Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sadece %36 raporum var ama sürücü belgesi verilmiyor!?

emokirve

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Ben 2015 yana ehliyet almaya çalışıyorum 3 ile gittim van kahramanmaras gaziantep olumsuz oldu.maraslıyım.son rapor %36 ehliyet alamaz diyor.mantık hatası var %36 veriyorsun.ehliyet alamaz diyor.Elde parmaklarda kapanma var %20- %30 seviyesinde.ayakta bilekte yukarı çekmekte güçlük var sadece.yani normal yürüyorum.sekme falan yok.28 yasındayım 20 yasından beri Normal arac kullanıyorum.fakat normal ehliyette olmaz vermezler yani.otomatik vites yada tertibatlı verin dedik olmaz dediler.düsünün normal araç kullanmama ragmen tertibatlı araç kullanabilir raporu alamıyorum. Herhalde sistem biraz değişmis gibi hasteneye gerek varmı?

47 kişi bakmış.Birisi yazı yazmamış.Gece yarısına sizi bekliyorum.acaba biri yazarmı diye? Bakın rapor yuvarlak içine aldım alta karar var.

Son düzenleme:
emokirve
Hem alt ekstremite, hem de üst ekstremitede %20 şer oranında kısıt görünüyor.
Bırakın her iki ekstremiteyi, ülkemizde sadece sadece üst ekstremitede her iki elde kısıt olanlara bile ehliyet verilmiyor.
Hem üst, hem altta tam hakimiyet yokken nasıl bir tertibat verilmesini bekliyorsunuz ?

Ortopedi ve fizik tedavi benden geçersin dedi.fakat bizde bir ş.rfsiz başhekim var dedi ondan geçemezsin vermez dedi..babamda vardı ona dediler.

bu galiba yeni mevzuat bunda alabilir yazıyor

El eklemleri, her iki elin baş ve işaret parmaklarının hareketlerinin % 75 ten fazla kaybında ortopedi ve travmatoloji ve/veya fizik tedavi rehabilitasyon uzmanı raporu ile birinci grup sürücü belgesi sınıfları verilebilir. Ancak bu belgelerle iki tekerlekli motorlu araçlar kullanılamaz. Bundan daha az hareket sınırlılığı yapan el parmaklarında fonksiyonel durumdaki ankiloz ve artrodezlerde ortopedi uzmanı ve/veya fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanının raporu ile birinci grup sürücü belgesi sınıfları verilebilir. Bir eldeki baş ve işaret parmağı dışındaki iki parmaktaki ankilozlarda ikinci grup sürücü belgesi sınıfları verilemez.
(2) Ekstremite noksanlığında;
a) Bir elin başparmak veya başparmak dışında iki parmak noksanlığı veya noksan sayılacak şekilde fonksiyon kaybı olanlarda, ortopedi uzmanının ve/veya fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanının görüşleri doğrultusunda birinci grup sürücü belgesi sınıfları verilebilir. Her iki el başparmak noksanlığında ve/veya ileri derece fonksiyon kaybı olanlara sadece F sınıfı sürücü belgesi verilebilir.
b) Üst ekstremitenin dışında ekstremite noksanlığının (doğuştan veya sonradan) olması halinde ortopedi ve travmatoloji ve/veya fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanının raporu uyarınca birinci grup sürücü belgesi sınıfları verilir. Üst ekstremitenin tek taraflı noksanlığında da ortopedi ve travmatoloji ve/veya fizik tedavi rehabilitasyon uzmanının kanaatiyle, birinci grup sürücü belgesi sınıfları verilebilir. Ancak bu bentte belirtilen sürücü belgesi sınıfları ile iki tekerlekli motorlu araçlar kullanılamaz.

Arkadaşlar il sağlık müdürlüğüne komisyona sevk edildim.aynı hastanede komisyona gireceksin dediler özel tertibat için.peki uzman doktor raporu aldığım aynı doktarlarmı? yoksa başkamı?

söylemeyi unuttum bu yeni rapor 2 gun sürdü.rapor il sağlık müdürlüğünde telefonla arayacaklarmış teli no aldılar.Merak ettiğim brans doktoru hastanedeki doktorlarmı yoksa il müdürlüğünün farklı tabiblerimi?

emokirve

İl sağlık komisyonu 3-4 hafta gibi bir sürede çağırıyor. İl sağlık'taki heyet bambaşka...

Çok teşekkürler.Son bir ricam olsa.Peki komisyon olumsuz oranı ne kadardır.El parmaklarında %70 kısmı kadarı açılıyor.Bunu sebep deyip olumsuz yaparlarmı?.Araç kullanıyorum

emokirve

Oranların hiç bir önemi yok. Oradakilerin o andaki tutumu belirleyici. Bir şeklde onlar "tamam" dedi mi, ne orana bakarlar ne başka bir şeye.

[FONT=sans-serif]@OturanBoğa[/FONT]

Aldım Hocam.Sonunda 6 senelik süreç bitti.Komisyon kararı : ambulans,ticari kullanamaz.Otomatik vites.Tek elle kombine edilen gaz fren sistemi(32.01).Fakat yıllık Nöroloji poliklinik şartı ile bu iyi olmadı ,çünkü nöroloji uzmanı bana iyi gözle bakmıyo.Hatta komisyona gönder diye ben zorunlu bırakmıştım nörolojiyi.

emokirve

Hayırlı olsun. İlle de o hastaneye gitmenize gerek yok kontrol için. Dilediğiniz hastaneye gidip sürücü olur raporu alabilirsiniz kontrol zamanı geldiğinde. Araç sürerken o raporu yanınızda taşımanız yeterli olur.

[FONT=sans-serif]@OturanBoğa

Biraz geç oldu ama kusura bakmayın çok teşekkürler.y[/FONT]
[FONT=sans-serif]ıllık kontrol zamanı geldiğinde,doktorlar değişkenlik gösteriyor.olumsuz olursa emniyete yada nüfus müdüriüğüne bilgi geçip,ehliyeti iptal etme gibi bir durum varmı.yoksa eğer ordan başka nöroloji giderim çünkü.Bide kendi üstüme araba alırsam 2022 maası kesilirmi? Çok teşekkürler.[/FONT]

OturanBoğa

İyi günler.Bu kadar zaman sonra tekrar ben:).Ben ehliyet raporumu almıştım. 2019 mayıs tarihli komisyon kararı.Kursu tek seferde geçtim(geç yazıldım kursa)raporumun süresi 2020 mayısta bitiyor.nüfus müdürlüğüne ehliyetimi almak için gittim.2014 tarihli aynı hastanenin sürücü olamaz raporundan ötürü.nüfus müdürlüğü ehliyetimi vermedi halbuki yeni tarihli(2019)olumlu idi ben bu raporla kursu bitirdim.Beni hakem hasteneye sevk edecekler.Bu nasıl durumdur? eğer o rapor olumsuz olursa.Beni kursa verdiğim ücret ne olacak?. raporumda şu yazıyor:yıllık nöroloji şartı ile.yıllık kontrol altında olacakmtım?hakem hasteneye neden gerek var? psikolojim bozuldu yardımcı olursanız çok makbule geçer..

emokirve

İşgüzarlık yapmışlar. İşlerine geldiğinde "en son rapor geçerlidir" deyip işlerine geldiğinde 10 yıl önceki raporu bahane etmek ayıptır!

Üst Alt