Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ruhsal ve duygusal engelliyim.. Dışlandığımı düşünüyorum..

ekremarda.35

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba.Ben ruhsal ve duygusal engelliyim.Bu yüzden de dışlandığımı düşünüyorum.

Benim hiç arkadaşım yok ama dışlandığımı düşünmüyorum. Arkadaş aramaya devam ediyorum.

Bu öngörüyü beyin altına empoze ettin mi işin yaş kardeşim.
Sen olumlu düşünüp arkadaş edinmeye gayret-devam edecesin.

ekremarda.35 arkadaş edinmek derken boş arkadaşlıklar yerine iş arkadaşı okul arkadaşı bulmaya gayret ederseniz ilerde çok arkadaşınız olacaktır

Moralinizi yuksek tutun arkadaslar sim di arkafas bulmak biriyle anlasmak zor sonra okulami yazilalim isemi girelim arkadas bulmaya BILemedim

Toplumda nedense engelli vatandaşlara karşı bi dışlanma söz konusu.ama gönlü güzel bi çok kişi de var.ben dışlamak dan ziyade zamam zaman yanlız olduğumu düşünüyorum.ama değiliz aslında Rabbim var...

olduğun gibi seni kabul edenlere git. en iyi arkadaş onlardır. dışlayanlarıda takma güçlü ol

Haklısınız Seda Hanım.Yalnız kalınca insan ruhunun farkına varıyor aslında...

deli gozuyle baktıklarından once bı dalga gecerler ama sen kendını oldugun gıbı kabullenırsen dedıklerıne kızmaz kusmez tek takılmazsan sorun kalmaz sana bana yaptıklarını kendı aralarında baskalarınada yapıyorlar ama ne yazıkkı en ufak kavgada delılıgını yuzune vururlar. Bende deliyim .Dd insanoglu boyle ıste yapcak bısey yok .D

dışlanmasan içlensen ne olacak her lafa tahammülün var mı alıngan değil misin ben öyleyim herşeyden etkileniyorum yapçak bişey yok

Dışlama her yerde var özellikle işyerlerinde adın şizofrene çıktıysa her yaptığın insanlara batar, kusursuz da davransan bu sefer bu adam nasıl şizofren normal davranıyor acaba sahte rapor mu almış derler ne yapsan sen suçlusun. Geri kalmış toplumlarda kadınlar, engelliler, çocuklar, yaşlılar gibi dezavantajlı gruplar hep dışlanır ve ezilir. Hele bu toplum bizimki gibi ataerkil bir toplumsa bu ayrımcılık ve dışlama daha da fazladır.

Hayatı , cevremi kısaca her şeyi sırayla tekrar yorumla bunu yavas yavas yap ve kendine hep şunu söyle bu anlarında evren bir kaos ama bir yandanda bir düzen içinde "herkes kendi savaşını veriyor burada" sende kendi savaşındasın ve Allah seni böyle yarattı kendini sev ve Allahın yarattığını da; algı değiştikçe hersey değişir onlarda dışlayan dediklerin kesim olmadığını görürsün (direkt yüzüne hastasın sen bile dese ne önemi var?)

Üst Alt