Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rotor Sendromu nedeniyle malulen emeklilik mümkün mü?

malüliye

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba,
Yeni düzenlemeyle rotor sendromundan malüllük mümkün müdür?
Teşekkürler.

Karaciğer sirozuysa kastettiğiniz şey, maluliyet cetveli'Ne göre "Hepatik Hidrotoraks" söz konusu olursa malulen emeklilik mümkün hale geliyor

Bülent Bey öncelikle cvp icin tesekkur ediyorum.siroz degil. Sadece bilirubin metabolizmasi bozuluyor.forumda bir arkadas yuzde 45 aldigini yazmis.o arkadasa ulasabilme ihtimalim olabilir mi acaba? Tahlildeki orana bakarak alabilecegim orani anlayabilirim.

sakatlık oranı cetveli'ne göre şu bölümden oran alınabilir:
Tablo 7-Karaciğer hastalığına bağlı oluşan kalıcı bozuklukları sınıflandırma kriterleri.

Sınıf 1) Özür Oranı:%15
Devam eden karaciğer hastalığı objektif bulguları var.Son üçyılda karaciğer hastalığına bağlı semptom veya asit, sarılık, özefagus variskanamasına dair öyküsü yok Ve Beslenmesi iyi ve gücü yerinde Ve Biyokimyasal çalışmalar minimalfonksiyonel rahatsızlığı gösterir Veya Bilirübin metobolizmasının primerhastalıkları:

Sınıf 2) Özür Oranı:% 30
Kronik karaciğer hastalığının objektif bulguları var.Karaciğer hastalığı semptomları veya son üç yıldır oluşan asit, sarılık,özefagus varis kanamasına dair öyküsü yok Ve Beslenmesinin iyi ve gücünüyerinde Ve Biyokimyasal çalışmalar sınıf1’dekilere göre daha ciddi karaciğer hasarını işaret eder.

Sınıf 3) Özür Oranı:% 50
İlerleyici kronik karaciğer hastalığı objektif bulgularıveya son yıl içinde oluşan sarılık, asit veya özefageal veya gastrik variskanaması öyküsü Ve Beslenmesi ve gücü zayıf Veya
Aralıklarla meydana gelen hepatik ensefalopati.

Sınıf 4) Özür Oranı:% 95
İlerleyici kronik karaciğer hastalığı objektif bulgularıveya hepatik yetmezliğin santral sinir sistemi belirtileri ile olan süreklisarılık veya gastrik veya özefageal kanama Ve Beslenme bozukluğu ve güçsüzlük.

___
Ancak malulen emeklilik için Bülent abi nin söylediği şarta uymanız gerekiyor maluliyet cetveli'ne göre. Uymuyorsanız malulen emekli edilmezsiniz ve benim verdiğim tabloya göre en az % 40 almanız durumunda erken emekli olabilirsiniz...

Canım cvp icin cok tesekkur ediyorum.Erken derken ornegin yuzde 40 verseler kac yasimda emekli olabilirim acaba.Tesekkur ederim.Sümbül,

Sigorta başlangıç tarihiniz,
doğum tarihiniz
ve hangi statüden emekli olacağınız önemli..

Tesekkur ediyorum.Liste var mi acaba oran listesi.

Bana özelden verdiğiniz bilgilere göre, % 40- 59 arası alırsanız yıl olarak 2017'de prim günü olarak ise 4080 güne tamamladığınızda emekli olabilirsiniz.
Ancak ssk'dan emekli olacağınız için defterdarlıktan vergi indirimi almanız gerkeiyor, vergi indirimi almak içinde çalışıyor olmak.
İşyerinizden çalıştığınıza dair belge alıp defterdarlığa başvuru yaparsanız, sizi hastaneye sevk ederler ve en az % 40 alırsanız raporu Ankara'ya yollarlar. % 40 ve üzeri oranla 3. derece olarak kazanırsanız söylediğim yılda ve prim günüyle emekli edilirsiniz, yeniden rapor almazsınız emekliliğinizde...

2008_oncesi.PNG

Ben hastaneye bu yasima kadar müracaatta bulunmadan calistim.Bu mevzuata cok uzak biriyim.Yardimlariniz icin cok tesekkur ediyorum.Direk hastaneye gitmeden bu dediginizi mi yapmaliyim acaba?Yuzde 40 degil 60 alabilirsem ( baska rahatsizliklarim mevcut) sorun olur mu? Birde ben zar zorda olsa (halsizlik, uyku hali mevcut)hâlihazırda faal olarak calisiyorum.Bu durumda muracaat ettigimde sen calisabiliyorsun derler mi? Ayrica forumda Rotor Sendromundan yuzde45 almis bir arkadas varmis.Kendisiyle nasil kontak kurabilirim.Ozelden mesaj attim ama belki aarkadasi taniyan arkadaşlar vardir bana yardim ederler.Bir yola cikmadan once en azindan bilirubin oranlarini ogrenebilirsem cok iyi olur.

Sizin iki seçeneğiniz var,
bu rahatsızlığınızdan ve diğer rahatsızlarınızın toplamından maluliyet cetveli 'ne göre malul sayılıp sayılmayacağınızın tespiti için son priminizin yatırıldığı sigorta müdürlüğüne maluliyet tespiti için başvuru yapabilirsiniz. bu maluliyet tespiti için işten ayrılmanıza gerek yok, bu başvuru sonucunda malul sayılırsanız 10 yıl 1800 günle malulen emekli olabilirsiniz. işten ayılırsınız malulen emeklilik başvurusu yaparsınız. malulluğunuz sgk kayıtlarına geçeceği için sizden yeniden raporda istemezler...
Maluliyet tespiti için alacağınız raporda oran olmaz sadece tanı yazar, ve sgk bu tanıyı maluliyet cetveli 'ne göre inceler...

Ancak, malulen emekli olamazsanız, yada olmak istemezseniz ikinci seçenek olarakta yukarıdaki şartlara göre erken emekli olabilirsiniz. Raporu eldende alabilirsiniz, kurum sevkiylede alırsınız. Alacağınız rapor oranı % 60 'ın üzerinde olursa, ikinci dereceden vergi indiriminiz olur ve buda tabloya göre 17 yıl 3840 günle 1 yıl daha erken emekli olmanız demek erken emekliliğe göre,

Şu ihtimalde var ki, elinizde % 60 ve üzeri oranında rapor olursa ve malulen emeklilik olmak istediğinizde maluliyetiniz reddedilirse, elinizdeki % 60 ve üzeri orana istinaden hukuki yoldanda 10 yıl 1800 günle hakkınızı arayabilirsiniz..
http://www.engelliler.biz/forum/eme...lma-oranin-artmasi-ile-malulen-emeklilik.html

Aciklamalarin icin çok tesekkur ederim canım. Hayirlisi neyse o olsun inşallah. Bu halsizlik, surekli uyku hali ve bir iki rahatsizligim daha var...Calismak cok zorluyor artik.Umarim foruma yazan arkadas bir sekilde sesimi duyar ulasir bana.Onun bilirubinleri kac cikiyor ogrensem kendim anlarim yuzde kac alacagimi.

Profilinde iletişim bilgisi bırakmamışsa online olmasını beklemelisiniz, özel mesajınıza cevabını verir umarım en kısa zamanda...

İyi dileklerin için tesekkur ederim canim.insallah online olur:)

Moderatör ve forumdas arkadaslarim.Sagolsun forumdaki arkadas bana ulasti ; maillestik.

Sonuc olarak ben oran olarak kac verilebilecegi konusunda kesin bir sonuca ulasamadim.B u sebeple sordugum soruyu su sekilde guncellemek istiyorum:

Rotor sendromu, gilbert sendromu, dubin janson sendromu hastaliklarindan malulen emekli olan veyahut sakatlik indirimi almis arkadas veya tanidigi olan arkadas mevcut mu?

Tesekkur eder iyi aksamlar dilerim.

Rotor sendromu, gilbert sendromu, dubin janson sendromu hastaliklarindan malulen emekli olan var mı arkadaşlar?

Bülent Bey
İlginiz için çok teşekkür ediyorum.Umarım bir cevap alabilirim.

Rotor Sendromu nedeniyle malulen emekli olan kimse var mı?

Rotor sendromu, gilbert sendromu, dubin janson sendromu hastaliklarindan malulen emekli olan var mı arkadaşlar?

Üst Alt