Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ruhsal sorunlarım için hastanede yatmam gerek. Deneyimlerinizi paylaşır mısınız?

hnr

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
merhaba, ruhsal sorunlarım için hastanede yatılı tedavi görmem gerekiyor. daha önce hastane tecrübesi olan arkadaşlar tecrübelerinizi paylaşmanızı rica ediyorum.

tedavi süreci nasıl işliyor?
ne kadar süre hastanede yatmanız gerekiyor?
giderken yanıma ne almalıyım?
telefon yasak mı?
istediğimde çıkabilecek miyim?
üniversite hastanesi ile devlet hastanesi arasında ne gibi farklar olacak?
odalar kaç kişilik?

gibi sorular var kafamda, yanıt bulamadığım sorular beni tedirgin ediyor. bu sorular hastaya, hastaneye vb. faktörlere göre farklı yanıtlar alabilir bunun farkındayım, ama bir şekilde fikir edinmem gerekiyor. anksiyete sorunum nedeniyle kafama takılan bir çok şey beni rahatsız ediyor, uzun süredir hastaneye çağırıyorlar kaygılarım, bahaneler uydurup kaçmama neden oluyor. iletişim problemim olduğu için, hastaneyi arayıp sormak istemiyorum. yardımlarınızı bekliyorum.

teşekkürler

üniversite hastanesini bilmiyorum ama,
İstanbul için Bakırköy ruh ve sinir Hastalıkları Hastanesini tavsiye ederim,
90'lı yıllarda eksikleri filan vardı ama şimdi gayet gelişti her açıdan.

en erken yatış süresi sanırım en az iki hafta ya da 20 gün oluyor
tedaviler için ilaçları günde 3 defa uyguluyorlar
benim zamanımda 2006'da odalar 4 kişilikti
telefon için hemşirelere başvuruyorsun onlar görüşmeyi ayarlıyor
istediğinde hastaneden çıkamazsın, tedavin sürecinde buna ailen ve doktorların karar veriyor,yakının imza atmadan hastaneden ayrılamazsın
giderken yanına eşofman takımı,iç çamaşırı türünden şeyler alabilirsin sana ait dolap veriyorlar
sosyal aktiviteler için Gündüz Hastanesi denilen bir yer var, çeşitli etkinlikler yapılıyor

@ahmet75 cevabın için teşekkür ederim. ben tek yaşıyorum. ailem yok. telefonla görüştüğüm pek fazla kişide yok. faturalar, ev kirası gibi ödemeleri telefondan yapıyorum, bu yüzden telefon benim için önemli. doktorum iyileşinceye kadar hastanede yatarsın diyor, yani ne zaman çıkacağım belli değil. yalnız olduğum için, dışarıda yapmam gereken sorumluluklarım var. bunlar kafamı kurcalıyor. hastalığım ağır değil, sanırım açık ve kapalı olmak üzere iki ayrı servis var, kapalı serviste kurallar daha katı. beni açık servise alırlar, hayırlısı bakalım ne olacak.

Üst Alt