Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sabancı şirketleri engelli işçilerin haklarını vermiyor!

Konular
10
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

Arkadaşlar Sabancı bünyesinde Brisa Kordsa gibi fabrikalara engelli işçi alımlarında Engellileri normal bir çalışan gibi çalıştırıyorlar tamam buraya kadar herşey normal mesai ve diyorlar bunada tamam ee gel gelelim maaşa fabrikada aynı işi yapan diğer çalışanlar 2 bin tl üzeri maaş alırken engelli çalışanlar askari ücretle sendikasız çalıştırıyorlar. Hani bu ülkede engelli ayrımcılığı yoktu yazık koskoca sabancı bir avuc engellinin üç beş kuruşuna kalmış varsın vermesınler allah kat ve katını yedırmek nasıp etmesın onlara...

esen kalın.

Hayat yaşamaya değer ; işkur ve sgk ya yazılı şekilde durmu anlatır dilekçeyle başvur..durmu aynen dilekçede anlat..başvuru yaparken kişisel bilgilerini vermek zorunda değilsin..gerçi bilgilerini verip şikayetçi olsanda işkur veya sgk kalkıpta senin şu engelli çalışanın seni şikayet etti..al bilgileride bu demiyor...bimer e yaz....inan 1 hafta içinde dönüş yapıyorlar..hakkını ara

Hiç şaşırmadım, Kapitalistler işçinin hakkını verseydi bu kadar büyüyebilirmiydi milyar dolarlık holdingler bir anda bu kadar çok nasıl oluştu sanıyorsun işçinin, emekçinin hakkı çalınarak. İşçinin emekçinin hakkı verilse herkes mutlu olurdu ama o milyar dolarlık holdingler 10 yılda değil 40-50 yılda ancak kurulurdu. Çok para haramsız olmaz diye boşuna dememişler...

bunların bankasını kullanmazsa engelli kardeslerim, sirketlerine tuketici olmazsa en guzel tepki de bu olur

Kardesim Allah yardımcın olsun. Özel sektör öyle engelli felan tanımıyorlar..Normal insanın bile yoruldum yapamam dedikleri işleri veriorlar...Engelsiz engelli arıyorlar..

Sizin sendikanız ne iş yapar ???

eeeee h.z isa ne demeiş zenginin cennete gimesi devenin iğne deliğinden geçmesi kadar zordur demiş.....öbür tarafta allah sorar niclerine daha mustakoç sakıp sabancı v.s. v.s....

şirket deyince aklınıza bir kişi mi geliyor en yukardaki adamın bundan haberi olsa zaten gerekeni yapacaktır eminim bahsettiğiniz kişiler yanında 100-200 kişi çalıştıran insanlar değil 10bin 20 bin insan çalışıyor her biriyle tek tek sorun görüşemeyecektir elbette sendikanız vardır muhakkak başvurun gereğini yapsınlar bu zamana kadar sendikaların ne işe yaradığını hep merak etmişimdir bu konuda işinizi çözerler İnşAllah

DEMOKRASİ

Bir çocuk babasına sormuş:
-Baba, demokrasi ne demek, bana anlatır mısın?
Babası biraz düşündükten sonra demiş ki:
-Bak oğlum, önce sana bazı kavramları öğreteyim; annen hükümet olsun, sen halk ol, ben kapitalizmi temsil edeyim, hizmetçimiz işçi sınıfı olsun, küçük kardeşin de gelecek olsun, sen bunları iyice öğren. Yarın sabah kahvaltıda ben sana demokrasiyi anlatırım.
Gece yarısı uyanan çocuk, küçük kardeşinin ağladığını duymuş, yanına gidip bakmış; küçük kardeşi altına yapmış, o yüzden ağlıyormuş. Çocuk bu durumu görünce, uyuyan annesinin yanına gidip dürtmüş:
-Anne kalk, küçük kardeşim altını pislemiş!..
Annesini uyandıramayan çocuk, babasına bakmış; o da yerinde yokmuş. Çocuk kendi kendine şöyle demiş:
-Hizmetçiye söyleyeyim bari.
Çocuk hizmetçinin odasına gitmiş, bir bakmış ki; babasıyla, hizmetçi çılgınca sevişiyormuş. Sabah olunca, babası çağırmış çocuğu:
-Gel oğlum, sana demokrasiyi anlatayım.
-Gerek yok baba, ben her şeyi anladım; hükümet derin uykuda, halk şaşkın, kapitalizm işçi sınıfını düzüyor, gelecek de burnuna kadar boka batmış!..

Engelli çalışalarda vergi indirimi olduğu için maaşı düşük tutuyorlar. Bende yıllarca bunun mücadelesini verdim maalesef hiç birşey elde edemedim.

Bir üst vergi dilimine girmeden önce Bürüt maaşımızın %84'ünü alıyoruz. Normal çalışan ise sanırım %75. Yani onlar 7,5 TL sine biz 8,4 TL alıyoruz.

İş verende sanki arada uçurum varmışçasına "sen zaten az vergi veriyorsun bürütünü onlarla aynı seviye ye getirirsem sen daha fazla alırsın" mantığında.

Zamanın da sabancı üniversitesine engeli kadrosuna başvurmaya gittim. mülakatta her güzel şartları açıklıyorlar asgari ücret sendika yok ikramiye yan yön herkes yararlanır size yok sevisten sadece engelliler yararlanmaz dedim yemek bari yiyebiliyoz mu tabi canım dedi yemek herkese var Allah razı olsun dedim ne düşüncelisiniz :) bir de her sene ssk girdi çıktı yapılıyor ve sözleşme yenileniyor dedim ben burayı kaçırmayayım yüzyılın fırsatı :)

Hayat yaşamaya değer
Ben de o sendikaları sorguladım zaten o sözümle. Bir işyerinde sendika üyeleri işverenin keyfine göre seçiliyorsa, başka bir deyimle, bir sendika o işyerinde çalışıp da sendikaya üye olması yasalarla engellenmemiş herkesi koruma altına alamıyorsa kusura bakmayın o örgüt sendika değildir, işveren yalakası sarı sendikadır.

DEMSA Demet Sabancı firması Altunizade de bunlar Sabancı - Koç - Zorlu ayrıca Paralel yapıya destek veren Türk şirketlerin hiçbirinde çalışılmaz hepsi şerefsiz. Sabancı ailesi engellinin halinden anlamalı aslında kendi ailesinde de engelli var çünkü ama maalesef hepsi adi şerefsiz olmuş. Size tavsiyem yabancı şirketler yada memurluk gerisi boş maraba arıyor.

Biri kadrolu biri sözleşmeli başka bir fark yok. X bankada çalışırken sözleşmeliydim asgari maaşın altında maaş veriyorlardı Y bankasına geçtim şartları konuştuk anlaştık kadroluya geçtim sendikaya da üye oldum. Banka bünyesinde diğerleri hangi hakka sahip ise aynısı benim içinde geçerli oluyor. Sorun çıkmazsa buradan emekli olana kadar buradayım. Kısa sözün özü sözleşmeli ile kadrolu arasında dağlar kadar fark var. Yok paralel yapı yok şu yok bu diye saçma sapan laflar söylemeye gerek yok.

Üst Alt