Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rusya'dan araç getirmek mümkün müdür?

ergunnn

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
2
Herkese merhaba.
Yurtdışından araç getirmeyi araştırırken farkettim ki Rusya dan araç getirmek avrupaya göre çok farkediyor.
Öğrendiğim kadarıyla Rusya kendi ülkesinde üretilen araçlardan hiç vergi almıyor. İthal olursa kdv alıyor. Yine de avrupaya göre çok uygun. Km ler ise daha düşük genelde. Havalardan dolayı dizel araç yok denecek kadar az.
Örneğin 400.000 rubleye otomatik vites hyundai accent blue alınabiliyor. Yani türk lirası ile 16.000. Yine aynı fiyatlara Kia rio rahat bulunuyor. 1 milyon ruble yani 40 bin tl ye kadar çıkabilirseniz düşük km bmw 1.16 ve mercedes a180 alınabiliyor. Yalnız daha önce Rusya dan araç getiren kimseyi bulamadım. Yani süreç avrupa ile aynı mıdır bilemiyorum.
Çünkü rus bürokrasisi meşhurdur.
2. el ve sıfır araç bakabileceğiniz iki güzel site var. (am.ru auto.ru) İngilizce desteği yok ama çok da zor değil aradığını bulmak.

https://auto.ru/cars/used/sale/1033259937-3b7da/
?????? BMW 1 ????? 116i AT 2014 ? ? ???????? ? ?????-??????????: ???? 899 900 ???., ??????? 5-??., 1.6 ?., ???????? ?????????

Bu yılın ikinci yarısında kısmet olursa yurtdışından bi araç getirmeye çalışacağım. Bilgi sahibi arkadaşlardan yardım bekliyorum.
Saygılar.

benim bir ayağım rusyada :) ama yurt dışı araç getirmek sıkıntılı ve uzun bir yoldur kolay gelsin

Teşekkürler :) Yaşayıp öğreneceğim gibi görünüyor.

Rusya ile Türkiye arasında gümrük birliği anlaşması yoktur, şu an için sadece Avrupa Birliği ülkeleri ile mevcut bu antlaşma, o yüzden Rusyadan gümrük vergisi muafiyetli araç getiremezsiniz.

Tam olarak açabilir misiniz? Rusya ile Türkiye arasında araç ithali için bir gümrük kısıtlaması mı var?
Ya da sadece bugünkü politik problemler yüzünden mi var? Şimdiye kadar böyle bir şey duymamıştım.

Evet Uzun zamandır bu böyle, Türkiye ile Rusya arasında gümrük birliği antlaşması yok, o nedenle rusya üzerinden mal edinmek üzere herhangi bir türden ülkemize araç girişi yasaktır.

Haa istisnası şudur, rusyada 3 yıl ikamet edersiniz ve adınıza son altı ay süreyle kayıtlı aracınızı ben türkiyeye kesin dönüş yapıyorum deyip getirme şansınız var,

Söylediğinizi teyit etmek amacıyla ankara naklihane ve bedelsiz ithalat gümrük müdürlüğünü aradım. Herhangi bir gümrük bölgesi veya ülke sınırlaması yokmuş. Bilginize.

2.el otomatik vites araç satan varmı? Bütçe 50.000 tl

Üst Alt