Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sabahları beni çağıran bir ses duyuyorum! Şizofren arkadaşlar yardım..?

tb2nhf

Aktif Üye
Konular
82
Reaksiyonlar
96
Selam arkadaşlar 5 yildır şizofrenim sabah beni cagıran sesle uyanıyorum babamın yada eşimin sesi kalk sabah oldu ne yatıyon diyor ama bu sesi yemin ederim gercek ses gibi duyuyorum bu ses genel olarak işitsel halüsünasyona girermi sayılırmı Ses kısa süreli ve beni uyandırıyor acil yardım

İşitsel halüsinasyon olmuş . Bazen insan sesinde bazen radyo ,tv ve telefon melodisi sesinde olur.Uykudan uyandırması kötü .Gündüz olursa dikkatini verip yoğunlaşma sese .İlaç varsa kullandığın doz değişimi yada ilaç değişimi yapabilir doktorun . İlaç kullanmıyorsan bir an önce randevu alman gerekir psikiyatri uzmanlarından .

bende sesler duydum f29 organik olmayan psikoz tanısı konuldu

evet bu işitsel halüsunasyona giriyor
benimde tedaviden önce yaşadığım olaya benzer
bende televizyon ve radyolardan duyuyor ve mesaj algılıyordum

Ben ne tv izliyorum ne de radyo dinliyorum. Bunları gereksiz olarak algılıyorum. Tabi izlemiyor ve dinlemiyor değilim; ama olmasa da olur dediklerimden. Daha çok sinema filmi izliyorum. Hele tv dizilerini asla sevmiyorum.

Ses yönünden halisinasyonlar da bu tür hastalıkların temelinde vardır.Şizofreni hastalığı veyahut bu tür ruhsal rahatsızlıklarda illaki görsel yönden halisinasyon olması şart değildir işitsel yönden halisinasyonlarda bu tür hastalık türlerine örnektir.Kişiye emir veren yönlendiren sesler işitme yönünden sanrılara örnektir.Geçmiş olsun.Doktorunuza danışınız.

ilaçla tedavi oldum sesler bana hakaret ve küfür ediyordu kurtuldum ilaçla tedaviyle

Üst Alt