Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rutin kontrol sonucu bakım aylığımız nedenini bilmediğim şekilde kesildi!?

göker

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhabalar

2017 Yılından beri bakıcım yengeme bağlanmış olan evde bakım parası, 2018 yılının son ayında 2 kişiden oluşan genç kadın memurun evime gelip, rutin yıllık kontrol deyip ağır engelli olan benim yüzüme bile bakmadan gitmeleri sonucu 5 aydır alamıyorum. BAYRAKLI İZMİR Sosyal hizmetler e bağlı olan dosyamı, bir çok kere aramama rağmen, bana cevap; size bilgi veremiyoruz, sonucu evinize yazılı olarak gelecek diyerek oyalayarak, bu zamana kadar hiç bir netice alamamışımdır. Ne bir cevap ne de bir sonuç kağıdı. Sonuç itibari ile evde bakım aylığını aldığım süre ile şuan ki gelir durumumda hiç bir değişiklik yoktur.
- %98 Ağır engelli raporum ( Kalıcı )
- Evde ikamet eden kişilerin gelir seviyesi
- Yaşadığım ev
- Kullandığım araba
- Bakıcım
Hepsi aynı durumda ve hiç bir değişiklik olmamıştır.

Bu durumları göze alarak nasıl bir yol izlemeliyim, fikirlerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim. Çünkü ortada hiç bir şey yokken bu aylığın kesilmesi benim hayat standardımı çok kötü etkilemiş evime gelen faturalarımı ödeyememiş ve komşularımdan borç alarak hayatıma devam etmek zorunda kalmış durumdayım. Sosyal Hizmet adı altında bu kendini bilmez memurların aldığı gelişi güzel kararlar beni resmen dilenci durumuna sokmuştur. Bu memurların engelli vatandaşlar yardım etmek yerine, devletimizin bizim durumumuzdaki kişilerin hayatını kolaylaştırmak için verdiği aylığı keserek bizi yoktan yere yerin dibine sokmaya çalışmak dan başka bir şey yapmamaktadırlar. Sonuna kadar hakkımı sizlerinde yardımı ile aramaya kararlıyım.

İlginiz için şimdiden çok teşekkürler

Allah'a emanet olun. Saygılar Teşekkürler...

Kuruma gidip direk müdür ile konuşup bilgi isteyin neden kesildi diye

yine de bilgi vermiyorlarsa

CİMER' üzerinden Bilgi Edine Kanunu kapsamında internetten sorununuzu c.başkanlığına iletin

15 gün içinde size cevap vermek zorundalar

Kuruma bakıcım ile gittik o kadar ters davranıyorlar ki, sanki onların düşmanlarıyız. hiç bir şekilde bize bilgi veremeyeceklerini söylüyorlar. Kesilme yok donduruldu diyorlar.Evimize Kağıt gelecek demek den başka hiç bir şey yapmadılar. Sürekli başka kişilere gönderiyorlar ve daha önce bu kişi ile görüşmüştük dediğimde ise burada bir tek o çalışmıyor bana da anlatacaksınız diye cevap veriyorlar. Ardından CİMER e de yazdım 17 gün geçti en son başvuru sonucunu gözlemlediğimde İzmir Valiliğine iletilmiştir yazısı vardı ve üzerinden 10 gün geçti. Daha beklemeli miyim yoksa tekrar tekrar CİMER e yazmam gerekir mi?

Teşekkürler

Valiliğe ulaştırıldı ise bunların etekleri tutuşacaktır hiç merak etmeyin, arada valilik var.

özel durumlar bile olsa cevap verme süresi en fazla 30 gün. Ama 1-2 hafta valiliğe tolerans tanıyın bence.

ALO 150 'yi arayıp kafanızdaki tüm soruları sorun faydalı bir şey de oradan alabilirsiniz

Tabi ki de zaman la çözülecek bir olay ve beklemekten başka bir şey yapamamak da çok üzücü. Ama şunu da vurgulamak isterim, evime gelen genç den iki memurun bu kararı alıp beni bu kadar zor durama sokması ne kadar mantıklı ve böyle bir yetkiyi nereden bulabiliyorlar. Ben devletin kurumlarından aldığım belgeler ile başvurumu yapıyorum. Tam teşekküllü devlet hastanesinden aldığım %98 ağır engelli raporum olsun, gene SSK dan aldığım tüm aile fertlerimin gelir belgesi olsun. Ama iki memur, benim yüzüme bile bakmadan üstüne birde rutin bir kontrol bu deyip yalan söyleyerek toplamda 5 dakika durarak böyle bir karar alabiliyorlar. Üstüne bir çok kerede cevap ala bilmek içinde aramam sonucunda verdikleri cevaplar ile bunca zaman beni oyalamaya çalışmalarını aklım almıyor. Bu destek ağır engelli vatandaşların hayat standartlarını yükselte bilmek için ve mevzuat da yazan şartların yerine getirildiği sürece devletimizin bize bağladığı bir destek projesidir. Ben ne onları tanırım nede onlar beni. Sosyal hizmet memurlarının bu kadar anlayışsız olması çok üzücü. Böyle şeylerin cevabı verilmeli diye düşünüyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.

Teşekkürler

göker ona buna yalvarma direk itiraz edip tekrar bakım heyeti isteyeceksin eğer aynı kişiler gelirse bu defa gelenlere itiraz ediceksin bu işler ona buna yalvarmakla olmuyor benim başımda geldi kurum dan aynen be şekil bana söylendi

göker Yeni yönetmelikle tam bagımlı yarı bagımlı nedeniyle oldu bunlar daha cok kişinin canını yakacak bu hükümet eli ayagı tutmayanların ekmegine göz diktiler şimdide

Fatma mehmet neye itiraz edeceğim. Elimde hiç bir sonuç belgesi yok. Adamlar kesilmedi sadece donduruldu diyor, incelemeye girmiş bekleyecekmişiz başka cevap vermiyorlar. Elimde kesildiğine dair bir belge olsa, tekrar başvurayım. Sadece oyalıyorlar ve nedeni hakkında hiç bir fikrim yok.

Tekrar Selamlar

CİMER e yazdığım şikayet dilekçesini paylaşıyorum. 07-05-2019

[FONT=Cuprum]Devletimizin sağladığı Sosyal Destek adı altında EVDE Bakım aylığını 2018 yılından beri düzenli olarak almaktayım. 2018 Yılının son ayında evime gelen heyetten sonra, 2019 yılının başından beri gereken desteği almamaktayım. Sonrasında Bayraklı-İZMİR Sosyal hizmetler Müdürlüğünü arayarak sorduğumda, gerçek olmayan ve elde tutulmayan nedenler sunarak desteğimin dondurulduğunu, 10 günde bir arayarak heyetin ne karar verdiğini beklememi söylediler. 07.05.2019 bugüne kadar düzenli aralıklar aramama rağmen. Hiçbir cevap alamamışımdır. Bu desteğin dondurulduğu veya kesildiği tarafıma hiç bir şekilde bildirilmemiştir. Bu kişilerin aldığı kararlar tamamen gelişi güzel ve mevcut yasal evraklarımı görmezlikten gelmek ve zor olan hayat standarttı mı daha da zor a sokabilmek için kötü niyetli olduklarının kânatındayım. Devletimin sunduğu sosyal hizmet desteği altında evde bakım ücretimin dondurulmasından veya kesilmesinden şikâyetçiyim. Bu bakım ücretinden yararlanmam için belirtilen tüm şartlara, gene devletin kurumlarından aldığım belgeler ile şartlara uyduğumu kanıtlıyorum. Benim hakkım olan bu hizmetten faydalanmam benim için çok önemli olup, hayatımı sürdüre bilmem için çok gereklidir. Bu konu altında hakkım olan EVDE BAKIM ÜCRETİ’nin geçmiş aylar ile tarafıma bağlanması için gereğinin yapılmasını arz ederim. [/FONT]
[FONT=Cuprum, Segoe UI, sans-serif]Saygılarımla.[/FONT]

[FONT=Cuprum, Segoe UI, sans-serif]Bugün 24-05-2019 tarihli evime gelen postayı sizlerle paylaşıyorum..[/FONT]

[FONT=Cuprum, Segoe UI, sans-serif] Müdürlüğümüzün İnceleme ve Değerlendirme heyeti tarafından yapılan dosya incelemesi sonucunda ailenin kendine bakacak ekonomik yeterlilikte olduğu görülmüştür.[/FONT]
[FONT=Cuprum, Segoe UI, sans-serif] Bu neden ile engelli GÖKER YNTR adına tarafınıza ödenen bakım ücreti. 01-01-2019 tarihi itibariyle iptal edilmiştir. Bilgilerinize arz ederim.[/FONT]

[FONT=Cuprum, Segoe UI, sans-serif]Şimdi benim gecen yılla göre hiç bir gelir artışım yok iken, gecen yıl aldığım bu yardım neden kesildi. Ben tekrar dan tüm ailenin gelir belgelerini SSK onaylı belge ile teslim etmiş durumdayım. Daha önceden bağlanan yardım şimdi neden kesiliyor. Bu tamamen evime gelen kişilerin kişisel bakış açıları ile yorumlanmıştır.[/FONT]
[FONT=Cuprum, Segoe UI, sans-serif]Bir diğer merak ettiğim bu gelen posta yazısı sizce CİMER sonucumu dur. Çünkü ben Cimer aracılığı ile bu sonuca şikayet etmeyi düşünüyorum. Bu sonuc belgesi neyin göstergesidir.

[/FONT]Fikir ve yardımlarınızı benim ile paylaşırsanız çok sevinir.

Şimdiden teşekkürler.

[FONT=Cuprum, Segoe UI, sans-serif] [/FONT]

Şimdi,

Sizin engel durumunuz nedir?(yatağa bağımlı?tuvalet ihtiyacını kendiniz yapabiliyor musunuz?)
Şimdi yatağa bağımlı bir durumunuz varsa çoğu şeyi görmezlikten gelebilirler...Ama böyle değilseniz eviniz de atıyorum 5.000 tl lik tv varsa ve-veya 4000 liralık iphone kullanıyorsanız?Gözlerine buna benzer bir şey çarpmışsa...İptal edebilirler..(evin değerini arttırırlar banka hesaplarında ki hareketleri gelir sayarlar)Sonuçta devlet ekonomik yeterliliği olmayan kişilere yardım amaçlı veriyor?

Profilinize baktım haklısınız göker hakkınızı kimseye yedirmeyin

umit57 öncelikle cevabın için teşekkürler.
[FONT=sans-serif]Kolay Gelsin. [/FONT]
[FONT=sans-serif]Benimde 2018 yılından beri aldığım ev de bakım paramı 2019 başında kestiler. Gerekçe olarak da beyan edilen gelirle yaşam standardımızın uyuşmaması. Ben 2003 de kaza geçirdim. 2018 yılına kadar güzel bir işim vardı, zaten ev de bakım maaşı gibi bir talebim olmamıştı. Bu zaman içinde evimi ve arabamı aldım. Sonrasında iflas ettim. İflasım dan sonra 2018 de evde bakıma başvurdum ve maaş bağlandı. 2019 yılında kestiler. Bütün mevzuatta yazan şartlara uyuyorum. Ama gelen heyet yukarıda yazdığım kararı almış. Bu zamana kadar uğraşlarımdan hiç bir netice alamadım. Cimer e şikayet etmiştim. Aylar geçti ve çimer i 150 no'lu iletişimden aradığım zaman[/FONT]
[FONT=sans-serif]- İlgili kurum konuyu araştıracağına dair yazı yazmış. 6 ayda sürebilir 12 ayda cevabı ile konu kapanmış oldu.[/FONT]
[FONT=sans-serif]- Bağlı olduğumuz kurumlardaki insanlar bu işi fazlasıyla çözmüşler. Nereden hamle yapsam kapatıyorlar. Tamamen dingonun ahırına dönmüş bir sistem içindeyiz. Bu form başlıkları altında da kimsenin kimseye yardım edebileceğini sanmıyorum. Muhtemelen 6 ay içinde son elimde kalan evimi de banka hacizi ile kaybedeceğim. Çünkü bu maaş bağlandığı zaman bütçemi ayarlayıp bankalar ile bu düzeyde anlaşma yapmıştım. Şimdi kestikleri için bütün sistemim bozuldu.[/FONT]
[FONT=sans-serif]Herkese bol şans[/FONT]
[FONT=sans-serif]Saygılar[/FONT]
tb2nhf hiç bir netice alamıyorum. Elimden başka bir şey de gelmiyor.

Bu arada cimer üzerinden yaptığım 2. şikayeti de sizlerle paylaşıyorum.

[FONT=Cuprum]Devletimizin sağladığı EVDE BAKIM Aylığını 2018 yılından beri düzenli olarak almaktaydım. 2018 yılının sonunda evime gelen 2 kişilik heyetten sonra, 01.01.19 tarihinden beri hiç bir neden bildirmeden kesilmiştir. Cimer’e yazdığım 1901074938 no’lu şikâyet dilekçemden sonra Bayraklı-İZMİR Sosyal hizmetler Müdürlüğünden 23.05.19 tarihli gerekçesi elime geçmiştir(EKTEDİR). İptal yazısı; yasal gerekçesi ve hiçbir şekilde hukuki dayanağı olmayan, kişisel yorumlara göre düzenlenmiştir. Bu kişilerin aldığı kararlar gelişi güzel ve mevcut yasal evraklarımı görmezlikten gelmektedir. EVDE BAKIM aylığımın kesilmiş olması, zaten zor olan hayat standarttı mı daha da zora sokmuştur. EVDE BAKIM aylığımın kesilmesinden şikayetçiyim. Bu aylıktan yararlanmam için mevzuatta belirtilen tüm şartlara, gene devletin kurumlarından aldığım belgeler ile uyduğumu kanıtlıyorum. Bu konu altında [/FONT]
[FONT=Cuprum]1-Maddi durumumun yeterli bulunduğuna ilişkin objektif kriterlerinin hukuki dayanağının tarafıma bildirilmesini. [/FONT]
[FONT=Cuprum]2-Söz konusu heyetin rutin kontrol adı altında durumumu değerlendirmesine ilişkin evime geldiği 20.12.2018 tarihinden sonra tarafıma cevap verilen 23.05.2019 tarihi arasında geçen sürede bakım aylığımın kesildiğine dair tarafıma bildirilen gecikmenin hukuki dayanağının bildirmesini. [/FONT]
[FONT=Cuprum]3-Geçmişe dönük olarak meşkur tarihi itibari ile tarafıma ödenmeyen bakım ayılığının mağduriyetimin giderilmesine teminen, tamamının tarafıma iade edilerek, aylığımın tekrar bağlanmasını saygılarımla talep ederim.[/FONT]

Üst Alt