Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ruhsal hastalığı olanlar engelli maaşı ve evde bakım aylığı alabilirler mi?

redhot11

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
alt taraftaki yazı şu an ki durumumu özetliyor arkadaşlar sorularım şunlar:

2 yıl kadar bu engelli ve evde bakım parası almak istiyorum ne yapmam gerek ve devlet hangi durumlarda bu parayı benden geri istiyor. hangi belgeleri götürmem gerek tek başıma gidersem geri mi gönderilirim. geçen yıl başvurduğumda tedaviye gönderdiler devam ediyorum fakat artık bi yerlerden para kazanıp harekete geçmem lazım ailemin durumu iyi değil

düzeltme : henüz engelli raporum yok

------------------
arkadaşlar ben atipik psikoz hastasıyım 2010 dan beri tedavi görüyorum.hastalığım hakkında konuşmak gerekirse herşey güzel giderken ilaçları bırakmam hastalığımın daha da ileri gitmesine sebep oldu şu an iyi sayılırım.
üniversite okuyorum ( dum ) param olmadığı için harcımı yatıramadım bu sene o yüzden gidemiyorum.
iş konusuna gelicek olursak iş arkadaşlarınla geçimsizlik yaşıyorum. 1 hafta önce bakkalda çalışıyordum bıraktım sebebini anlatmak istemiyorum internet cafede çalışayım dedim tek başımayım nede olsa o seferde dükkan sahibi sen ilaç mı kullanıyorsun gibisinden laflar etti dayanamadım ayrıldım işten.

şu an tek yapabileceğim ve tek yapmak istediğim şey müzisyenlik ama bunun için bi yerden destek almam lazım ve destek alabileceğim tek yer devlet.

ilinizdeki Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi listesinde bulunan bir hastaneye rapor almak için başvuru yapmalısınız,

2022 için; rapor oranı % 40 ve üzeri olursa ve aylık gelirinizin 243,43 TL'yi geçmediği tespit edilirse bağlanır. (evde bakım aylığı dahil edilmez)
Başvuruyu Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı'na yapmalısınız... çalışmadığınız sürece alabilirsiniz, işe girerseniz yine aynı kuruma bunu bildirmelisiniz, kesilir maaşınız... hanede kişi sayısı değişikliği, adres değişikliği, gelir değişikliği ve başvuru esnasında bildirmediğiniz bir taşınmaz mülk alırsanız bunlarıda bildirmelisiniz, ev gibi araba gibi... zamanında bildirdiğinizde gerekli incelemeler sonucunda muhtaçlığınızın devam ettiğine karar verirlerse almaya devam edersiniz..
http://www.engelliler.biz/forum/202...su-icin-gerekli-belgeler-ve-surec-guncel.html

Evde Bakım için, rapor oranının % 50 ve üzeri 'ağır özürlü' ibaresi olması gerekiyor, hanede kişi başına düşen gelirin 486,85 TL'yi geçmemesi gerekir (2022 dahil edilir, aylık miktarı) ve aynı zamanda bakıma muhtaçlık kriterlerine uymak gerekir. Yani ihtiyaçlarınızı tek başınıza karşılayamıyor olmanız gerekir. Bu ruhsal sorunları olan kişilerde önemli bir kriter, yani kendi ihtiyaçlarınızı karşıladığınız yönünde görüş bildirirse eve gelecek olan heyet bağlanmayabilir. Ama sizin durumunuzda olup alan arkadaşlarımızda var, şansınıza... Raporunuz ve geliriniz uyduğu sürece başvuru yapmanızda hiçbir problem yok.
Başvuruyu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğüne yapmalısınız.
http://www.engelliler.biz/forum/evd...racaatinda-istenilecek-belgeler-ve-surec.html
yine evde bakım içinde yukarıdaki bildirmekle yükümlü olduğunuz konuların bildirimlerini zamanında yapmalısınız.. muhtaçlığınızın devam ettiğine karar verirlerse almaya devam edersiniz...

Üst Alt