Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

[Roman] Bu İşte Bir Yalnızlık Var / Tuna Kiremitçi

Sehribanu

Aktif Üye
Konular
152
Reaksiyonlar
0

Yanlış bir aşk, terk edilmişliğin hüznü, müziğin eşlik ettiği hayaller, parasızlıkla sarsılan hayatlar ve bitmeyen mutluluk arayışları. İlk romanı Git Kendini Çok Sevdirmeden'le büyük beğeni toplayan Tuna Kiremitçi, bu sefer bir müzisyenin dünyasını anlatıyor. Memet Olcay'ın gücünü ve zayıflığını, pazar günleri buluştuğu kızıyla yeniden keşfettiği İstanbul'u, ortadan kaybolan arkadaşını ararken bulduğu aşkı ve yaptığı o ilk besteyi... Romanın bir tarafında bütün endamıyla hayat duruyor; öteki tarafında da elinde çalgısıyla tek başına bir adam.

tuna kiremitci'nin kendisinden yaklasik 15 yas buyuk bir adami anlatmaya calistigi, bu nedenle de kendisinden pek bir basari beklenmemesi gereken kitap.

tuna kiremitci, bilmedigi, yasamadigi duygulari anlatmak zorunda kaldigi sayfalarda hizlanmis, kacmis. ornegin esas oglan memet'in kizi ezgi ile arasindaki iliskiyi anlatmasi gereken yerlerde manevralar yapip bildigi duygulara, aska**, arkadasliga*** baglamis konuyu.

okumuştum çok güzel. Ayrıca (git kendini çok sevdirmeden) adlı eserinide tavsiye ederim

öğrencilerimin okuduğu kitaplardan olduğu için okumuştum...Kiremitçi'nin kitaplarının okunmasını ne kadar gerekli bilemiyorum...okunmayacak kitapsa neden okudun öykü...ama öğrencilerimnle tartışmak için okudum...

Öykü hanım,öğrencilerinizle yaptığınız tartışma sizin için anlamsız bir tartışma mı oldu?
Kitaplar hakkındaki yorumlarınızı,duygularınızı ve düşüncelerinizi merak ettim,edebiyatçı penceresinden bakma zevkini yaşardık diye düşündüm..
Bu kitap ve diğer kitap hakkındaki yorumlarınızda duygu ve düşünceye çok fazla yer vermediğiniz için kitaplar hakkında ne düşündüğünüzü tam anlayamadım...

Sevgili Şehribanu,
Ben bir edebiyatçı değilim ama dilbilimciyim ve bir eğitimciyim. Tuna Kiremitçi hakkındaki yorumlarım senin beğeninle örtüşmeyebilir ya da sana anlamsız gelebilir. Hoş görülü bir insan olduğunu bildiğim için eteğimdeki taşları dökebileceğimi düşündüm. :eek:
Tuna Kiremitçi’nin; kitapları market raflarına düşmüş tüm popüler yazarlar gibi boş, sığ, edebi derinlikten uzak, çerez niyetine bir şeyler yazdığını söyleyebilecek kadar edebiyattan anlarım ayıptır söylemesi. Evet adam roman yazıyor ama, onu edebiyatçı ya da sanatçı olarak tanımlamak, gerçek sanatçılara ve edebiyatçılara hakaret olur.
Ne yazık ki zamane öğrencilerinin çoğu, popüler kültürle beslenmeden vizyon sahibi olamayacaklarını sandıkları için, eğitimciler de kara koyun olmamak ya da en azından onların vizyonuna yabancı kalmamak adına, tadına bakmak zorundalar popülerin. Zevk alırsınız veya almazsınız, sizin vizyonunuza katkısı olura ya da olmaz ama, çok satanın neden çok sattığını, ne kadar vasat, ne kadar kolay tüketilir ne kadar lay lay lom olduğunu bilmenize rağmen, içinde ne var acaba diye alıp incelemekte fayda var zaman zaman. “Git kendini çok sevdirmeden” adlı romanını okumuştum hızlıca. Tuna Kiramitçi’nin yazarlığı hakkında fikir sahibi olmak için yeterliydi elbette. Artık yazarlığı bıraktığını söylemiş. Pek iyi eder. Hatta belki yazarlık dışında da popüler olacağı başka alanlar bulur kendisine.

öyküekin, Kiremitçi hakkındaki görüşlerini az çok beyan etse de, detaylı yorumlarını ben de merak ediyorum[FONT=Times New Roman][SIZE=3].;)[/SIZE][/FONT]

Sayın Şehribanu yazdıklarım sizinle ilgili değil .siz okuduğunuz bir kitabı okunmaya değer görmüşsünüz bu sizin fikrinizdir ben sizin neden beğendiğinizi sorgulamadım...Bende beğenmediğimi söyledim...Çünkü yazar olarak görmüyorum...Herhangi bir sığ tartışmaya girmeye gerek yok...Yazar olarak görmüyorum buda yeterli bir cevaptır...

Tartışmak değil niyetim Öykü hanım,buna gerek yok,medeni insanlar konuşarak da anlaşabilir,sığ tartışmalara girmek gibi bir niyetim de hiç yok zaten..;)
Edebiyatçı olduğunuz için yorumlarınızı merak ettiğimi belirttim...Sadece Tuna Kiremitçi için değil dün yorum yazdığınız tüm kitaplar için,ben geneli için yazmıştım ama siz Tuna Kiremitçi için olduğunu düşünüp yorum yaptınız, edebiyatçı olarak yorumlarınızı,duygularınızı ve düşüncelerinizi öğrenmek istediğimi söyledim..Bu şekilde yorumlar sizin tarzınızsa söyleyecek bir şey yok,hiç merak etmediğimi farzedin...Böyle gereksiz merakım için de özür dilerim,ayrıca...;):)

teşekkür ederim..anlayışınız için

Üst Alt