Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ruhsal engellilerin sigarasından vergi alınmasın!?

mehmet_ea

Üye
Konular
96
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ruhsal engellilerin özellikle şizofreni,şizoeffektif,psikotik bozukluklar ve bipolar hastaları olmak üzere çoğunluk sigara içiyor.bende bir ruhsal engelliyim.(psikotik bozukluk-anksiyete bozukluğu). Ve bende içiyorum. Sigara sağlığa çok zararlı ama bunu bilmemize rağmen içiyoruz ve bu durumu değiştiremeyiz.. maddi durumlarımızdan dolayıda normal sigaradanda sağlıksız ve ucuz olan tütün veya kaçak sigara içiyoruz.Ve bu içtiklerimiz normal sigaraya göre olumsuz etkileri daha yakın zamanda ortaya çıkacak. Kendimizi kat ve kat daha fazla zehirliyoruz normal sigaraya göre. Ama bırakamıyoruz da çünkü dopamini en kolay bu şekilde kısmen artırabiliyoruz. Çoğu şeyden zevk almayan bizler yani ruhsal engelliler bu meretten zevk alıyoruz ve hoşlanarak içiyoruz. Yani demek istediğim çoğumuz tütüne bile para bulmakta zorluk çekiyor. Acaba e devletten veya başka mecralardan yetkililere ulaşsakta şu sigaralara uygulanan vergiler den muaf tutulsak. Eğer böyle birşey mümkün olursa eczanelerden temin ederiz vergisiz bir şekilde . Aynı ilaç yazdırır gibi yazdırırız. Yaklaşık olarak 12 liralık sigaranın vergisiz fiyatı 2 lira. Ben günde 2.5 paket içiyorum ve sigaranın 2 liraya inmesi maddi yönde ve kısmen sağlık yönünde faydasını çok çok görürüz.

5,5 aydır içmiyorum Kendimle gurur duyuyorum Darısı tüm tiryakilerin başına...

bir bipolar sigara tiryakisi olarak duydugum en ilginç öneri. haklılık payı vay ama uygulamada imkansız :) çifciye bile mazotu aynı fiyata satıyorlar sonuçta. en iyisi psikiyatri hastaları olarak tütünden tamamen kurtulmak bize hiç bir bağımlılık yaramıyor.

psikolojik engelli değilim bende cola iciyorum dalga geçmiyorum içmediğimde sinirleniyorum paranoyaklaşıyorum

Vtecll
İlaç kullanarak bıraktım Tabi ki faydası oldu Nefesim ve zihnim açıldı

kardeş devlet zararlı bırseyı ozendırıcı eylemlerde bulunmaz senın dedıgını yaparsa sıgara ıcme kolaylasır ekmek degil su degil sonucta içmezsen ölmezsin .d

olur başka emrin sigarayı ayağına kadar getirsinler istermisin...
bugün sigaraya verg indirimi iseyen yarın alkole aynısını ister mantıklı olmak lazım biraz....

[FONT=sans-serif] [/FONT]@bipolaren[FONT=sans-serif] çifciye bile mazotu aynı fiyata satıyorlar [/FONT]

Muharrem İnce gibi traktörle benzinciye gider indirim beklersen alamazsın tabii.
ÇKS (Çiftçi Kayıt Sistemi) Önce sisteme kaydını yaptıracaksın.
Arazinin büyüklüğüne ve ekeceğin tarımsal ürüne göre değişen rakamlar ile mazot ve gübre desteği alacaksın.

Sigara için indirim istemenin ise, ciddiye alınacak yanı yok.

Bu nasıl bir mantık aklım almadı.
Hiç bir devlet sağlığa zararı şüphesiz ve alışkanlık yapan bir maddenin kullanımını kolaylaştıran uygulamalarda bulunamaz. Bu sefer fiyatından dolayı kısıtlı miktarda içenler de salar kendini.
Zaten ciddiye alınıp üzerinde fikir yürütülecek bir öneri de değil.

Üst Alt