Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rosenhan deneyi hakkında düşünceniz nedir?

Doktorlar senin beyanını öncelikli olarak kabul ederler gözlem yaparlar sonra sadece senin değil aileninde dedikleri önemli artı psikolojik teste sokuyorlar ne kadar mantıklı cevap verdiğinde bakiyorlar. Eğer ki sen yalan atıyorsan ailenden yalan atıyorsa doktorlar ne yapsin. Artı her hastalığın Bi özelliği var seni uyandırmadan hangi kategoriye girdiğinide anlamak için sorular sorarlar. Bide şöyle düşün insan neden şizofreni olmak istesinki toplum tarafından küçük görülmek mi istesin. Testi ben yararlı bulmadım ama sahte rapor çıkarıp memur olmak isteyenlerin de önüne geçilmesi lazım tabi.

Sizosalgun

Aslında deneyin yapılma amacı bu değil hastalar ile iyi bir etkileşim oluyormu hastalar dinleniyormu doğru teşhis yapılıyormu ve hastalıkların teşhis edilmesi konusunda ne kadar sağlam bir altyapı var hastalıkların tedavisi nasıl yapılıyor bunları öğrenmek istiyorlar ama birde işin sizin söylediğiniz tarafı da var sonuç ortada

İşini iyi yapmayan doktorluk meslegını sevmeyen doktorlarda vardır elbette doğru tanı aniden konmaz gözlem gerektiri bide doktorun her hastalığa hakim olması ona göre sorular sorması gerekir sen depresifsindir gidip şizofren tanısı koymamali .Tanı konma asamasında 5 dakikalık muayeneleri sağlıklı bulmuyom en az ıkı uc kere hasta dınlenmelı.

Doktorlarında psikoz hastalarını salladıklarına şahidim. Ama onlarında işi zor bende size bi soru sorayım.

Şimdi bir hasta hastaneye gitti dediki bana tuzak kuruyolar arkamdan iş çeviriyolar vs sıkıntı yaşıyo bu kişi. Doktor ilacı yazar ama bu olaylar gerçek mi değil mi bilemez. Herşey gerçekte olabilir. Bu yüzden ilaç yazıp biraz sakinleştirmek isteyebilir. Yatırmaz tekrar dışarı salar ki olaylar biraz daha gelişsin gerçek veya yalan olduğu ortaya çıksın. Yatırırsa o halde hiçbişey yapamaz, istediği kadar anlatsın işe yaramaz.

Doktorlarda napsın bi dünya sıra var fazla ilgilenemiyolar. Ama iş şizoya kadar gelip halisinasyonlar veya üçharflilere bağladığı zaman gerçek olmadığını bilip ilgilenebilirler. Sonuçta kmse bize halisinasyon göstermez dimi yaratıcıda olsa gerçek olmadığını biliriz paranoyalar gibi değildir. İşte ozmn neden sonuç ilişkisi kurulup eski moda alınmaya çalışılabilir. İşe yarar mı bilmiyorum. Belki bende yarardı...

Limooon

Evet orası öyle ama bu deneyin amacı gerçek olup olmadığını bilemeyeceğimizi ve o dönemin hatalarını günyüzüne çıkarması ki bence o hatalar hala devam ediyor gibi

Evet kesinlikle psikiyatride böyle şeyler var. Elle tutulur gözle görülür olmadığı için hataya çok açık... Doktorlar hastalar kadar bilemez hemde çok vakit ayırmak lazım...

Üst Alt