Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Rüya görüyor musunuz? Sizce görmek iyi mi kötü bir şey mi?

Limooon

Üye
Konular
36
Reaksiyonlar
3
Ben uzun zamandır görmüyorum. Ama gördüğümde köpekler ısırıyodu beni bikaç kere bunu görmüştüm.

Birde geçmişte gördüğüm rüyalar var beynime kazındı artık hiç bu tarz rüyalar görmüyorum.

Birkere uçtuğumu görmüştüm bir komşunun balkonuna uçup oturmuştum.
Birkere ay yeryüzüne düşmüştü küçülüp bir istiridye gibi önümdeydi ve içini açmıştım gerisi yok.
Birkere televizyon camları görmüştüm kalın kalın kırılmış vaziyette elime almıştım.
Birkere arıları karınca yuvaları gibi yere girerken görmüştüm ve bozuk paralar topluyodum delikten.

Bunlar benim çocukluğumdan kalma hiç unutamadığım rüyalarım. Artık hiç ilginç rüyalar görmüyorum...

Sanırım çocukluğunda rüyalarında uçmayan yoktur..Bende çocukluğumda rüyalarımda gökyüzünde uçardım..

Benim en çok gördüğüm rüya , sokakta yalın ayak olduğumu görmek .Sokakta yalın ayak olduğum için çok utanç duyardım.

Bir arkadaşım bana demişti ki,

Uyanıkken dünya gözü ile gördüklerimizden ne ibret alıyoruz ki , uyurken gördüklerimizden ibret alalım.

Son düzenleme:
TungaTunga

Bir anlam çıkaramıyoruz dimi. Ama dolaylı yoldan belki psikoljimize göre iyi anlam veya kötü anlam çıkarabiliriz evet. Ama net bi anlam çıkaramıyoruz galiba...

Rüya görmek, bilinçaltının (İD) rahatlama şeklidir. (alıntı)

perseküsyon

Keşke öyle olsa 5-6 saat rüya görsek dünyada yapamadığımızı rüyada yapardık.

Hz yusuf ruyaları yorumluyordu sonucta her ruya bılıncaltı olduguna ınanmıyorum ben . Mesaj ıceren ruyalarda var.

Bence iyi bir şey. Özellikle de hayal ettiklerimizi görünce daha güzel oluyor. Kötü yanı ise, güzel rüyalardan uyanmak..

Sizosalgun
Evet ben google'a rüya tabiri yazınca iyi anlam mı veya kötü anlam mı olduğu çıkıyodu. Yani banamı denk geldi bilmiyorum ama çoğunlukla tuttuğunu hatırlıyorum...

İstorika
En çok para bulduğumda seviniyodum ben :) sabah elimi sıkıp uyanıyodum paralar düşmesin diye :)

Ben bipolarım çok fazla rüya görürüm. Fakat xanax aldığım dönemler hiç rüya görmüyorum. Aldığımız ilacada bağlı olabilir diyorum ben.

dreamfail

xanax diyosun usta o ilacın devamlı kullanıldığında etkisinin olmaması zor. Ben bu konuyu açtıktan sonra rüyalar gördüm hep tehlikelerden bi şekilde kurtuldum zorda olsa .. son rüyalarım böyleydi hep...
Birde yazmayı unutmuşum bende acayip bir şekilde yükseklerde gezinirken düşme korkusu çok oluyo rüyalarda. Yani ya çatılardayım ya binadan binaya atlıyom yada elektrik direklerinin tepesindeyim. Hep yükseklerden düşme korkusu oluyodu bende.

Sigmund Freud rüyaların yorumu kitabında derki örneğin uyurken vücudumuzun bir yerinde bir sıcaklık hissetsek bu rüyalarımıza cehennem gibi veya sobada yanmak gibi sembollerle Akseder...
Sizinkide muhtemelen gece uykuya daldığında baş dönmesi ve düşme hissi gibi bir şey ilaçtan kaynaklı büyük ihtimal ile bu arada Freud u sevmem sevmedim...
Ama bilinç altı konusunda bence haklı...

Bende en az 4 5 yıldır hergün kabus görüyorum işin tuhaf tarafı korkmadım korkmuyorum ne zaman uyanırsam ozaman bitiyor gördüğüm kabuslar...

Çoğu zamanda rüyalarımın rüya gördüğümün rüya içindeyken farkındayım
İçimden bi ses diyorki şuan rüyadasın kesinlikle bir rüya...örneğin lisedeyim rüyamda ama diyorum ben üniverste deyim kesinlikle bir rüyadayım tam o anlarda rüyalarım birer kabusa dönüyor...

Çok acayip bir rüya gördüm...

Bir abi arabayı kullanıyor arabada 3 kişiyiz 1 bayan 1 abi bide ben. Ben arkada oturuyom. Bu psikopat abi arabayı çok tehlikeli kullanıyo bizi biraz gezdiriyo ve çok ışıltılı manzaralı biryere yaklaşıyoz. Deniz seviyesinden 100lerce metre yukardayız ve deniz kenarındaki viraja doğru kafalama gidiyoruz. Oda ne bizim abi hızlandıkça hızlanıyo ve bariyerleri kırıp denizin o masmavi görüntüsü arasında uçmaya başlıyoruz. Altımız full beton denizi tutturmamız için çok uçmamız lazım. Ve öylede oluyo birkaç metre ile denizi tutturuyoruz tam araba denize çakılıcakken zıplıyorum ve sulara gömülüyoruz. Hemen dışarı çıkıyoruz araba suya gömülürken biz bariyerleri kırdığımız yerin altına doğru gidiyoruz tam merdivenlere ayağımızı atıyoruz ki kurtarma ekibi arabanın ordaki betonu kesmeye başlıyo ( burda rüya karışmış denize düşmüştük ama betonu kesiyolar ) bizim abi adamlara hareket çekiyo burdayız bişeyimiz yok gibisinden tamda konuşmadan yukarı çıkıyoz. Sonra başka birinin konuştuğunu görüyorum işte dikkat çekmeye çalışıyo böyle insanlar gibisinden bizim abiyi çekiştiriyo. Bukadar rüyam ama aksiyon filmi gibiydi fenaydı ...

Dün gece gördüğüm rüyam sırt üstü yatar vaziyette donmuş bir nehrin üzerinde uyanıyorum. Gökyüzüne bakıyorum gri bulutlar kaplıyor ve Türkiye'de olmadığımı anlıyorum. Hava buz gibi ve nehir donmuş yatar vaziyette duruyorum.

İlaca başlamadan önce görmüyordum ama ilaç kullandığımdan beri olay akışlı, detaylı ve uzun rüyalar görüyorum.

İlacımı yine bıraktım. Her canın istediğinde bırakılır mı değil mi ama kimyasal almak istemiyorum her şeyde kimyasal var evet ama ilaç içenler daha az yaşıyormuş. En mantıklısı ilacı bırakmak zaten en düşük doz benim kullandığım öyle ağır şizofren değilim yani öyle olsa bile hastaneye zorla yatırırlar şimdilik beklemedeyim ilaca ihtiyacım yok bekleyip göreceğiz

Pickle

Doktorun bırak demeden sakın kafana göre ilaçlarını bırakma bunun kararını doktorun verebilir.

Doktorun bırak demeden sakın kafana göre ilaçlarını bırakma bunun kararını doktorun verebilir.

İşe öyle bakarsak yıllarca kullanmam gerek. 2 haftada bir kontrole gel diyor ben niye gideyim kontrole, ilaç 3 haftada bitiyor saçmalık. Nerden bu konuya atladım bilmiyorum neyse işte belirtiler çıkarsa ailem götürür.

Gördüğüm rüyanın Rüya tabirini sorabileceğim bir platform veya hat varmı?

Üst Alt