Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ruhsal hastalıklardan hastanede yatılmadan malulen emekli olunabilir mi?

xsessizkalma

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
merhabalar malulen emeklı olmak ısteyen ruh saglıgı hastaları hastanede yatmadan yanı ekprız raporları ıstenıyormus mesela ben hastanede yatmadın malulen emeklı olabılıyormu bırde malulen emeklı olanlar kac lıra maas alır 3600 gunum 11 sene sıgortalılıgım mevcut

Maluliyet cetveli'ne göre aşağıdaki hallerden biri bulunmalı. Bunun bulunup bulunmadığı eğer hastaneye yatmaya gerek olmadan tespit edilebiliyorsa, ne ala. Bu konuda doktorunuz size yol gösterecektir...

B. PSİKİYATRİ
1. (IQ 50 ve altı) Zeka gerilikleri
2. Tedaviye rağmen çalışma olanağı vermeyen şizofreni ve alt tipleri
3. Tedaviye rağmen çalışma olanağı vermeyen şizoafektif bozukluk
4. Tedaviye rağmen çalışma olanağı vermeyen sanrısal bozukluklar
5. Tedaviye rağmen çalışma olanağı vermeyen atipik veya başka türlü sınıflandırılamayan psikozlar
6. Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen progresyon gösteren ve çalışma olanağı vermeyen bipolar bozukluk
7. Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen ve çalışma olanağı vermeyen beyin hasarı, beyin işlev bozukluğuna bağlı davranış bozuklukları (organik kişilik ve davranış bozukluğu, frontal lob sendromu, v.b.)
8. Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen ve çalışma olanağı vermeyen psikotik özellikli kronik obsesif kompulsif bozukluk, kronik travma sonrası stres bozukluğu ve komorbiditesi
9. Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen ve çalışma olanağı vermeyen beyin hasarı, beyin işlev bozukluğu ve bedensel hastalıklara bağlı ruhsal bozukluklar (organik bipolar tiplerini içerir, organik sanrılı bozukluk, demansiyel ve amnestik v.b. tablolar)
10. Yaygın gelişimsel bozukluklar (otistik bozukluk, asperger v.b.)

malulen emeklılık

merhabalar malulen emeklı olabılmek ıcın alınan raporda neler yazılması gerekıyor mesela calısamaz gb falanmı?birde malulen emeklı olmak ısteyen bır psikiyatri hastasına kontrol surelı emeklılık miveriliyor? yoksa devamlı emeklılıkmı?

Hastalığınızın tanısı yazar, sgk'da malul olup olmadığınıza karar verir maluliyet cetveli'nden tanıya göre. Genellikle 1-2 yıl süreli olur.

malulen emeklılık

merhabalar malulen emeklı olabılmek ıcın raporda hangı ıbarelerın yazması gerekıyor bırde suan ozel bır sırkette calısıyorum raporumun sonucunu beklıyorum ankaradan sayet raporumda calısamaz ıbaresı yazarsa ıs yerınden benı cıkarırlarmı? sayet cıkartırlarsada kıdem ve ıhbar tazmınatı alabılırmıyım

Yukarıdaki ibarelere atıf yapan tıbbi terimler ve bir de "çalışamaz" ibaresi olmalı.

Malulen emeklilik için verilen raporun şu andaki çalışma yaşamınıza bir etkisi olmayacak. SGK bakacak ve malulen emekli olup olamayacağınızı size bildirecek, o kadar. İşyerinizle hiç bir ilgisi olmayacak...

arkadaslar rapor sonucumu beklıyorum 5 aydan berı haber yok ankara saglık kurulunun telefonunu aldım telefonlara cevap vermıyorlar raporumu nasıl sorgularım yada raporumun sonucunu nasıl ogrenebılırım ankara saglık kuruluna nasıl ulasabılrım yardımlarınızı beklıyorum

bir de engellı kadrosunda calısan vergı ındırımınden faydalanan işten cıkartılan bır engellı bırey kıdem ve ıhbar tazmınatını vergıden muaf olarakmı alır kesıntı olurm mu

sımdıden tskler

Bugünlerde bir sonuç çıkacaktır diye düşünüyorum. Raporun peşine düşmektense www.turkiye.gov.tr adresinden emekli olup olmadığınızı takip edebilirsiniz. Bu daha kolay gibi geliyor bana.

Kıdem ve ihbar tazminatı için sakat statüsüne özel bir durum yok.

Üst Alt