Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Romatoid artrit (RA) hastasıyım. 2002 SGK girişim var. Emeklilik şartlarım..?

xxxaaazzz

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
10 YILDIR TEDAVi goruyordum hicbiseyden habersiz oooyle calistim durdum.arabami da vergiyle aldim. simdi bir arkadas sagolsun gozumu acti. devletimizin verdigi bazi haklar var muhakkak. benim rahatsizligim iltihapli eklem romatizmasi. 23.12.2002 ssk girisim var toplamda 1800 gunden fazla primim var.
nerden baslayim ? ne yapiyim ? maluliyetten emeklilik icin 12. ayi beklemem gerekiyor. simdiden oran tayini icin ne yapmam lazim ?
lutfen yol gosterin...saygilar....selamlar....

Rahatsızlığınızdan 60% ve üzeri rapor alabilir iseniz malulen emekli olabilirsiniz.Malulen emekli olabilmek için 10 yıl 1800 gün prim ve 60% üzeri raporunuz olması gerekli.
Sgk ya malulen emekli olmak için müracaat edin kurum sizi rapor vermeye yetkili hastaneye sevk etsin % 60 ve üzeri rapor alır iseniz malulen emekli olabilirsiniz.

2012 aralik ayina kadar beklemem gerekiyor bu basvuru icin.
ben su anda vergi muafiyetinden faydalanmak icin ne yapmaliyim onu öğrenmek istiyorum.
yüzde kaç engelim olduğunun tespiti için nereye başvurucam mesela? bu işleri yaptıranlar vardır burda... değerli cevaplarınız için teşekkürler...

Önemli olan şey ilk sigortalı olduğunda maluliyet derecesinde (% 60 ve üzeri) işgücü kaybınız var mıydı? Şu anda maluliyet derecesinde iş gücü kaybınız var mı?

2002'den önce sağlamdım tamamen ama bunu nasıl kanıtlayabilirim ki ?
benim rahatsızlığım eklem romatizması romatoid artrit, yani bir iş kazası değil... günü saati belli değil sonuçta.
ama 2002'den önce bu hastalık yoktu diyebilirim. cevabınız için teşekkürler..

İşte, bir şekilde bunu ıspat emteniz gerek. ELinizde geçmiş tarihte alınmış % 60'ın altında rapor olması lazım...

yok abicim ne gezer... malesef ispat etmem mümkün değil o halde..
ben 10 yıldır RA tedavisi görüyorum, rapor falan daha yeni duyduğum şeyler..
maluliyet olmasa da şimdilik vergi avantajlarından faydalanmak için işkura gidip sevk almayı düşünüyorum.
hatta belki erken emeklilik olur, olsa süper olur çünkü 300 lira bagkur yatırıyorum aylık. mecbur ilaçlar için yatırıyorum gerçi..
hayırlısı bakalım... yine tavsiyesi olanlar olursa lütfen esirgemeyin kardeşinizden... selamlar....

askerlik yapmış olmak, hastalığın ilk başladığı döneme ait epikriz vb. hastane kayıtları bu durumu ıspat etmek için kullanılabilir. Maalesef aklıma başka bir şey de gelmiyor

Üst Alt