Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rüşvet alan devlet memurunu nereye şikayet etmek gerekir?

Konular
66
Reaksiyonlar
35
Arkadaşlar

Bir arkadasım vergi dairesine gitmiş işyeri açmak için ordaki memur ofisinizi gormemiz gerekiyor diye soylemiş oda gelin buyrun diyerek davet etmiş daha sonra benzin parası verecekmisiniz demiş bizim arkadas şaşkın tabi ne kadar demiş 50 lira istemiş parayı almıs gelmemize gerek kalmadı deyip imzayı atmıs

Arkadasım cıktıktan sonra muhasebecisini aramıs durumu anlatmıs abi senden rüşvet istemiş adam sen anlamamıssın demiş

Şikayet etmek istiyor ama kendi adını vermek istemiyor çünku 3 ortaklar diğer ortakları 50 lira için deymez bizim basımızı belaya sokma diyorlarmıs ama önemli olan para değil namuslu insanların üzerinden para kazanılması ben niye harama karısayım diyor

İsim vermeden vergi dairesindeki memuru şikayet edebilirmiyiz nereye edebiliriz ?

şu sitede bir kerede olumlu bir şey yazın kardeşim herkes yargıç herkes avukat bir şey danıstık sizden fırca yemek için yazmadık Adam başkasınında canı yanmasın diye bir şey yapayım diyor

Unutmayın bir soz var

Haksızlığa Göz yuman dilsiz şeytandır

çok ilginç ya adam rahatsız olmasa rüşvetten zaten konu açmaz buraya ayrıca benzin parası diye almış adam bile bile vermemişki ha benzin parası alma uygulamasını saçma bulmuş ama birşeyde dememiş diyememiş tereddüte düşmüş. kolay birşeyde degil o kadar emek veriliyor ugraş verilyor para harcanıyor iş yeri açmak için kim isterki sorun çıksın o kadar emeği boşa gitsin. insanlar yargılamayı çok güzel yapıyor.

meseleye gelince isimsiz ihbar yaabilrsin sanrım. maliyeye ama sonuçta sout örnek vermek gerektiğinde kendi olayını örnek vereceksin ve bu örnek neticesinde bilinme ihtimalin yüksek. yani her halükarda risk var. ama hayat risk hayatı. tek başına olsan buna katlanırım gibi birşey anladm ben ortak oldugun için ve ortakların bunu önemsemediği içinde bir kaygın var sanrım. aslında bütün mesele senin vicdanınla aranda geçiyor ve geçecek kararıda sen vereceksin tabiki ALLAH yardımcın olsun.

benim sadece sna ki belli inançlı birisin. bu dünyada herşey sınav dahilinde ve geçici e tabi banada uzaktan ahkam kesmesi kolay yaşamak lazım. ama işte neye daha çok değer verdiğimiz ve böyle engellerde nasıl davrandığımızda bizim hayatıızı şekillendiriyor.

inşallah istediğin gibi bir çözüme ulaşırsın. tekrardan ALLAH yardımcın olsun

yeşil izmit kanunen rüşvet alanda rüşvet verende suçludur kardeşim şikayet etmeniz durumunda iki tarafta işlem görür kesin olan budur ... rüşvetin benzin parasi yol parasi yemek parasi gibi ayri bölümleri ve ayrimlari yoktur haksiz talep edende bunu verende kanun nezninde suçludur

össur;

Acaba bilgisayar ekranından bu kadar kolay insanlar hakkında yorum yaparken ya bu adamların gunahına giriyorum belki adamlar iyi niyetlidir diyormusun Rüşvet verdikten sonra verdiğin para zoruna gitti dillendin galiba.... demişin Gitmiş arkadasım 50 lira vermiş adam ağlıyor hala ben o kadar parayı nasıl verdim diye butun evimin rızkı oraya gitti diyor yanlıs anlama Allah korkusu var gunahtan korkuyorum demiyor için rahat olsun

Başkada yorum yazmıcam ne desem lafı bir yerinden anlıcan

Ben olsam bimere şikayet ederdim benzin parası nasıl oluyormuş ya ilk defa duyuyorum

ilker bey
Teşekkür ederim bizde oyle yapıcaz sanırım.Tüm msj yazan arkadaşlata tşk ederim

Rüşveti belgelendiremezseniz bir şey çıkacağını sanmıyorum. Adam der borç para istedim ya da bana borçu vardı onu verdi bir sürü bahane uydurur. Bu nedenle sağlam belgeyle memurun bağlı olduğu kurumun en üst yöneticisine, Valiliğe, ilçede kaymakamlıklara veya internetten BİMER' e kadar bir sürü yolu var.

arkadasıma konuyı ve msjlarınızı ilettim Oda teşekkür etti oturup bir karar vereceğim dedi artık şikayet edermi etmezmi bilmiyorum
herkese tşk ederim

Üst Alt