Arkadaşlar ruhsal engellilerin özellikle şizofreni,şizoeffektif,psikotik bozukluklar ve bipolar hastaları olmak üzere çoğunluk sigara içiyor.bende bir ruhsal engelliyim.(psikotik bozukluk-anksiyete bozukluğu). Ve bende içiyorum. Sigara sağlığa çok zararlı ama bunu bilmemize rağmen içiyoruz ve bu durumu değiştiremeyiz.. maddi durumlarımızdan dolayıda normal sigaradanda sağlıksız ve ucuz olan tütün veya kaçak sigara içiyoruz.Ve bu içtiklerimiz normal sigaraya göre olumsuz etkileri daha yakın zamanda ortaya çıkacak. Kendimizi kat ve kat daha fazla zehirliyoruz normal sigaraya göre. Ama bırakamıyoruz da çünkü dopamini en kolay bu şekilde kısmen artırabiliyoruz. Çoğu şeyden zevk almayan bizler yani ruhsal engelliler bu meretten zevk alıyoruz ve hoşlanarak içiyoruz. Yani demek istediğim çoğumuz tütüne bile para bulmakta zorluk çekiyor. Acaba e devletten veya başka mecralardan yetkililere ulaşsakta şu sigaralara uygulanan vergiler den muaf tutulsak. Eğer böyle birşey mümkün olursa eczanelerden temin ederiz vergisiz bir şekilde . Aynı ilaç yazdırır gibi yazdırırız. Yaklaşık olarak 12 liralık sigaranın vergisiz fiyatı 2 lira. Ben günde 2.5 paket içiyorum ve sigaranın 2 liraya inmesi maddi yönde ve kısmen sağlık yönünde faydasını çok çok görürüz.