Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ruhsal raporu olanların sigortalı işte çalışabilme hakkı var mı?

Erbil06

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
1
Merhaba değerli arkadaşlarım, benim bir arkadaşım var ruhsal raporu var. Fakat sigortalı işte çalışabilir mi? Raporu %34 bedensel %65 ruhsal ikisinin orantısı %77 toplam. Bilgilendirirseniz sevinirim. Teşekkürler iyi günler dilerim. 😊

Erbil06

İki kelimelik cevap veriyorum:
1. EN DOĞAL HAKKI VAR, KİŞİ İSTESİN YETER, ÇALIŞMASI İÇİN ŞANS VERİLECEKTİR MUTLAKA, BU BÖYLEDİR...
2. HERYERDE(özelde kamuda çalışmasında sakınca yoktur)

Kamu işleri için hastaneler, Özel Sektör için İşyeri Hekimleri yapılacak göreve uygunluğa karar verir. işyeri Hekimi tereddüte düşerse hastaneye sevk edip, gelecek sonuca göre onay verir. yeter ki kamu ve özel sektör işverenleri Ruhsal engeli olanlara ön yargısız şans versin.

Esasında iskur"un ruhsal engelli calistirma zorunluluğu getirmesi lazım bence

Her şey iyi güzelde ruhsal engelli sagı solu yakar asar keser diye şirketler almıyor bide şizofrene tamamen ön yargı arkadaşın dediği ğibi işkur engelliler İcin ayrı yasa cıkarması lazım

kim cikariyo böle şeyleri anlamıyorum....şizofrenleri cani ilan etcekler..😌..yok böle bişi....babamdan biliyorum...

Onunla alakası yok, sadece bir soru benimde ruhsal raporum var. Bir kere doğaevrim hanımefendi şizofren hastalıkları farklı evreleri var. Paranoid paranoyak şizofren hastaları var. Şizofren hastaları hayata kazandırılsa daha güzel olur. Örneğin bunun için toplum ruh sağlığı merkezleri var. Evinden sabah alıp akşam evine bırakıyorlar. Benim ki sadece bir soru. 😊 yanlış anlaşılmasın lütfen değerli arkadaşlar.
acrl79 size katılıyorum. İş kur'un ruhsal engelli çalıştırma ile ilgili yeni yasa çıkarması lazım.
hozgul örnek benim hem bedensel hem ruhsal raporum var. Ama özel sektörde sigortalı işe giremiyorum. Bir yere müracaat ettim. Ruhsal rapordan dolayı almadılar. 😊

erbıl...ben sizin başlık açmanıza bişi demedim ...😌...sirketler falan almiyo diyosunuzya şizofreni hastalarini işe....buna tepki olarak soledim ben....yani demek istediğim şizofrenleri sanki cani ilan etmisler de sirketler işe almiyolarmis....bunu düzeltmeleri gerek bence ...

doğaevrim hanımefendi bende katılıyorum zaten. Neden sadece şizofren hastaları dimi. Bir sürü caniler var dışarda gezen kimse üstüne alınmasın. Örnek emine bulut cinayeti. 10 yaşında kızının gözü önünde oldu. Ondan başka bir sürü cinayet oluyor. İlla ki raporu olması şart değil. Bence toplum olarak insanlar çok yanlış düşünüyorlar. Bir insan eğer hastaysa o insanı hayata kazandırmak gerek. Benim raporumda bedensel ve ruhsal olduğu için ruhsaldan dolayı özel şirketler almıyor. O yüzden bu konuyu açtım. Hayırlı geceler dilerim. 😊

erbıl...aynen...katiliyorum....gerçek canilere baksınlar....😌....takmışlar sizofrenler sole saldırgan böle saldirgan....ne alaka dimi.....😌....kalitesiz etiketler yapistirmaya calismasinlar şizofrenlere....babamdan çok iyi biliyorum çünkü....acaip zekiydi....😌...bu konuda hassasim yani baya bi...sizofrenleri destekliyorum.....😌hatta çiçek gonderiyorum tüm şizofrenlere....😌🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

çalışır neden çalışamasın haa iş veren işe almaz o arı mesele...

Ekpss de sorun yok şizofrenler istediği ğibi memur oluyor özel şirketlerin alması İcin calışmalar yapılmalı

Üst Alt