Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Romatoid artrit ile erken emekli olabilir miyim?

erkan10

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhabalar ben yaklasik 6 yil icinde sag dizimden ameliyat oldum meniskus sikayetinden 2kez olmama ragmen gecmedi ve arastirma hastanelerine gittigimde romotoid artrit cikti bende ve sag dizim oyle sisiyorki yururken ayagimi surukluyorum arkamda sanki calisirken cok zorlaniyor ve aksamlari bu zorlamanin agrilarindan sabaha kadar agliyordum bunun icin neler yapabilirim maluliyet olurmu emeklilik gibi cunki

Tek bu rahatsızlığınla maluliyet cetveli'ne göre maluliyet vermezler, fakat durumunla ilgili sakatlık oranı cetveli'ne göre hastaneden alacağın enaz % 40 oranlı sağlık raporuyla, prim günün ve sgk'lılık süren dolmuş ise engelli emekliliginden faydalanarak emekli olabilirsin.

Peki bunu hastane ozel kendisimi vericek yoksa unuveesiteden alabilirmiyim %40 neolur suan benim sigorta girisim 2005 gunumde 3.400 ne olur bu sekilde aciklarmisiniz cunki dizimde asinmalar var birde r.a rahatsizligim var agir ve tehlikeli islerde calisma dedi bunun yaninda nasil istiycem raporu dediginiz raporu

erkan erken yaşlılık emekliliğinden emekli olursun bende romaid artit hastasıyım %60 verdiler şimdi sana emeklilik maceramın linkini veriyorum sana emsal olacaktır https://www.engelliler.biz/forum/em...-geldi-28-maddeden-emekli-olabilir-miyim.html sgk sana malülen emekli olman gerekiyor derse hayır ben erken yaşlılık emeklisi olmak istiyorum dersin sakın malulen raporunu gönderme ret gelir eğer primin yetmesse askerliği saydırırsın toplu ödeme yaparak

2008_oncesi.PNG

Peki bunun icin sgk ya gitmem gerekiyormu yada doktorami cikcem

sgk ya gideceksin 28. madde erken yaşlılık emekliğimi istiyorum diyeceksin onlar sevk edecek yani sgk gönderecek okusana yazdıklarımı malulen gnderirlerse ısrarla 28. maddeden emekliliğimi istiyorum diyeceksin

Yani hastaneye sevk ederlersemi 28. Maddeden diye gittigim hastaneyemi diycem cunki bu konulardan fazla degil hic anlamam kusuruma bakmayin biraz aciklamali istiyorum ondan hocam dizimde sislik birde asinma var diz kemiklerimde bunlar yeterli olurmu r.a nin tedavisi yok cunki

Aretias erkan10 un Erken emeklilik için engelli raporuyla vergi indirimininde olması gerekmiyormu özel sektörde sgk lı çalışıyor ise

Cunki bu islerle hicbir bilgim yok ne yapicami acikca yazin sansimi bir deniyem zaten 12 yillik sigortaliyim 3375 gunum var bu hastaligada 1 yil oldu yakalanili birde dizde asinmalar var

bol miktarda sitede yazili..basliklarda hepsi konu olarak var.vergi indirimi alarak erken emeklilik..biraz okuyarak on bilgiyi alin daha sonra rahatca soylenenleri kavrayacaksiniz...

Kardesler benim rahatsizligimla ilgili birsey yok forumda sorunumu yazayim r.a var sag dizimde sag diz kemigimde asinmalar var bunun icin tahmini nekadar rapor verirler

Bu sorunum icin ne cikar bilen arkadaslarim

ssk liyim ama diz kemigimde asinmalar hic bir sekilde kiviramiyorum birde bacagimla beraber el parmaklarim sisiyor kullanamiyorum ve bu sekilde calisan biriyim boyle oldumu isten cikarilicam

sistigi zaman kullanmam gerek ve ben birgun calisayim hemen sisiyor ayagim burada bazi hastanelere sordum tahminen 50 verilir dediler

ssk yani hastaligim git gide artiyor bunun icin rapor almayi istiyorum 40 birseye fayda edermi erken emeklilik icin

erkan10

2005 ssk girişli iseniz önce defterdarlıktan sakatlık indirim hakkı elde etmeniz lazım. O hakkı elde ettikten sonra (gün/ay/2005 +) 20 yıl sigortalılık süresi ve 4400 primle emekli olabileceksiniz.

deftarliga boylemi gidicem yoksa rapormu almam ggerek hastaneden maluliyet rapru

Bir senedir ramotoit artrit hastasiyim ilaç tedavisi görüyorum sedim 48 cep 27 sürekli aynı iki kol sağ kol parmak dirsek omuz tutukluk ve nodul şeklinde tendonlarda şişmeler var 2 aydır çalışmıyorum ve yakınmalar hala var is bas vuruşu yaptım işe hastalığımdan dolayı almadilar
ne yapmalıyım
1997 sigorta girişim
5100 günüm var

Abi ilk önce defnedarligami gitmeliyim yoksa yetkili hastaneyemi bir arkadaşdan aldigim bilgi ilk önce defnedarliga orasida bizi teşkilatlı bir hastaneye gonderiyormus yanlismi dogrumu buraya kadar birde bana diyorlar cektiginle kalırsın diyorlar yani anlicaniz kafam çok karıştı ama beni isede almiyorlar. Ama hareket kisitlilimda var ağır kaldıramıyorum zorlamasa daha çok şişiyor modül olan yerler baglar ağrıyor

Ramotoit artrit hastaligina yuzde lac veriyorlar eklem tutulmalri hareket kısıklığı bunlara ne kadar yuzde alırım bilgisi olan varmı hastalığım sabit birde ilacı 1 gün bırakayım kaskatı kesiliyorum simdiden vereceğiniz onemli bilgiler için teşekkür ediyorum

Orkun kara

defterdarlık sevki de alabilirsin. Ama seni tanıyan bir hastane varsa, kendin oraya müracaat edip rapor alarak o raporu defterdarlığa verebilirsin. Kendi başına aldığın rapor sana teslim edilir (böylece raporu başka amaçla da kullanabilirsin), oysa kurum sevki ile gidersen rapor kuruma gönderilir, sana nüsha verilmez (aslında verilmeli ama verilmiyor)

RA'nın yol açtığı kısıtlılığa göre oran veriliyor. sakatlık oranı cetveli'nde "kas-iskelet sistemi" bölümünü inceleyebilirsin.

merhaba 3 yıl önce romatoit artrit teşhisi kondu el parmaklarımda şekil bozuklukları başladı 12 yıllık sigortalıyım ve yaklaşık 1700 günüm var malülen emeklilik için önce vergi indirimine başvuracağım oradan gelecek olan orana göre mi malülen emekliliğe başvurmalıyım yada sıralama nasıl olmalı ?cevap için teşekkür ederim.

gulden_eren

10 yıl sigortalılık süresi ve 1800 primle malulen emekli olabilmek için maluliyet cetveli'ne göre malul düzeyde işgücü kaybı olmasın gerek. Cetvelde ROMATOLOJİ diye aratıp durumunuzun buna uygun olup olmadığına bakabilirsiniz. Ben RA ile ilgili bir detay göremedim. Belki hastalığın yol açtığı tutulumlara dair mukayese edip kendiniz değerlendirebilirsiniz.

Eğer malulen emeklilik için işgücü kaybı yeterli değilse, o zaman sakatlık oranı cetveli'ne göre %40 ve üzeri rapor alıp erken Yaşlılık emeklisi olabilirsiniz. Bunun şartları farklıdır:

2008_oncesi.PNG

Üst Alt