Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ruhsatı benim üzerime olan araç kayıp! Ne yapmalıyım? [Hukuk]

ermana

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
merhaba;
2006 yılında almış olduğum bir motorsiklet 2009 2010 yılından itibaren bende değildir. bir arkadaşım satıp parasını bana verecekti ancak şuanda ne motorsiklet var ne de arkadaş. aracın ruhsatı hala benim üzerime kayıtlı. ben bu araçtan nasıl kurtulabilirim?

maliyeyye borcu varsa borcunu kapat trf tescile git aracı hurdaya ayır evraklarının olmadığını beyan ediyorsun aracı isteğin üzerine hurdaya ayırıyorlar selamlar

peki ya daha sonra bu araç trafik kontrolüne takılır ve aslında hurdaya çıkarılmadığı anlaşılırsa sahteciliğe girmiyor mu?

önce kayıp başvurusu yap üstüne düşmedim değeri yoktu 3 yıldır kayıp de hurdaya çıkart veya orjinalinden çalındı de gelsin sana :D

1 matoru bulucaksın borcunu harcını mecbur sen ödeyeceksin.
2 hurdaya çıkartman için motorun şasisi sende olmak zorunda ruhsat önemli değil ama şasi olmadan asla hurdaya çıkaramazsın.
3 motorum çalındı diyerek o arkadaşının hakkında şikeyet edicen yada o kişinin seni dolandırdıgını belirterek(satıp parasını vericekti) şahit şart bunu bil başka yol izleme boşa kürek çekmiş olursun bende söylemesi.
not: aynı sorun benim babamın başında da var oradan biliyorum.

Maliyeye git açıkça aracımı sattım şu tarihte 1 ay sonra satışı alacağının söylediler insan zanettim güvendim ama o günden bu yana hiç kimseye ulaşamıyorum de ve aracı üzerimden sildirmek istiyorum de maliyedeki memur gerekli işlemi yapıp sana bir evrak verecek ve o evrağı trafiğe veriyorsun işlem tamam.biz 5 ad bu yollar motorsiklet çıkardık hurdaya.birizini trafik yakalamış buldu bizi malın varsa üzerine olurdu şimdiye kadar biz vergi verir iken neredeydin dedik k....bakarak gitti:=)))...malı olanın tapusu üzerine olur...

ne oldu sonuç hurdaya çıkarmadılarmı motoru bilgi .hurdaya çıkmış aracı trf de kullanan 600 tl civarında ceza alır aracı geri verilmemek üzere makine kimyaya gider yılallardırda başkasının aracına umursamadan binende cezasını öder bir bardak soğuk su içer mal senin onane ister alırsın ister satarsın istersen hurdaya ayırırsın

işlerimden dolayı şu aralar ilgilenemiyorum. ancak zamanında hurdaya çıkartmak için polislede konuştum trafik sigortacılarıyla da aracı kurumlar yani hepside olmaz dediler bir avukat tut o sana yol gösterir dedi. ancak avukata para ver vergisini öde ağır gelicek.
biriside vergi dairesine git vergisini ödemeden haciz koydurt dediler rica ederek. ancak ben vergi dairesinde herkez ile kavgalıyı mtv muafiyeti davasından.

Üst Alt