Sevgili Şehribanu,
Ben bir edebiyatçı değilim ama dilbilimciyim ve bir eğitimciyim. Tuna Kiremitçi hakkındaki yorumlarım senin beğeninle örtüşmeyebilir ya da sana anlamsız gelebilir. Hoş görülü bir insan olduğunu bildiğim için eteğimdeki taşları dökebileceğimi düşündüm.
Tuna Kiremitçi’nin; kitapları market raflarına düşmüş tüm popüler yazarlar gibi boş, sığ, edebi derinlikten uzak, çerez niyetine bir şeyler yazdığını söyleyebilecek kadar edebiyattan anlarım ayıptır söylemesi. Evet adam roman yazıyor ama, onu edebiyatçı ya da sanatçı olarak tanımlamak, gerçek sanatçılara ve edebiyatçılara hakaret olur.
Ne yazık ki zamane öğrencilerinin çoğu, popüler kültürle beslenmeden vizyon sahibi olamayacaklarını sandıkları için, eğitimciler de kara koyun olmamak ya da en azından onların vizyonuna yabancı kalmamak adına, tadına bakmak zorundalar popülerin. Zevk alırsınız veya almazsınız, sizin vizyonunuza katkısı olura ya da olmaz ama, çok satanın neden çok sattığını, ne kadar vasat, ne kadar kolay tüketilir ne kadar lay lay lom olduğunu bilmenize rağmen, içinde ne var acaba diye alıp incelemekte fayda var zaman zaman. “Git kendini çok sevdirmeden” adlı romanını okumuştum hızlıca. Tuna Kiramitçi’nin yazarlığı hakkında fikir sahibi olmak için yeterliydi elbette. Artık yazarlığı bıraktığını söylemiş. Pek iyi eder. Hatta belki yazarlık dışında da popüler olacağı başka alanlar bulur kendisine.
öyküekin, Kiremitçi hakkındaki görüşlerini az çok beyan etse de, detaylı yorumlarını ben de merak ediyorum[FONT=Times New Roman]
[SIZE=3].[/SIZE][/FONT]