Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ruhsal engellilere üniversite sınavınında kolay soru uygulaması var mı?

Peri1995

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Şizofreni hastasıyım. Üniversite sınavını kolay soruyorlarmı? En azından anlayabileceğim kapasitede. Ekpss gibi....

ekpss kpss ye göre biraz daha kolay basit demiyorum ama zorlayıcıda değil lisans biraz zor

Kolay sormayı bırakın,ek süre bile vermiyorlar.

ben geçtim sadece türkçe ve sosyal bilgileri cevaplayarak okula gittim ama bıraktım bana pek zor gelmedi sorular.

Peri1995

her hasta aynı değil tabiiki ama bu hastalık tek başına herhangi bir başarı için engel değil ,biçok örneği de mevcut.

Üniversite sınavına giren herkes için sınav sistemi aynıdır.

ek süre tanımaları hiç aklıma gelmemişti girerken ama mantıklı geldi şuan belki ilerde yaparlar hastalığı olanlar için birşey.

yanımıza iki de hoca versinler soruları beraber çözelim oldu olacak. engelliyiz diye bu kadar da bedavacılık armut piş ağzıma düş çülük zihniyeti de olmaz yani.

Oha yani. Ben de kendimi suçluyorum sakatlığımı kullanıyorum diye. Ne adamlar varmış lan.

Herkesin yaptığı bir şeyi yaptım diye Uhud Savaşı'nı kazanmışım gibi davranmalarından nefret ettiğim için "üniversitede kaynaştırma olmayacağım" deyip 2 ayda Matematik bölümünü kazanıp bu sefer de halifeymiş gibi muamele görünce gurur yapıp bıraktım. Kendime koyduğum sıradan bir hedefi gerçekleştirirken peygamber muamelesi göreceksem o hedefi yapmam daha iyi.

Bu arada sorunun cevabı: Normal soru soruyorlar, ben geçen sene girdim. Çalış sınavına salak değilsen yaparsın.

Son düzenleme:
Ruhsal engellilerle konuşurken biraz laflarınızı bilerek konuşun arkadaşlar. Insan gibi soru sormuş siz de insan gibi cevaplayın. (Lafım hepinize değil bazılarına) Ruhsal engelliyiz diye de salak olmadık!

ama neden öle diyosunuz ki ruhsal hastaların zekasinda sıkıntı yok ki ...😌..

doğaevrim İstorika
Kusura bakmayın agresif göründüysem pozitif ayrımcılığın her türlüsüne çok karşıyım sadece. :)

Kendim de gelişimsel engelliyim zaten. Zaten zekamızda sıkıntı olmadığı için sınavlarda bize iltimas gösterilmemesi gerektiğini söylemeye çalıştım. Ki zeka geriliği olan biri için bile bunun çözümü ayrımcılık değil, fırsat eşitliği sağlamaya çalışmak.

İstorika...ben başlık için soledim....ruhsal engellilerin zekasinda eksiklik olduğunu dusunmuyorum çünkü...

Yoktur zaten. Sadece kendilerine acınmasını bekleyen insanları anlayamıyorum.

Dağıtımcılık yapıyorum, benden 10 kat daha fakir insanlar gelip bana para yardımı yapıyor ya da sattıklarımı ihtiyacı olmadığı halde almaya çalışıyor. Hayır annem bile yolda kaldım diye İstanbul'un öbür ucundan arasam git bankadan para çek der. 19 yaşındayım evde sıkılıyordum ondan işe girdim. Doktor çocuğuyum söylemeye utanıyorum acıyarak bakan insanlar yüzünden.

Evet de yaşımdan çok küçük gösteriyorum o yüzden çocuk işçi sanan da oluyor. En azından şimdi daha iyi ama 2 sene önce ailen nerde diyip AVM'ye almıyorlardı. :)

kolay soru uygulaması yok herkese sorulan sorular size de sorulur. Liseyi bitiren birisi üniversite sınavını da başarır. Liseyi üniversite sınavına hazırlık gibi düşün. yok hazır değilim dersen kurslara gidebilirsin.

nagito
Kardesim zekamizda bi sorun yok evet ama yeti kaybimiz var. Dikkat eksikliği motivasyin eksikliği var. Biz normal insanlar gibi ders calisamiyoruz. Okuduğumuz seyi anlayamiyoruz. Sence bi şizofreni hastasi ne kadar motivasyonlu dikkatli olabilir? Okuduğu soruyu ne kadar anlayabilir? Salak olduğumuz icin sormadim bu soruyu.

sleeping beauty
Zekada sıkınti yok ama kavramada sorun var. Şizofrenide yeti kaybi var. Dikkat eksikliği yapiyo hastalik. Normal biri gibi okuduğumuz şeyi anlayamiyoruz. Bi şizofreni hastasi okuduğu soruyu ne kadar anlayabilir sence?

Ya kimsenin zekasinda sorun yok kavramasinda yok. Neden kolay sorulsun
@doğaevrim

siz şizofrenmisiniz böyle olumsuz cvp veriyorsunuz şizofrenlerin ne çektigini nerden bileceksiniz tabiki sizin tuzunuz kuru bilip bilmeden yorum yapmayın lütfen herşey güllük gülüstanlık degil şizofreninin ölüsü rapor oranında %45 dir buda engelli tanımına uyar engellidir yani doktor boşamı engelli raporu veriyor demekki bir sıkıntı varki veriyor bazı doktorlarda şizofreniyi zekayla ilişkili oldugunu söyler tıp bile birbiriyle uyumlu degil şizofreni akıl hastalıgıdır pisikiyatrinin mantık olarak en agır rahatsızlıgıdır diger hastalıklar yanında çerez kalır ve exrası tımarhaneler de yatmakta var ve daha neler neler var lütfen biraz merhametli olun

@polynom
sen öyle diyorsun ama ekpssden ögretmen olarak atanmayı düşünüyorsun işin kolayına kaçıyorsun o zaman tek başına engel degilse bi sorun yoksa o zaman normal kpssye gir atanda seni göreyim

sıkıntı yoksa neden ekpss çıktı

Bende ygs ve kpssye hazırlanıyorum.başlığı açan arkadaşın dediği doğru mutlu biriyle mutsuz birinin çalışması bir değil ama sırf bu yüzden kendinizi yargılarsanız baştan pes etmiş olursunuz.5 ay önceye kadar sıfır matematik bilgisi olan birisiydim 5 ay içinde lise müfredatının yarısını iyi şekilde öğrendim.ekpss konusunda sizi bilmem ama ben yarar zarar analizi yaptım kendimce ve engelli olarak memurluğu kazanmamın ve çalışmamın benim için daha zor olacağına karar verdim.ama insanları burda haklarından faydalanıyor diye yargılamak saçma.
buarada elimde pdf olarak sınav kaynakları mevcut.isteyen olursa ulaşsın gönderirim.

doğaevrim

Tatlim benim bu hastaliği biraz arastirmani oneririm. Zekada eksiklik yok evet ama zekayla iliskilendirilen bi hastalik. Beyinin kimyasi bozuk oluyor yani beyinle alakali. Motivasyon kaybimiz oluyor. Yeti kaybi yani. Anlamakta zorluk yasiyoruz. Şahsen ben okumakta yazmakta bile sorun yaşıyorum bazen. Herşey keske senin düşündüğün gibi olsa . daha benimki baslangic hastalikta. Bi 10 yillik hastalar nelerini kaybedio bu hastalikta biliyomusun? Konusmadan yazmadan okumaktan kendilerine bakmaktan yoksun oluyorlar. Zaten düşünebilme kapasitesi olan bireyler neden sonuç ilişkisini yapabiliyorlar. Kendime bakarsam boyle olur bakmazsam şöyle olur diye düşünebiliyorlar. Bunu düşünemeyen kişiler üniversite sinavinda en basit türkce sorusunu bile yapamazlar.

Peri1995 Kardeşim ben geçen sene herkesle aynı şartlarda girdim üniversite sınavına ve kazandım ancak 1. sınıfta disipline gittiğim için kaydımı sildirdim. Hatta bu sene de KPSS'ye gireceğim nasipse. Gelişim engelliyim ama çocukken üstüne çok düşüldüğü için yaşımın gerektirdiği bütün becerileri kazandım ama çok yanlış yollarla yapıldığı için psikolojik olarak çok örselendim. Yine de nasıl protez takan ampute biri engelli değilse ben de kendime engelli sıfatı yakıştırmak istemiyorum. Ki engelli olsam bile hakkım olmayan bir şeyi istemem, isteyemem.

Lisedeyken sırf fakir olduğu için (okulda benim de dahil olduğum kücük bir grup hariç herkes yoksuldu) doğru düzgün konuşmayı bile beceremediği halde hocaların her sınavdan pekiyi verdiği Kader diye bir kız vardı bir de hocalar yardım etsin falan diye yanıma oturturdu amk kürdünü. Neyse şimdi mezun olduk okulda lisans kazanan tek kişi ben oldum başka bir arkadaş da önlisans kazandı. Sonra kızın dershaneye başladığını öğrendim. Umarım üniversiteye başlamadan adam gibi konuşmayı öğrenir en azından.

Ben 10. sınıfta sırf müslüman olmadığım için din hocası kanaat notumu kırıp 49.5'da bıraktı. Hiç öyle ayrımcılık diye ağlamadım zaten sırf bana yan baktı diye birinin ağzını burnunu kırabilecek kindarlıkta biriydim ama dersleri aşırı ciddiye alırdım.

Son düzenleme:
@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM !...ben olumsuz bişi solemedim...

Son düzenleme:

agzı olan konuşuyor
@doğaevrim

ülkenin çivisi çıkmış siz neden bahsediyorsunuz aslında sınavın hiç olmaması lazım insan hakları olarak herkez yetenegine göre iş

Son düzenleme:
@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM!

hocam bi sakin ol ortada bişey yok neden küfrediyosun.bide bunu neden paylaşıp duruyorsun.bundan etkilenebilcek insanları neden düşünmüyosun. onuda geçtim belki toparlayıp iyi olmuştur.yazık değilmi bu çocuğa ibret alın diye paylaşıp duruyosun ?

Tıp böyledir. Bazen ilaçlarla iyileşirsin, Bazen ilaçlara rağmen iyileşirsin, Bazen ilaçlar daha kötü yapar. Alman sözü. Tıp herşeye çare bulamıyor maalesef. Kişinin genleri, nörolojik yapısı, beynin organik yapısı vs buna izin verecek mi? Olumlu sonuç görecek mi? Yazdığım söze istinaden maalesef iyileşmeyip daha kötü olan bir hastaya bakıp bir bilim dalını yok mu sayacaksınız? Evet ilaçların çok ağır yan etkileri olabiliyor ama ilaçsızda olmuyor.
Ayrıca küfür etmedende duygularınızı ifade edebilrsiniz, çoğu kişi bunu yapıp başarılı oluyor. Denemekten zarar gelecek bir şey değil.

özür dilerim arkadaşlar küfür etmedim lafın gelişi söyledim

nagitoda adli üyede küfür etmiş onu söylemiyorsunuz üstteki üye

Üst Alt