Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sabah uykudan ayılamıyorum diyorum Anlamıyorlar.

Descartes

Aktif Üye
Konular
108
Reaksiyonlar
602
Arkadaşlar gece yatarken Clonex 600 mg ve Seroquel 100 mg alıp uyuyorum. Sabah 6'da yapmam gereken bir şey için kalkıyorum. Sonra tekrar yatağa uzanıp kendime gelmek için (M.Wake) diye bir ilaç alıyorum Yarım saat içinde zihnim açılıyor. Uyku hissi kayboluyor. Ama ailem , yapay zekadan bu ilacın yan etkilerine bakarak, kullanmama karşı çıkarıyorlar. Ama onların tedirgin olduğu şeyler bu ilacı yüksek doz alırsan oluyor. Uzun zamandır onlara çaktırmadan kullanıyordum. Geçenlerde açık verdik. Pantolonun cebinde 1 tane kesilmiş tablet kalmış. Çamaşır makinesinde yıkanırken cepten çıkmış Ellerine fırsat geçti. Sen gene m.wake mı kullanıyorsun ? diye tartışma yaşadık. Annem, elimdeki 2 kutuya yakın ilacı aldı ; içim cız etti. Babam diyor "oğlum bu ilacın yan etkilerini görmüyor musun? Neden kullanıyorsun ? Ben de diyorum ki clonex 600 mg ve seroquel 100 mg alıp sabah ayılamıyorum. O zaman kahve iç kendine gelirsin diyorlar. Derdimi bir türlü anlatamıyorum. Zoruma giden başka bir konu da böyle ağır ilaçlara ve psikoz gibi zor bir hastalığa rağmen çalışabiliyorum ama bu durum 2. planda kalıyor.

Kaçta yatıyorsun bilmiyorum ama erken yatmaya çalış derim. Yeri gelir akşam 9 da yattığım bile olur yorgunluktan. İlacın etkileri nasıldır bilemem. Geç yatıp erken kalkınca uyansam bile uykulu halde oluyorum. Birde direk yataktan kalkma taraftarı değilim. Yatakta kalkmadan önce kendime gelmem lazım uykum kaçsın telde ya da gün planlamasında bir şeyler düşüneyim. 10 15 dk sonra kalkınca daha dinç oluyorum. En azından bende öyle oluyor.

m.wake yan etkisi ne ki ? Sizinkiler çok karşı çıkıyor onu da merak etmedim değil.

Merhaba hocam, aileni de anlamak lazım senin için endişe ediyorlar. o ilacı bilmiyorum ama ailen araştırmış. kim bilir ne yazıyordu da böyle tepki veriyorlar.
doktora giderken ailen ile gitmeni tavsiye ederim. iyice anlatsın ilaçların etkilerini. herhalde en etkili yol bu olur en yetkili ağız anlatsın

@Descartes, Modiwake Doktor yazmadımı? öyleyse doktor yan etkilerini herkesten daha iyi bilir ilaçlarda fayda zarar dengesi gözetilir fayda ağır basarsa kullanılır mecbur kalınmazsa kullanılmaz zaten olmazsa doktora beraber gidin en sağlıklı yol bu ailen senin kötülüğünü istemez aileni bu kadar korkutan yan etki nedir merak ettim.

14 sene önce ilk ilaca başladığımda annem ilaçların prospektüslerini okumuş, intihar düşüncesi olabilir diye okuyunca annem ilacı saklamış, bana hergün almam gereken dozda ilaç veriyordu. Sonra bu davranıştan vazgeçmişti.

o kadar ilaç alıyorum öğleden sonra uyumak istiyorum uyuyamıyorum

@dreamfail, @Descartes
Pisikoz türü hastalıklarda kesinlikle tedavi aile ile beraber yürütülmeli muayenelere aileden bir kişide gitmeli ve doktor aileyi de bilgilendirmeli bu tedavinin başarısı için en az ilaç kadar önemli.

Hele rahatsızlığın ilk başında toplumda ki pisikoz türü rahatsızlıklara karşı olan önyargı ve bilgi eksikliği ailedede olduğu için zaten zor olan tedaviyi dahada zorlaştırıyor aile veya hasta sırtında yumurta küfesi olmadığı için sorumsuzca konuşan kişilerden ve yayınlardan etkileniyor zamanla öğreniliyor bazı şeyler ama kaybedilen sürede bazen kayıplar ve acılar çok ağır olabiliyor.

Bugün annemle beraber gittim doktora. Kan verdim ilaç yazdırdım

@Descartes,

Selam,

Kendimden bahsedeyim ki size bir fikir versin.

Teşhis Şizofreni. Çalışıyorum. Solian kullanıyorum(400 mg. tek seferde akşam yemeğinde alıyorum).
Sabah 6 veya en geç 7 gibi kalkarım alarmsız. Saat 07.45 gibi işbaşı yaparım.
Akşam 17.00 gibi eve girerim. yemek yer ve 1 saat kadar uyurum. kalkınca 2 kupa kadar çay içerim ve akşam 22.00 gibi uykum gelir yatarım.

Eğer bir kaç gün üst üste 8 - 9 saatten az uyursam kendimi kötü hissediyorum. bağışıklığım düşüyor.
Genel itibarıyla enerji seviyem yüksektir.

9 saat; belki daha fazla uyku uyuyup hâlâ sorun yaşarsanız konu farklı olabilir
ama bence bu uyku alma meselesini halledip sonra bunu tartışmalı derim ben.

(Akşam 20.00'den sonra cafein almak -çay, kahve içmek- benim de uykumu kaçırıyor ve uykusuz kalıyorum.)

Geçmiş olsun.

@friends, cevabınız ve paylaştığınız faydalı bilgiler için teşekkürler

Son düzenleme:
Üst Alt