gelmişti.şimdi daha tecrübeliyim.50-55 db kayıpla adam sumo önermişti.o an ordan çıkmıştım zaten.satiyim kurtuluyum hesabı çoğu .
mesela o anlaşmalı doktorlar olayına gelince başımdan geçen bi olayı anlatıyım

işitme testi yaptırmam gerekti.ankara hastanesinde 18 lira idi.ertesi gün oraya gidip yaptırcaktım.ama ondan önce kızılayda bi işitme cihazı merkezine gittim.yarın test yaptırcam bugün bi modelleri görüyüm ön bilgi sahibi oluyum dedim.
"işitme testini nerde yapçan"dedi."ank hastanesi 18 liraya yapçam" dedim
"burda bi yer var oraya git yaptır sadece 50 lira,çok ii odyo yapıor "dedi.
"ama ank hastanesi 18 lira" dedim.satıcının cvp aynen şu :
yol parasıyla aynı hesaba gelir.benim dedigim yere git süper orası süper...

abi yol parası etse etse 5 lira etsin.18+5 =23

23 ile 50 ye aynı hesap dedi....oraya yönlendirmek için ii dil dökmüştü.Diyorum ya bazı doktorların ,bazı satıcıların ısrarla bir yere yönlendirmeye çalıştıgı an :
küçükken "oraya yonlendiriosa çok iidir" derdim..şimdi tabiki hayir.Bunları görmek lazım

Üst Alt