Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Romatoid artrit, sol kalçada avesküler nekroz, hipertansiyon ve kalp için rapor oranı

Sevimlihayalet

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhabalar arkadaşlar ben 2009 yılından beri romatoid artrit hastasıyım,kullandığım kortizonlardan sol kalça avesküler nekrozuda meydana geldi.Ayrıca hipertansiyon hastasiyimve kalbime 1 adet stend takıldı. Eğer özürlü raporu alsam yüzde kaç alabilirim.

RA İle AVN yi bir tutmadan oran verirlerse %40 ı çok kolay geçersiniz. Sadece RA ve AVN nin hareket kısıtlılığını tek oranla verirlerse sıkıntı yaşayabilirsiniz. Heyete çift koltuk değneği yada tekerlekli sandalye ile gitmenizi tavsiye ederim.

çok ilginç.bende aynen romatizmanın bi çeşidi olan Dermatomiyozitim.hipertansiyon ve kalpte stentim var.ayrıca troid hastalığımda çıktı.çok zor ama napalım sabrediyoruz.sizede geçmiş olsun.Rapora gelince eğer yürüyebiliyosanız ,Heyet sizi bu kişi görünürde gayet iyi gibi algılayıp çok düşük rapor verebilirler.tek ayağında yada engeli belirgin olup tek organında olan insanları daha ağır gibi düşünüyolar.ama maalesef bizlerde görünmeyen hastalık çok.umutsuzluk vermem istemem.ama inşaallah umdugunuz oranı alırsınız.

Bacağımda 3-4 cm kısalma var, yürürken belirgin şekilde aksıyorum.Çorap giremiyorum,pantolonu çok zor bir şekilde giyiyorum.Ağır bir şey kaldıramıyorum.Günde sekiz tane ilaç içiyorum.Eğer benı normal bir birey olarak görürlerse valla helal olsun.

bende günde 6 adet ilaç içiyorum ama dışardan gören iyi sanıyor.neyin varki demezlermi.keşke hiçbişeyim olmasaydı hastalık olarak.zenginiz yani de.ama aksamam yok.küçükken yürüyemedim.8 yıl.hemde çok ağır geçirdim atak.çok Şükür şimdi yürüyorum.ama ayağa kalkmam kolay olmadı.Rabbim lutfetti.bende mücadele ettim.değnekde kullandım.iki büklümde ayakta durmağa çalıştım.neler neler. ne acı günlerdi.Allahım kolaylık sabır versin sizede.mücadele etmezsek hayat bizi yutar.kardeşim

40 uzerinde rahat alirsiniz....kisisel basvuru yapin..sonra bu evraklari yani raporu elden alip vergi dairesine ankaraya gonderilmek uzere teslim edin...

Üst Alt