Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Romatoid artrit rahatsızlığı için rapor alabilir miyim?

akaymaz

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
iyi günler
el bileği, dirsek, omuz eklemi ve ayak bileği başta olmak üzere el ve ayak parmaklarımda atrite bağlı hareket kısıtlaması ve şişlik var.
bu sebeble vergi indirimi için başvuru yaptım. defterdarlıktan hastanaye sevk aldım.. doktorum yüzde 30,40 geçer dedi fakat yeni sistemde kas hastalıklarında gözüktüğünden oranı tam hesaplayamıyorum.
.sizce rapor alabilir miyim..veya alan var mı

yardımcı olurmusunuz

teşekkürler

hastalığımdan dolayı %50 sürekli özür raporu aldım..

romataid atrit hastalığı %30
sağ el bileğinden %25
sağ başparmaktan %3

formül sonucu toplam %50 hastane rapor verdi..vergi dairesine sonucu yolladı

Benim de her iki elimde (bileklerde ve tüm parmaklarda) ağır derecede hasar var.
Haydarpaşa Numune Hastanesi % 45 verdi. Sonucu bekliyorum şimdi.

Ama Ankara'dan oranların düşürüldüğünü okudukça da ümidim azalıyor. Ayrıca ayaklarımda, sırtımda, boynumda, dirsek ve omuzlarda da hareket kısıtlılığı olduğu halde hiç dikkate almadılar.

ruh sağlığından alınan rapor

ben romataid atrit hastasıyım.2 yıldır rapor alma mücadelesi veriyorum.aldığım rapor ankaradan döndü sebebi maliyenin uygulaması onlar hastalığın vucuttaki hareket kıstlamasına göre oran istiyor.fizik tedavi oran yazınca romatolojinin yazdığı oran aynı hastalıktan 2 oran olmaz diye iptal ediliyor.ağrılar.kaslarındaki güçsüzlük vs devre dışı kalıyor.neyse sorunum şu

psikolojik sorunlarımda vardı.raporda geçmesini pek istemiyordum fakat oranım ra dan yüzde 34 olunca psikiyatriyede gittim 6 ay takip sonucu yüzde 25 verdiler yalnız oran verilen hastalıkta bir yıl sonra kontrol gerektirir diyor.ben sürekli her yıl kontrol sonucu tekrar heyetemi gireceğim.yardımcı olursanız sevinirim.

psikiyatri.deprasif durum (oran verilmeyen raporda majör deprasif yazıyordu) uyum bozukluğu ilaçla kontrol altına alınabilen (tedavi edilebilen) gibi ibareler vardı.

Sakatlık oranı cetveli'ne göre daha yüksek bir oran verilmesi gerektiğini düşünüyorsanız, maliyenin oran düşürme işlemine itiraz edebilir ve yeniden değerlendirme isteyebilirsiniz...

Psikolojiden alınan raporlarda maalesef her yıl kontrol şerhi konuyor. Her yıl psikolojiden kontrol muayenesi olmak zorunda kalıyorsunuz...

rapor yüzde 40ın altında olursa başka bir hastanede şansımızı deneyebilir miyiz?

Romatoid Artrit nedeniyle %40 rapor alabilir miyim?

arkadaşlar merhaba

11 yıldır RA hastasıyım. el bilek ve dizlerimde ve el orta parmak ekleminde deformasyon var. bu konuda rapor alarak e-kpss sınavına girebilirmiyim. RA hastalığı için rapor veriliyor mu ? Bu hastalık için alacağım rapor e-kpss 'de gecerli olur mu ?
şimdiden teşekkürler ve saygılar

Kısıtlılığa göre oran verileceği için xx oran alırsınız demek zor bu hastalıkta, ama % 40 üzeri alırsanız EKPSS için kullanabilirsiniz.

bu rahatsızlıkta durum önemli yani bunun hafifide var ağırıda ancak 40 civarı olabilir tutuluma bağlı olarak

Hastalık bende çok ağır bir şekilde görülüyor. Sedim ve crp tavan ve artik beni yeni çıkacak ilaçlara denek olarak kullanmak istiyorlar.ınslh rapor alabilirsem en azından ıs konusunda sıkıntı yasamam.cvp lariniz için tşkler

Sedim 80 crp 65 en son çıkan ben bu rakamlara çok sevindim çünkü son 5 yılın en düşük rakamlari

Bende ki sorun ilaçların ise yaramamasi. Serum ve iğneler tam tersi bir etki gösteriyor. O yüzden dr artık serum ve iğne onermiyor. Çünkü piyasadaki tüm serumlari ve iğneleri denedik.

Bende FMF Akdenz ateşi hastalığım var, yan etkisi Romatıid artrid vea ankilozan sppondilit sürekli ayakta duramıom.Sedim 30 küsür...

bende 28 yıldır ra hastalığı var siz yuzde 60 roparı nasıl nerden aldınız acaba

merhaba,aradan baya vakit geçmiş ama romatoid artrit hastalığı %30 aldım demişsiniz sadece artrit var diye mi verdiler bu oranı yoksa eklemlerdeki tahribat veya kısıtlılığa göremi verdiler benimde 7 yıldır psöriatik artritim var parmaklarda yamulma var sol el bileğimdede yumru gibi şişlik var sizin sağ el bileğinizde nasıl bir durum mevcuttu
...
akaymaz

ankilozan spondilit ile sürekli %57 raporum var, geçen sene aldım

[FONT=sans-serif]merhaba 26 yıldır ra hastasıyım.sol ayak bileğinde baş parmakta şekil bozukluğu ve tutulma var.Kalçalarda kireçleme var.[/FONT]
[FONT=sans-serif]
Sol ayak bileğimin hareket kıstlılık oranı yuzde 95 verdiler ama Kayseri devlet hastanesi yüzde 20 i [/FONT]
[FONT=sans-serif]rapor[/FONT][FONT=sans-serif] verdi.En son raporu 5 yıl önce aldım..Erciyes tıp fakultesi romotaoloji bölümüne muayene olacam romatoloji bölümünün rapora etkisi varmıdır ayak bileklerim hasarlı kalçalarda kireçleme baş el baş parmaklarda şekil bozukluğu sol dizde şişme yapıyor tam kapatamıoyorum. Psikolojik tedaviye başladım ruhen çok zor durumdayım.[/FONT]

Romatoid artrit sebebiyle yüzde 58 rapor verdiler. İki elde hareket kısıtlılığı ve ince beceri eksikliği ibaresi de var ancak ötv muafiyeti için özelge talep ettiler sizce sonucunda muafiyet verirler mi?

Clark

ötv muafiyeti ankilozan ve romatroid artit hastalarına pek verilmiyor sanırım

Merhaba arkadaşlar burada yeniyim benim sorularıma bilgisi olan birileri cvp verebilirmi lütfen ? Bundan 12 yıl önce romatoi hastalıgı teşhisi konuldu yılda 3.4 defa eklemlerimde sislikler ve ağrılar oluyor ama benim elimde herhangi bir rapor veya tahlil yok yeni alıcam. 2.Birde venöz yetmezliği var sol bacakta.bunla ilgili raporum var..3 alerjik astımım var sürekli kullandığım ilaçlarım ve ilaç raporum var.bu 3 hastalıkla beraber en az %40 alsam bana yetiyor randevu alıp bulunduğum ilcenin devlet hastanesine randevu alıcam elimdeki evraklarla sizce elim boş dönermiyim lütfen bir cvp? Tskler..☺

Clark Bu ramotoid artrit kronik artritle ayni degil mi?
Bendede kronik artrit var ve etkili doz ilaca rağmen direncli.sizce rapor veririler mi bundan.siz sadece artritten dolayimj aldınız

Sadace artritten mi aldiniz ..kronik artrit var bendede..kac engel orani verirler Aretias

Merhaba ben romatait artrit, sjögren ve tiroit var geçen sene 43 aldım süresiz rapor ancak Ankaradan 1 yıl süreli olarak geldi ve kontrol muayenesi istendi bende emekli oldum raporu yeniledim fakat rapor 27 olarak çıktı. Şok olduk. İtiraz etsem tekrar alabilmem mümkün mü. Maaşım durduruldu.

Üst Alt