Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ruh sağlığı merkezi ne iş yapar ve nasıl başvurabilirim?

dreamfail

Aktif Üye
Konular
185
Reaksiyonlar
114
Merhaba ben bipolar bozukluk hastasıyım. Remisyon döneminde ilaç bıraktım. Şimdi aklım başıma geldi ama ne kadar pişman olsamda şu an çok saldırgan, içe kapanık, ara ara psikoz halindeyim. Doktorumla görüşeceğim ama merak ettiğim şey toplum ve ruh sağlığı merkezi ne iş yapar ve nasıl başvurabilirim?

Normalde hastaneden doktorun yönlendirmesi gerekiyor; siz yine de TEŞHİS' inizden dolayı bir iletişime geçiniz. Randevu şu bu derdi olmuyor ulaşılabilirlik uzun süre dinlenilme imkanı v.s. oluyor.

Genelde %60 ve üzeri engelli vatandaşlar başvuruyor. Grup terapisi yapılıyor. Bunun alakalı çeşitli etkinlikler (karaoke şarkı söyleme; boya&resim yapma ve incik boncuk dizme vs.) düzenleniyor. Yalnız , hasta çokluğundan dolayı bireysel psikoterapi konusunda biraz yetersiz kalıyorlar... Ama hastanın aidiyet duygusu yaşaması ve yalnız yaşamdan sıyrılması adına önemli bir ortamı var... dreamfail , sen direk TRSM'ye gidip başvuru yap. İlk gidişinde raporun ve ilaçların da yanında olsun Geçmiş olsun...

Toplum ruh sağlığı merkezine bende gittim gayet güzel bi topluluk hiç yoktan iyidir hayatınızdaki yanlizlik seviyesinden bir an olsun kurtulabilirsiniz.

Üst Alt