Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sabit adresi olmadığından 2022 engelli maaşı alamıyor..?

süleyman bulut

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar bir tanıdığım var engelli daha önce bir adrese kayıtlı olduğu için engelli maaşı alıyordu şuan o adresden çıkarırdığı için maaş alamıyor.orada bulda kalan birisi ikameti yok ikameti olmadan engelli maaşını alabilir mi?

yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekür ederim

Benim bildiğim sabit bir ikamet adresi istiyorlar ve hane incelemesi yapmadan da maaş bağlamıyorlar...

VAAS arkadaşın dediği gib işlemler.sabit adres şart.sabit adres olmazsa yıllık kontrole enreye gelecekler ayrıca birgün kaldıgı ailenın şartları ttuarken dıer gün kaldıgı yerdekı ailenın şartları maaş için tutmayabilir. o yüzden sabıt adres şart

-mka

Bence bu yasa çok saçma olmuş. Sonuçta sokakta kalan evi olmayan bir sürü engelli var...

Bence de sokakta yaşayan engellilerin hakkı yok sayılmış.Örneğin engelli kişi sokakta kalmıştır ve bir ev tutacak parası yoktur.Başvuru hakkı olmalı ve maaş bağlanmalı ki,bir ev tutabilsin.
En azından bir köyde,mütevazi bir ev tutmaya yetecek kadar yeterli olur o maaş.

Son düzenleme:
Bence saçma olanları değil, normal olan ne var ona bak çünkü zaten herşey saçma 1-2 tane normal denebilecek şey var. Saçmalar %50 yi geçince artık normal kabul edilir bir toplumda bu toplumda %90 olmuştur o saçma olanlar. Emekli adamın 1000 TL maaş alması gibi adam karnını mı doyuracak? Kira mı verecek? Fatura mı ödeyecek? ??? Toplumda infial çıkmıyorsa ne kadar erdemli ve inanç sahibi bir toplum olduğunu gösterir tabi çalıp çırpmadan dürüst yaşayanlar için... Bence böyle bir toplumda eğer bürokratlar insansa ya kendini asmalı yada boğaz köprüsünden atlamalı. Kışın ortasında bebeğini saç kurutma makinesiyle ısıtmaya çalışan insanlar bu ülkede malesef. Bu noktadan sonra ne söylenir ki gerisini ancak Halık söyleyecektir.
VAAS

Engelsizbiz
Sana katılıyorum,Son zamanlarda ülkede saçma olmayan ne var demeliyiz.Bilhassa ekonomik şartların rezilliği çok vahim.
İşte bu saçmalıklara bir de sokakta yaşayan engellinin hakkını yok saymak eklenmiş.Elbette engelli maaşı,hem ev tutmak,hem de evin masraflarını ve yeme,içme masraflarını karşılamaya yetecek bir miktar değil.

Benim demek istediğim en azından engelli kişi sokakta yaşamak zorunda bırakılmasın.Başını sokacak bir evi olması,sokakta yaşamaktan iyidir.Evi olsa bir ihtimal yaşama şansı var ama sokakta bırakılması ölüme mahkum edilmesi demek oluyor.

Ekominin kötü gidişatına ve saçmalıklara olan itirazımızı da sandıkta yapIcaz artık.

Bana kalırsa sandık sisteminin işlerliği sorgulanmalı artık seçim sistemi işlemez durumda ve yeni bir sistem kurulmalı; mesela doktorlar tıp fakültesinden mezun olurken eskiden bütün dersleri başarsalar bile bir tıp fakültesi jürisine çıkarlardı o jüriden geçemeyen diploma alamazdı. Aklı başında ve objektif karar verebilen bir milli salahiyet kurulu gibi birşey olmalı ve bu kurulda belirli sürelerde kontrolden geçirilmeli ve o kurul tek tek vatandaşın insani melekelerinin sağlıklı olup, sağlıklı ve mantıklı karar verebilir şeklinde bu kişi oy kullanabilir ve siyasi parti kurabilir yada bu kişi oy kullanamaz ve siyasi parti kuramaz şeklinde karar vermesi gerekir ama bu ülkede öyle bir kurul oluşturulsa bile bu kadar bozuk siyasetle onunda suyunu çıkartıp taraflı hala sokarlar.
ASUMAN0

Son düzenleme:
süleyman bulut istanbul avrupa yakası ise arkadaşa yardımcı olabilirim bana nasıl ulaşırsın mesaj at tel imi veririm gerekli mevkilerde tanıdıklar var böyle bir durum da işe yarasınlar bari.

VAAS
kardeş haklsın saçmalıklar var ama benım yapabilecegım bişi yok.sokakta kalan engellı ve düşkunler için darülaccezelr var dıe biliom

-mka
Forumdan takip ettiğim kadarıyla engellilerin kalabileceği bakım evleri var fakat benim bildiğim en az yüzde 70 ve üzeri engelliler kabul ediliyor.Ayrıca oralarda kalan engellilere kötü muamele yapan bazı ruh hastası kişiler olabiliyor.Ruh hastası derken,kötü ruhlu kişileri ifade etmek istediğimi belirtmek istiyorum.Elbette henüz tanısı konmamış,psikopat,sadist veya sapık kişiler de olabiliyor.
Bu şartlar altında sokakta kalan engelliye 2022 maaşı bağlanması daha mantıklı ve vicdanlı bir uygulama olur bence.

Son düzenleme:
ASUMAN0

size katılıyorum.malesef engellıden daha engellı sayılacak manyaklar var.nasılsa kadrolu devlet memuru kolay kolay bişi olmaz .kim şikayet edecek edılse bile arkadasları destek çıkar haklı ıkn engellı haksız olur.yalan mı yok.ben bişi etmedım der herkesle kavga edıo geçimsiz der der de der.ALLAH böylelerinden korusun

Bende arkadasın karavanında yaşıycaktım ama hikamet kagıdı karavana verilmiyormuş
muhtarlıkla konuştum hikamet kagıdı verilebilmesi icin ama muhtarlık şu şekilde bir acıklama yaptı
hikamet verilebilmesi icin iskiden su baglatılması gerekiyormuş
iskide sabit olmayan bir yere su baglamıyor buyuzden karavana hikamet verilmiyormuş

durum şu
kira verecek kadar engelli vatandasa para vermiyorsun
engelli vatandaş sokakta yasamayı kabulleniyor
ama bu seferde diyorsunki sen sokakta yasarsan
sana engelli maası vermem

sokakta kalamazın kalırsan engelli ması alamazsın
ev kiralasan sana verilen engelli maaşı ile ahır bile kiralayamazsın
peki soruyorum engelli nasıl yaşıyacak ??????????????????

Allah açıkta kalan bakıma ve muhtaç tüm engellilerin (hepsinin) yardımcısı olsun.

Üst Alt