Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ruhsal veya Psikolojik hastalıkların genel olarak sebebi nedir?

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
631
Reaksiyonlar
351
Ruhsal veya Psikolojik hastalıkların genel olarak sebebi nedir? Aslında bu psikolojik hastalıklar yokmudur.
Örnekle, bundan 8 yıl falan öncesi falandı. O zamanlar ilaçları düzgün kullanamıyordum ve sürekli kullanamazdım. Gece uyumadan önce içimde şöyle bir his oluyordu ve sabah kalktığımda sanki hastalığımdan eser kalmayacak gibi düşünceler aklımda belirirdi. Aslında her psikolojik hastalık bir eserdir.

bende kendimi cin zannediyorum bu ilaçlar insanlara göre diyorum bırakıyorum ve tekrar başlıyorum
ben çok aşk acısı çektim çekiyorum

Ahmet T aşk sandığım saplantılı durumu bende yaşadım uzun süre aslında benimki hırstı sadece yoksa sevdiğim falan yoktu -x- şahsını

bir kız için değer mi değiyor işte

Ne demek o şimdi arkadaşım değer mi Ahmet T

Hepimiz hastayız evt kabul ediyorum seninle aynı durumdayım hırs yaptım mı evt ama sırf bunu bu hastalık yaptırıyor ama kendine gelince maalesef hiç bişey yok

😔😔😔😣😣😣😣 Üzülme lütfen önemli olan hastalığımızın geçmesi inan ki buna bunların sebebide o hastalık aslında sevmiyorsun duygun seni ona itiyor ama sen kendini gelince diyorsun ki ben ne yapmışım Ahmet T

hergün hayal kuruyorum hergün hayal görüyorum halüsinasyonlar çok gerçekci oluyor

Bnde de o var kalabalığa girince kendimi kurtarıcı gibi hissediyorum sanki bn koruyıcuyum çok üstün özelliklerin var 3 5 saniyelik bir olay bu doktaoara kaçkere sordum hastalığın yapıyor dedi

sizde mi şizofrenisiniz
ben paranoid şizofreni hastasıyım

Bn bipolarm ama o dedğim olayı çok yaşıyorum

Ahmet T

Ben de fizik ötesi algılıyordum, bendekiler insan rüyada nasıl algılarsa aynen rüyadaki gibi oluyordu.

halüsinasyonları ayırt edebiliyor musun

Ahmet T buna halüsinasyon denir mi bilemiyorum,
İlk başlarda inanıyordum, artık hepsine inanmıyorum, ama hepsine dedim çünkü içerisinde varoluş ile ilgili hikayeler de oluyordu, onların gerçek olup olmadığı noktasında hala düşünüyorum, çünkü varoluşla ilgili olanların ezoterizm felsefesi ile örtüştüğünü de gördüm, ayrıca bu varoluş ile ilgili bu algıladıklarım dünya görüşümün biçimlenmesine de çok faydası oldu.

Psikolojik hastalıklar aslında insanların varoluşundan bu yana vardır. yalnız bunların sınıflandırılması, adlandırılması adına yapılan çalışmalar, testler, deneyler vs. günümüzde isimlendirilmesini sağlamıştır.
pskilojik hastalıklar kişinin yaşadığı saplantı duygular, içsel çatışmalar, kimlik çatışması,kaygılar bireyin kendiyle olan durumlar olarak ortaya çıkabiliyor. bunlara eşlik eden çevresel koşullar, yaşanan kazalar, travmalar, aile , genetik özellikler,kaybetmeler vs. hastalığın ortaya çıkmasına zemin hazırlayabiliyor.

Bendede halüsünasyonlar oluyor fakat farkında olduğum için buna sadece his diyorum. Bipolar olmamdaki en büyük sebep yüksek derecede stres ve genetik yatkınlık.

@dremfail aynısını doktoruö söyledi genetik yatkınlık ve ve stres en önemli etken dedi zaten yakından stres direk tetikliyormuş

tapasya sanrılardan yada halisunasyonların bilincindeysen his olarak algılamalıyız. Aksi gibi düşünürsek iş çıkmaza giriyor.

acaba kendini cin sandiqin için mi bir kiz icin deqer mi diyorsun...😌

şaka olarak yazdim lütfen yanlış anlasilma olmasın ...😌

daha cok ustun zeka ile iliskisi vardır...tabi ki qenetik+cevresel etkenler de vardır..(tamamen dehaların psikolojik rahatsizliklarinin üstün zeka ile baqlantili olduqunu düşünüyorum...)tersini iddia edenler edebilir ...☠

Yalnızlıktır açık ve net.... Buluşmalar da hastalıktan eser kalmıyor, ortak birşeyleri paylaşabiliyorsun.

Aşırı stres ve genetik yatkınlık ruhsal durumu bozuyor

pipolarlar halisinasyon görmez halisinasyonu işitsel halisinasyonu şizofrenide olur oda daha çok paranoid tip şizolarda olur

Ruhsal veya Psikolojik hastalıkların genel olarak sebebi nedir?

Bu soruya en ayrıntılı yanıtı verdiğini düşündüğüm tek kitap;

L. Ron Hubbard'ın "Dianetik - İnsan Aklının Sınırları" adlı kitabıdır. Yeni basımı eskisi kadar anlaşılır değil.

Eski basımı, Gittigidiyor vb. sitelerden 2. el olarak 10-20 TL arası bulunabilir, aradığınız yanıtlar en ince ayrıntılarıyla bu kitapta.

Üst Alt