arkadaşlarım merhabalar,
meb memurluk için başvuru yaptım. sabıka kaydı sorusuna ve mahkumiyetiniz var mı sorularına yok dedim.
burada sizlere danışmak istediğim bir konu var.
2009 yılında bakaya kaldığım askerlik nedeniyle mahkemeye gittim para cezası verdiler. bu yıl sabıka kaydı çıkarttım. şu ifade yazıyor:
meb memurluk için başvuru yaptım. sabıka kaydı sorusuna ve mahkumiyetiniz var mı sorularına yok dedim.
burada sizlere danışmak istediğim bir konu var.
2009 yılında bakaya kaldığım askerlik nedeniyle mahkemeye gittim para cezası verdiler. bu yıl sabıka kaydı çıkarttım. şu ifade yazıyor:
yukarıda kimlik bilgileri bulunan kişinin adli sicil kaydı yoktur.
hemen bir alt satırda da şu ifade var:yukarıda kimlik bilgileri bulunan kişinin adli sicil arşiv kaydı vardır.
ben bu arşiv kaydı ibaresine taktım kafayı. adli sicil genel müdürlüğüne dilekçe yazdım silinmesi için gelen cevap şöyle:söz konusu kaydın yasal şartlarının oluşması nedeniyle 5352 sayılı adli sicil kanununun 9. maddesi uyarınca adli sicil kaydından çıkarıldığı,ancak; anılan kanunun 10. maddeesine istinaden istenildiğinde verilmek üzere arşiv kaydına alındığı aynı kanunun 12. maddesinde sayılan şartlar dışında silinmesine yasal olanak bulunmadığı hususlarında bilgi edinilmesini rica edrim.
evet durum bu ve bu sınavı kazanırsam atanmama engel bir durum olur mu?