Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ritim bozukluğu, kalp yetmezliği ve pil takılması sonucunda hangi oranda rapor..?

68suat

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar.

Ben 4 ay önce bir beyin felci geçirdim. Hastanede tedavi görürken yapılan tahliller sonucu kalpten pıhtı attığı, ritim bozukluğu ve kalp yetmezliği hastalığının olduğu ortaya çıktı.
Bir başka hastanede yapılan EKO, TE ve HOLTER tahlillerinin sonuçlarında yüksek derecede ritim bozukluğu olduğunu ve EF oranının % 34 olduğu söylendi. Doktorum Ablasyon uygulaması yaptı. Bu arada bir ay sonra kontrol sonrası pil takılabileceğini söyledi.
Benim merak ettiğim pil takıldıktan sonra % kaç rapor alabilirim?
Zaten emeklilik için 2,5 sene yaş bekliyorum. Bu rapor erken emekli olmamı sağlar mı?

Bu konu hakkında bilgisi olan varsa lütfen beni aydınlatsın.

Teşekkürler...

Aritmiler:

Klas 1:
1-Kişi günlük aktiviteleri esnasında asemptomatiktir, EKG veya Holter’de aritmisi gösterilmiştir:% 10
2-Kişiye aritmi nedeniyle ablasyon veya cerrahi işlem yapılmıştır ve günlük aktivite sırasında asemptomatiktir: % 10

Klas 2:
Kişi günlük aktiviteleri esnasında asemptomatiktir, EKG veya Holter’de aritmisi gösterilmiştir ve aşağıdakilerden birisi varsa (fonksiyonel kapasite 1 veya 2);
a) ilaç tedavisi veya kalıcı kalp pili ile semptomları giderilmiştir:% 20
b) aritmi devam etmektedir ve organik bir kalp hastalığı vardır:% 20
c) aritmi nedeniyle İCD implante edilmiştir: % 30

Klas 3:
1-Kişinin ilaç tedavisi veya kalıcı kalp piline rağmen semptomları sürmektedir ve EKG veya Holter’de aritmi gösterilmiştir (fonksiyonel kapasite 3):% 40
2-Kişinin aritmisini düzeltmek amacıyla ablasyon veya cerrahi işlem veya İCD implantasyonu uygulanmıştır, fakat semptomları devam etmektedir (fonksiyonel kapasite 3): % 50

Klas 4:
Kişinin aritmisini düzeltmek amacıyla aşağıdakilerden birisi uygulanmıştır fakat aritmiye bağlı semptomları devamlıdır ve hastanın günlük aktivitelerini engellemektedir (fonksiyonel kapasite 3 veya 4):% 100

1.İlaç tedavisi d) Cerrahi müdahale
2.Kalıcı kalp pili e) İCD implantasyonu
3.Kateter ile ablasyon

Erken emeklilik şartlarınız için sigorta başlangıç tarihinizi, doğum tarihinizi, ve hangi statüden (ssk,bağkur,e.s) olduğunuzu bilmemiz gerekiyor.

% 50 garanti ef durumundan daha fazlasını bilemem

nasıl pil takılacağına bağlı kardeş ama %40 ı geçersin eyerki takılan pil ICD olursa çok daha fazla alabilirsin

çok geçmiş olsun %100 verirler bana öyle verdıler

ritm bozukluğu olan erkek arkadaşım askerlikten D derecesinden muaf oldu özürlü olabilir mi??

olabilir fakat sivil hastanelerin birinde kurula çıkması gerekir

Üst Alt