Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ruhsatta AT ibaresinin otomatik vites olduğu neden bilinmiyor, belge isteniyor?

ALİRİZA1

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
0
selam arkadaşlar başlıktada anlaşılacagı üzere ruhsatta at yani otomatik vites araç aldım ama ruhsatta birebir otomatik yazmıyor diye (mmo) yazı istediler.Bu işle ugraşan memur bunu bilmesi gerekmezmi?bilsem burda ne işim var diyor bana))) gülermisin aglarmısın.Bu arada 20000-tl aldım 105000 km. astra g 2001 model otomatik lpg taktım kendinden ayarlı 22000-tl mal oldu sizce k...klandımmı?yorumlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.

Ah bizim millet!
AT = Automatic Transmission dan gelmedir.Ancak ülkemizde çok bilmiş polis memurlar otomatik vites deyince OT ibaresi arıyor olmayıncada belge istiyorlar. eee normal bi durum :D
valla araba konusuna gelince diyelim ki 40.000 liralık bir araba şuan
kdv hariç 40.000 / 1.18 (kdv) = 33,898
ötv hariç 33.898 / 1.37 (ötv) = 24.743
birde damga vergisi 500- 700 civarında düşüyor = 24.000 (bayi ile yapacağınız pazarlık hariç)
ama araç alırken kdv ödetiyorlar 24.000*1.18=28,320 öder 0 km aracı alırsın.
Araba aldıktan sonra 30 gün içinde başvuru yapıp devamında mahkemeye verip (örnek karar mevcut) KDV iadesi alabiliyoruz.
yani ödediğimiz 4,320 tlyi geri alıyoruz. 0 km arabada 24.000 tl ye alınmış oluyor.Hesap ortada SEN KARAR VER!:confused:

Biraz fazla gibi geldi bana, az daha zorlasan sıfır bir araba alabilirdin.

Üst Alt