Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Roho minder Amerika'dan alınıp kargoyla Türkiye'ye gönderilse gümrükte..?

blake

Üye
Konular
27
Reaksiyonlar
0
Misal; amerikadan roho minder alındı. Kargoyla türkiyeye yollandı. gümrüğe takılır mı?

Kolay kolay takılmaz herhalde. En kötü olasılıkla gümrükten çıkış vermezler, raporunuzla gümrüğe gidip ürünü bir şekilde teslim alırsınız.

bir yere daha sordum. paket değeri 75 euronun üstünde olduğu için gümrükte kalır ve sizden ürünün bedelini gösteren bir belge istenir dendi.
ama medikal bir ürün olunca iş değişir mi onu sormadım.
rapor derken; "oturma minderi kullanması gerekir" ibaresi bulunan bir rapor mu?

slm
amerıkadan ucuzamı gelıyo benımde bır tanıdıgım var hem amerıkada hem japonyada acaba yur dısından bende
havalı mınder ve tekerleklı sandalye getırtebılırmıyız yuksek fıyatlı bır seyde alabılırmıyım mesela ottobock
alman fırması burda tekerleklı sandalye yı 4 000 euro ya satıyorlarsa almanyadan daha ucuza getırtebılırmıyım...

Arkadaşıma 2 tane aldırttım,hiç sorun çıkmadı.
Yanında getirmişti.

Roho minderler amerikada burdakinin en az yarı fiyatı. Hatta yarıdan fazla. Amerikadan aldırıp alan kişi yanında getirirse hiç bir sorun çıkmaz.
Bu her ürün için geçerli. Yani kargoyla değil de yolcuyla ülkeye girerse sorun yok.
Ama alınıp, kargoyla yollanırsa gümrükte kalır mı şuan onun araştırmasını yapıyorum.
Meyra sandalyelerinin, almanya türkiye arası fiyat farkını bilmiyorum. Sormak lazım.

Hiç bir sorun Çıkmaz

Ben amerika'da ki arkadaşa buradan minderin ve kargo parasını gönderiyorum. Arkadaşta posta ile gönderiyor 16 günde geliyor 320$ göndermek için 50$ masrafı var 50 $ posta ücreti 420 $. Minder İstanbul gümrük müdürlüğüne geliyor. Alırken bir sorun çıkmıyor siz her ihtimale karşı raporunuzu yanınızda bulundurun.

arkadaşlar bu minderi türkiye'ye gönderim yapan yabancı sitelerden de temin edebilirsiniz. kargo ile birlikte türkiye fiyatlarının neredeyse yarısına maloluyor. amazon.com dan toplam 420 USD civarına maletmiştim birkaç sene önce. hala kullanıyorum.

neanderthal;

Gümrüğe bir şey ödemek gerekmez mi o zaman ?

hodbin;

3-5 lira depo ücreti dışında hiçbir şey ödemek gerekmez.

Yakın zamanda Amerika'dan getirten var mı acaba? Çünkü en son bildiğim, Amazon dahil diğer siteler de Türkiye'ye satış yapmıyordu.

hodbin;
hayır. sadece engellilerin kullanımına mahsus cihaz araç vs. ticari olmayan amaçlarla ithal edilirse gümrükten ve diğer vergilerden muaftır. cep telefonunda böyle bir şey yok.

OturanBoğa;
ben iki üç sene önce filan amazon.com dan almıştım. ama amazon daki bütün firmalar göndermiyor türkiye'ye. gönderen birkaç tane vardı. şu anda olup olmadığını tam olarak bilemiyorum.

Elçinnnnn;
öyle bir şey yok. kanunları uygulamak kimsenin insiyatifinde değil. minderinizi vermezlerse ilgili memurlar hakkında savcılığa başvuracağınızı söyleyin bakın nasıl alıyorsunuz. engellilerin kullandığı araç gereçler için hiçbir vergi uygulanamaz. kanunlar çok açık.

Ben iki tane getirttim. Amerika'da ki arkadaş posta ile gönderdi. Gümrükte hiç sorun yaşamadım bir kuruşta ödemedim. Son aldığım bir yıl oldu.

OturanBoğa;
ben bu sene roho aldım.. roho ürünlerini amerika dışından internet üzerinden alamıyorsunuz. amerikan kredi kartına sahip olmanız ve amerikada bir adres göstermeniz gerekiyor. bu roho'nun politikası. başka markaları bilmiyorum.

neanderthal;
bana 70 dolar (veya 70 euro muydu emin değilim) üzerinde değere sahip her tür kargonun gümrüğe takılacağı söylendi.
ama engellilerin kullanımına mahsus cihaz araç vs. ticari olmayan amaçlarla ithal edilirse gümrükten ve diğer vergilerden muaf olduğunu bilmiyordum. bilmediğim için de o şekilde sormadım.

naser34;
siz roho mu aldınız? ürün gümrüğe geliyor peki nasıl alıyorsunuz? rapor vb. ile mi engelli ürünüdür ticari değildir o sebeple vergiden muaftır diyorsunuz ve veriyorlar mı?

yelpaze' Alıntı:
los angeles da bulunan bir arkadaş tarafından alınan roho minder FedEx ile perşembe günü kargoya verilerek bu gün MNG kargo tarafından evime teslim edildi. kargo dahil 400 dolar. gümrük diye bir sorunla karşılaşmadım​

bu arkadaşın ürünü (dediğiniz gibi) gümrüğe takılmadan eline ulamış. ayrıntıları kendisi de anlatır veya sorabilirsiniz.
ilgilenenlere duyurulur :)

Gümrükte hiç sorun yaşamadım. Raporumun fotokopisi ile gittim aldım. İlkin de de rapora baktılar. İkincisine bakmadılar bile.Her hangi bir ücret istemediler.

Üst Alt