Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Romatoid artrit ile ÖTV'siz araç alabilir miyim?

leopardo

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
herkese merhaba.
foruma yeni üye oldum yardımcı olursanız çok sevinirim. 20 yıllık romatoid artrit hastasıyım ve ilaç tedavisi görüyorum. bazı eklemlerimde kısıtlıklar mevcut.(el bileklerim ve parmaklarımda, dirsek ve dizlerimde hafif kısıtlık var) ayrıca 2 yıl önce crohn hastalığı teşhisi kondu ve 1 yıldır ilaç kullanıyorum. 18 temmuz'da sağlık kuruluna randevu aldım. daha önce hiç rapor almak için müracaatım olmadı. bu konuda tavsiyeniz varsa yazın lütfen.
başvuru sebebimin temelinde istihdam var fakat sosyal yardım ve ötv/mtv indirimi, 2022 maaşı, engelli kartı gibi tüm haklardan yararlanmak da istiyorum. bunların hepsini orda belirtmem gerekiyor sanırım tek raporun hepsini kapsaması için.

yardımcı olmanızı istediğim konu şöyle. benim 2016'da alınmış b sınıfı ehliyetim var. ehliyetimde 102 ambulans, ticari araç veya resmi araç kullanamaz maddesi ekli.
şimdi ben almak istediğim engelli raporunda ötv indiriminden yararlanmak istersem raporda ''sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir' yazması gerekiyormuş sanırım. ötv indiriminden yararlanan herkes özel tertibatlı araç mı kullanmak zorunda acaba. rapora bu madde harici farklı yazı yazılırsa ötv indiriminden yararlanamaz mı oluyorum. ayrıca ''sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir'' maddesi eklenirse 2016'dan beri kullandığım aracımı artık kullanamaz mı oluyorum veya başka herhangi bir araç.
uzun ve biraz fazla soru oldu kusura bakmayın.

Üst Alt