Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sadece aile ve sosyal hizmetler bakanlığının yapmış olduğu hizmetler!?

merttaha

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
Benim projem için yardıminza ihtiyacım var , sorum şudur; Sadece Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligınin (Sosyal yardımlasma vakıflari değil) yapmıs olduğu basvurulari yazar misiniz örnek evde bakim ayliğı, gazi -şehit yakinlari kimlik karti basvurusu vb. Ornekler

T.c aile ve sosyal hizmetler bakanlığının sürdüğü sosyal yardımlar ve güncel tutarlar

Hizmet TipiHak SahibiÖdeme DurumuÖdenen Tutar(TL)
Yaşlı Aylığı65 yaş üstü kişiler ile bu kişilerin vasi veya vekiliAylık1084,55
Dul AylığıSon resmi nikahlı eşini kaybetmiş kadınlar2 Ayda Bir500
Yetim AylığıAnnesi, babası veya her ikisi de vefat etmiş 3294 sayılı Kanun kapsamındaki ihtiyaç sahibi çocuklar2 Ayda Bir300
Sakatlık(Engelli) Aylığı%40 ve üstü engelli raporu olan vatandaşlarAylık%40-%69 arası engelli aylığı 865,76, %70 ve üzeri engelli aylığı 1.298,63
Engelli Yakını Aylığı18 yaşından küçük engellilerin yakınları (veli,vasi)Aylık865,76
Silikozis AylığıSilikozis hastalarına yapılan ödemelerdir. 25.02.2011-25.05.2011 tarih aralığında başvurular alınmıştır. Yeni başvuru alınmamaktadırAylıkHafif Silikozis aylığı (%15-%34) 1.870,69
Orta Silikozis aylığı (%35-%54) 2.137,94

Ağır Silikozis aylığı (%55 ve üzeri) 2.382,27
Doğum YardımıYurt içi ve yurt dışı 15.05.2015 ve sonrasında doğum gerçekleştiren T.C vatandaşları ve Mavi Kart olanlar.Tek SeferlikBirinci çocuk için 300
İkinci çocuk için 400
Üçüncü ve sonraki çocuklar için 600
Engelli Evde Bakım (Anne Bakım) Yardımı%50 ve üstü Ağır Engelli olan engelli kişiler ile bu kişilerin vasi veya vekili Aylık2300
Sosyal Ekonomik ve Destek (SED)Yoksulluk içinde olup da temel ihtiyaçlarını karşılayamayan ve yaşamlarını en düşük seviyede dahi sürdürmekte güçlük çeken kişi ve aileler AylıkOkul Öncesi Çocuk 1118,36 , İlköğretime Devam Eden Çocuk (1-8.Sınıf) 1677,15 , Ortaöğretime Devam eden Çocuk (9-12.Sınıf) 1789,38 , OrtaÖğretim Seviyesinde Olup Okula Devam Etmeyen Çocuk 1118,36 , Yükseköğretime Devam Eden Çocuk 2013,05
Elektrik Tüketim Desteği2022 sayılı yasa ve kanunca aylık alanlarAylık1-2 kişilik hanelere aylık 75 kWh (103),
3 kişilik hanelere aylık 100 kWh (137,33),
4 kişilik hanelere aylık 125 kWh (171,67),
5 ve daha fazla kişilik hanelere aylık 150 kWh (206)
Gıda Yardımıİhtiyaç sahibi 18 yaş üstü aile bireyi İhtiyaca göre belirlenir.Ramazan ayı ve Kurban Bayramı öncesinde ve ihtiyaç olması halinde yıl boyunca yardım yapılabilir.
TKİ Kömür Yardımıİhtiyaç sahibi 18 yaş üstü aile bireyi İhtiyaca göre iklim ve doğa koşuluna göre belirlenir.Kış Ayları Öncesinde TKİ tarafından yapılır.
Diğer Aile Yardımıİhtiyaç sahibi 18 yaş üstü aile bireyi 3 Aylık360
Eğitim Materyali Yardımıİhtiyaç sahibi 18 yaş üstü aile bireyi Dönem Başı ve Sonunda Ödemeler Yapılır.Mütevelli Heyetince Belirlenir.
Şartlı Eğitim Yardımıİhtiyaç sahibi öğrenciler2 AylıkKız öğrencilere 165 , Erkek Öğrencilere 125
Yardımıİhtiyaç sahibi 18 yaş üstü aile bireyi 3 Aylık360
Katılım Payı YardımıKatılım Payı Ödemesi Yapan T.C BireyleriMüraacat edilme durumunda ödeme gerçekleşir.
Kapsamdaki kişilerin hastane, ilaç, reçete, optik muhteviyatında ödedikleri ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından söz konusu kişilere ödenen katılım payı toplam tutar ödenir
Muhtaç Asker Ailelerine Yönelik YardımAsker evli ise eşi, bekar ise anne veya babası2 ayda bir500

[/tr]

Son düzenleme:
Üst Alt