Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sabıka kaydım yok, ama arşivde kaydım var. Memurluk başvurusunda sorun olur mu?

Konular
5
Reaksiyonlar
0
arkadaşlarım merhabalar,

meb memurluk için başvuru yaptım. sabıka kaydı sorusuna ve mahkumiyetiniz var mı sorularına yok dedim.
burada sizlere danışmak istediğim bir konu var.
2009 yılında bakaya kaldığım askerlik nedeniyle mahkemeye gittim para cezası verdiler. bu yıl sabıka kaydı çıkarttım. şu ifade yazıyor:
yukarıda kimlik bilgileri bulunan kişinin adli sicil kaydı yoktur.​
hemen bir alt satırda da şu ifade var:
yukarıda kimlik bilgileri bulunan kişinin adli sicil arşiv kaydı vardır.​
ben bu arşiv kaydı ibaresine taktım kafayı. adli sicil genel müdürlüğüne dilekçe yazdım silinmesi için gelen cevap şöyle:
söz konusu kaydın yasal şartlarının oluşması nedeniyle 5352 sayılı adli sicil kanununun 9. maddesi uyarınca adli sicil kaydından çıkarıldığı,ancak; anılan kanunun 10. maddeesine istinaden istenildiğinde verilmek üzere arşiv kaydına alındığı aynı kanunun 12. maddesinde sayılan şartlar dışında silinmesine yasal olanak bulunmadığı hususlarında bilgi edinilmesini rica edrim.​
evet durum bu ve bu sınavı kazanırsam atanmama engel bir durum olur mu?

Atanmanıza bir engel olmaz olmaz da herhangi bir araştırma yapılırsa başvuru esnasında yanlış beyan vermekten başınız ağrır.

hocam o beyanı sabıka kaydına istinaden verdim. yarın öbürgün iş başı yaptığımda vay efendim senin arşiv kaydın varmış falan sen bize yaramazsın deyip işten atarlarsa o zaman vay halime. yahu suçta suç olsa iki hafta sonra uğramışım askerlik şubesine. sonrasında askeri hastane '' askerliğe elverişsizdir'' raporu verdi. askerlikten muafım ama arşiv kardı zorluyor beni. normalde sicil kaydı yoktur diyor zaten. bu yanlış beyana girerse doğrusu ne olabilir hocam. o seçeneklerdeki sabıka kaydı var olanı işaretlesem o da yalan beyan olmazmı. benim sabıka kaydım yok. öyle yazıyor.şaşırdım abi bende ya. ne yapayım bittim.

Size sadece para cezasımı verildi ? Ve siz bu parayı ödediniz doğrumu ?

evet sadece para cezası verildi bende bu cezayı ödedim. daha sonra askeri hastaneye gittim oradan askerliğe elverişsiz raporu verildi.yani muafım.

O zaman bana göre müracaat formunu şu şekilde işaretlemeniz gerek;

Untitled.jpg

Dediğim gibi bana göre böyle doldurmanız gerekiyor. Eğer yine tereddütte kalırsanız bağlı bulunduğunuz milli eğitim müdürlüğüne görüş sorun, onlar ne cevap verirlerse ona göre işlem yaparsınız.

abi
o zamanda yukardaki mahkumiyete neden olan suçu var mı kısmını da '' var '' olarak düzeltmeliyiz anladığım kadarıyla öyle değil mi.
bilgilerin için teşekkürler hocam sağolasın varolasın.fikri olan arkadaşlarda yazarsa sevinirim. abi ankara milli eğitim çok uzak bana ilçe milli eğitimden uğraşayım yarın.olmazsa çare yok gideceğiz il milli eğitime.

Şimdi sizin sabıka kaydınız yok, mahkumiyetiniz yok, sizin aldığınız sabıka kaydında yukarıda bilgileri bulunan kişinin "adli sicil kaydı yoktur" adli sicil arşiv kaydı vardır diye yazması, sizin sadece adli kayıtlarda dosyanızın bulunduğunu gösterir. İşlenen fiiller 5 yıl sonra adli kayıttan silinir fakat arşivde saklanır. Benim anladığım kadarıyla şuan adli sicil kaydınız bulunmamaktadır.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin hiç bir işlem yetkisi evrak teslim alma veya yapılan müracaata onay verme yetkisi bulunmamaktadır. Fakat büyük şehir bölgelerinde belki bunu değiştirebilirler diye düşünüyorum engellileri zora sokmamak adına . .

Yüz kızartıcı bir suç olmadığı sürece başvurunuzdaherhangi bir sorun yaşamazsınız. Sabıka kaydını işaretlemenizde gerekmiyor sadece Adli sicil kaydı vardır diyorsa.

hocam bu arada ben başvuru işlemlerinide bitirdim.öğlen bitti benim başvuru işi. ama malum sebepten dolayı tereddüt içerisindeyim. yani yolun sonu yine milli eğitime doğru gözüküyor gibi.

Poyraz kardeş devlet memuru olmamana neden olucak suçlar yüz kızaertıcı suçlardır sınavı kazanırsan atamana mani olucak bir durum eğer anlattığım gibi ise yok

mevlüde,
arkadaşım sabıka kaydında şu ibare var:
yukarıda kimlik bilgileri bulunan kişinin adli sicil kaydı yoktur.

hemen bir alt satırda da şu ifade var:
yukarıda kimlik bilgileri bulunan kişinin adli sicil arşiv kaydı vardır.
yani arşiv kaydım var onun nedeni ise bakaya kalmam. yani askeri işlemleri aksatmam.askerlik konusuna gelince zaten muafım, elverişsizim.yüz kızartıcı bir suç değil ki bu. çoğu insanın başına gelmiş bir durum ama bize para cezası verdiler.

Arkadaşlar yanlış yorumluyorsunuz, sorun işlenen fiil değil yüz kızartıcı yada yüz kıcartıcı olmayan bir suç değil.

Sorun başvuru esnasında yanlış beyan vermek. Yani kaba tabirle yalan söyleyip Devleti kandırmak. İşlenen fiilin ne olduğu hakkında bi problem yok, başvururken bunu belirtip belirtmediği yada ne şekilde belirttiği söz konusu burda.

SORUN CEZA ALMAYA NEDEN OLAN FİİL DEĞİL. CEZAYI NE ŞEKİLDE BEYAN ETTİĞİNİZ.

Ya illa ki formu doğru doldurmalı ben arkadaşın eğer sınavı kazanırsa daha sonradan atanıp atanamıyacağı ile ilgili şüphelerini gidermek istedim

muratgüven,
sağolun hocam durum bu başkada bir durum değil sadece bakaya yani. adli sicil kaydım yok arşiv kaydım var. sorunda bunda görüyorum. adam bana yanlış beyan vermişsin başvurunda derse naparım. hele hele de atanıp göreve başlayınca böyle bir şey çıkarsa yazık olıur bana. yoksa devlet memuru olmak ta hayal olur bana.

Yok kardeşim herhangi bir sorun yaşamazsınız. Atamanızada engel değil.Net bilgi için 657 sayılı Kanuna bakabilirsiniz.

mevlüde hanım, aşağıdakiler meb'in istediği koşullar.hepsi tamam da inşaallah sizlerinde dediği gibi herhangi bir sorunla karşılaşmam. ama yinede önce ilçe milli eğitime oradan da işimi hallolmazsa il milli eğitime gideyim diye düşünüyorum. düzeltme kısmına gelince zannedersem siz internetten yeniden başvurun eksiklerinizi düzeltin sonra buraya gelin diyorlar yanlış anlamadıysam bugüb öyle demişlerdi birine.
3.1- ÖĞRETMEN, MEMUR VE HİZMETLİ UNVANI İÇİN ARANILACAK GENEL
ŞARTLAR:
1- Türk Vatandaşı olmak.
2- Memuriyete girişte en az 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun değişik
40’ıncı maddesinde belirtilen yaşta olmak,
3- Aynı Kanunun değişik 41’inci maddesindeki öğrenim şartlarını taşımak,
4- Kamu haklarından mahrum bulunmamak.
5- Türk Ceza Kanununun 53’üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, Millî savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkum olmamak.
6- “Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırılması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu
Raporları Hakkında Yönetmelik” hükümleri gereğince sağlık kuruluşlarınca verilecek resmi sağlık kurulu raporu bulunmak.

asliye hukuk mahkemesine dilekçe ver bu durumun magduriyetini izah et veya adliyenin yanında sabıka kaydı için dilekçe vecegimde arşiv ile vs vs normal sildirme aynı hesapa giriyor.. hemen dilekçe ver 1 kaç gün sürmes hakim imzalar neticeyi sana bildiren evrkaı çıkartir adli sicil sitatistik kurumuna postalar..

muzo kardeş,
ben adli sicil genel müdürlüğüne durumumu anlatan dilekçe yazdım. gelen cevap:

söz konusu kaydın yasal şartlarının oluşması nedeniyle 5352 sayılı adli sicil kanununun 9. maddesi uyarınca adli sicil kaydından çıkarıldığı,ancak; anılan kanunun 10. maddeesine istinaden istenildiğinde verilmek üzere arşiv kaydına alındığı aynı kanunun 12. maddesinde sayılan şartlar dışında silinmesine yasal olanak bulunmadığı hususlarında bilgi edinilmesini rica edrim.
şimdi senin dediğinle benim yaptığım aynı şey mi? yoksa tekrar adliyeye gidip dilekçe ile müracaat mı etmeliyim. arşiv kaydının silinmediğini söyledller.

tamam işde yasal sabuka süresi dolmuş. ve dolumdan sonra arşive alınır. ve arşivde saklanır bu şu demektir.işlediginiz suça istinaden ben 5 yıl biliyorum 5 yıl içinde aynı suçdan adli sicil yemedigniz zaman kayıt silinmez ancak arşiv olur. bunun için adliyeye gidip bir dilekçe verip o dilekçeyi yazacak adam adliye önünde herhangi bir daktilocu o bilir.. asliye hukuk mahkemsine götür.

yazı işleri servisine git benim derdim bu de anlatırlar sana... korkma yani adli sicilin verdigi cevap doğru mahkem kararı yok vs vs yok ne diye sileyim? mümkünmü?? onun için asliye hukuk mahkemsi kaleme git yardımcı olurlar.

NOT: GİDERKEN ADLİ SİCİLİN SANA AYZDIGI CEVAP EVRAKINI MUTLAKA GÖTÜR

Yüz kızartıcı bir suç olmadığı sürece başvurunuzdaherhangi bir sorun yaşamazsınız. Sabıka kaydını işaretlemenizde gerekmiyor sadece Adli sicil kaydı vardır diyorsa.
kısaca bu doğru... işde. yüz kızartıcı suç(tecavüz hırsızlık dolandırıcılık vs vs) gibi olmadıkça sorun yok şu olur.. o yerdeki işareti nok olarak gir. ve para cezasını işaretle elininde varsa o ceza tebligi vs onuda dosya ile beraber götür ver sorun yine olmaz...

muzo
ben başvuruyu bugün gittim yaptım. ama işaretlememişim o kutucuğu.
by_cin
yani başvuruyu sıfırdan yap diyorsun öylemi hocam.

arkadaşlar bir iki avukatla görüştüm. birisini netten buldum. anlattım durumu.dediki mahkumiyet durumunu var olarak işaretle ardındanda para cezasını da var olarak işaretle dedi.sabıka kaydını yok olarak işaretle dedi.
diğerine de bizzat gittim sordum. dediki, beş yıldan önce silinmez dedi. sorun oluşturur yada oluşturmaz kuruma bağlı dedi anladığım kadarıyla. yani oluştura da bilir dedi.

işde bak 5 yılmış demeki 5 yılı doldurmadın ozaman önceki yazdıklarımı çöpe at unut mahkeme silmez o bir kanuni süreç .. olmaz ozaman.. sen en iyisi bu üstdeki yazdıgınız yeterlidir... çünkü yüz kızartıcı bir suçunuz yok.. bu geçerli ..

arkadaşlar bir iki avukatla görüştüm. birisini netten buldum. anlattım durumu.dediki mahkumiyet durumunu var olarak işaretle ardındanda para cezasını da var olarak işaretle dedi.sabıka kaydını yok olarak işaretle dedi.
olay bitmiştir dostum...

benim şuan tecil edilmiş 4500 tl para cezam var ve 2007 de de 1 buçuk ay cezaevinde yattım korsan yabancı dil kolej kitapları satmaktan sabıka yok ama mahkumiyet bölümüne işater attım çünkü ertelenmiş para cezam var 2013 te dosya kapanacak doğru mu işaretledim acaba????

Poyraz, o görüştüğün avukatla aynı şeyi söylüyoruz ve hatta aynı şekilde işaretlenmiş form örneğini resim olarak ekledim. Arkadaşım senin Adli Sicil Kaydın Yok senin Adli Sicil Arşiv Kaydın Var arşiv kaydın olabilir o sorun değil zaten adli süreci gerçekleşen yani fiilin işlenişinin üzerinden 5 yıl geçen suçlar Adli Sicil Kaydından silinir. Bu arşiv kaydı, sicilinden düşütüğü için Adli Sicil Kaydı olarak değerlendirilmez, sorgularda Adli Sicil Arşiv Kaydı olarak görülür.

arkadaşlar bundan sonraki süreç tekrar internetten başvurup milli eğitime gitmek mi olacak yani yaptığım işi tekrardan yapacağım.

arkadaşlar işlerimi hallettim. forumda işaretlemesem dahi sınavı kazandığımızda bizden sabıka kaydı isteniyormuş ve arşiv kaydınız varsa ve bu yüz kızartıcı bir suç nedeniyle oluşmamışsa her hangi bir sorun çıkmaz dedi görevli hanım
yani arşiv kaydının neden olduğunu araştıracaklarmış. benim için sorun değil. bundan sonra sınavı kazanmamıza bağlı.

teşekkürler arkadaşlar.

selam benim suandaki elımdekı belgeye gore ne sabıka kaydım var nede arşim bir suç işledim mahkumıyetımde var ve yuz kızartıcı fakat yurt dışında oldu bu olay..

bu benım memurıyetıme engelmidir acaba adli sicil kaydımda temiz sicilimde gorumuyor yanı

Üst Alt