Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sadece araç alımı için rapor alabilir miyim?

Ylmzk

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Selamlar %44 sol bacak ortapedik engelliyim yeni çıkan ötv mevzuatındaki eng raporumda sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı araç kullanabilir yazmadığı için vergi dairesi raporuma bu mevzuatı ekletmemi istedi bu yüzden ötv indirimli ve tüm haklar için başvuru yapıp 2019 nisan ayında aldığım eng raporunu ötv indiriminden yararlanmak için tekrar sağlık kurulu heyetine girip yeni rapor alacağım mecburen ancak sadece ötv için başvursam ötv indirimi için tekrar rapor alsam diğer işlemler için suanki raporumu kullanabilirmiyim yoksa bu rapor iptal olacakmı tüm haklar için aldığım rapor ona göre tüm haklar için mi başvurmak gerekir ? Şuanda elimdeki raporla vergi indirimi kimlik kartı ekpss ötv gibi tüm haklar için almıştım yeni başvuru yapacağım sadece ötv için rapor almam uygun olur ?

beyfendi öncelikle B engelli sınıfı ehliyet almanız gerek. Sürücü olur engelli raporu ve engelli raporu ayrı şeylerdir. forumda nasıl cıkaracağınız hakkında sayısız başlık var.

@umetinn

Vergi dairesi bu şekilde onaylamıyor raporun açıklama kısmında "sadece hareket ettirici akşamda özel tertibatlı araç kullanır " yazmadığı için o yüzden rapor yenileyip tekrar başvurmam gerektiği söylendi

Yani bu raporla ötv den yararlanamıyormuşum vergi dairesi öyle dedi yeni rapor için başvuru yapacağım başvuruyu tüm haklar içinmi yoksa sadece ötv için başvursam diğer işlemler için suanki raporum geçerli olacakmı?

Ehliyetimde 78 ve 10.02 kodları var sol bacak
%44 eng raporum ötv indirimli 2019 nisan ayında almıştım ama raporun açıklama kısmında " sadece hareket ettirici akşamda özel tertibatlı araç kullanabilir " yazmadığı için vergi dairesi onay vermedi...

Merhaba açıklama kısmında tertibatsız otomatik vitesli araç kullanır yazsadami olmuyor illa dediginiz gibimi yazması gerekiyormuş.eger böyleyse tüm sol bacagindan engeli olan arkadaşların vay haline derim. Doktorlara tertibatlı arac kullanır yazdırmak çok zor

Evet zaten sol bacağından engeli olanların çoğunda yazmıyordur birinin otamatik araç kulanabilir yazanlarda kabul edilmiyor diye biliyorum yeni yönetmelik 02.2019 da çıkmış ben 04.2019 da rapor almama rağmen raporum yazılmamış bu ibare olanların hep ötvsine uygun diyor vergi dairesi...

Bugün vergi dairesine götürdüm raporumu artik inceleyip yorumlamıyorlarmış. Bayiler hallediyor bize gönderiyor sıkıntı varsa geri gonderiyorlarmis. Isimis iş anlayacağınız. Rapor yeni tıp barkodlu olursa hemen sistemden görüyoruz eskiyse hastaneye yazı yazıyoruz oda 30 günü buluyor dedi vergi dairesi. Yeni tıp rapor alacağım bende barkodlu inşallah hareket ettirici aksamda tertibatlı arac kullanır diye yazdırabilirim.

Gelişmeleri buraya yazacagim

Evet bende bayi ve kendim bire bir giderek görüştüm bayiyede banada aynı bilgiyi verdiler elektronik imzalı raporum ama bu hareket ettirici akşamda özel tertibatlı araç kulanabilir yazması şart gibi şuanda bu evrak yoksa elinde paylaşırım seninle yeniden rapor çıkarmaya gittiğinde onu göster kesinlikle bunu yazdırmak lazım bende tam teşekkürlü bir hastane bekliyorum ankarada rapor alacağım şuan hiç bir yer vermiyor sanırım rapor Pandemiden dolayı

Yarın doktora soracağım tüm ötv için alınan raporlara bu ifade yaziliyormu diye çok saçma geldi bana ama ağalar öyle istiyorsa bize ne düşer teşekkür ederim bu arada ylmzk

Rica ederim ortapedik engelli herkezden isteniyor sanırım otomatik araç dahi tertibatlı sayıldığı için sanırım artık yeni raporda isteniyor olabilir sağlık kurulunda bi çalışana sordum artık değişti olaması gerekiyor dedi sağlık kuruluyla ilgili bir yere doktora felan sormanda fayda var bizleride bilgilendirirsen iyi olur

ötv indirimi için rapor çıkaracaksın ( 200 tl bi para yatırıyosun ) eski raporunu yenileyeceksin ( her zaman son çıkardığın rapor günceldir )aldığın oran %40 ın altına düşerse tüm haklarını kaybedersin umarım ki düşmez, %40 ın üstü veya aynı oranda onaylanırsa hakların devam eder. sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı araç kullanabilir,diye bir ibare olması lazım raporunda yeni raporlar karekod lu ıslak imzalı eskisi gibi hastanelere aslı gibidir de yaptırmıyorsun e devletten istediğin kadar bastırabilirsin.( kendi kişisel başvurusuyla rapor yenileyip te %40 ın altında olanların emekliliği bile tehlikeye giriyor )

Teşekkür ederim aspan yenileyeceğim raporumu ama oranlar yinemi değişti en son raporumda yüzde 40 yazıyordu dizalti ampütasyon için bir ara yüzde 18 e düşürmüşlerdi bilmem ne çizelgesine göre sonra yüzde 40 a geri çıkardılar yine düşerse şaşırmam

Evet haklisiniz kendi adıma koşuyorum ben rapor alalı 1 yıl oldu 1 yıl içinde rahatsızlıklarım düzelmedi ve verilen bir hakki kullanmak için tekrar sil başa yapmam gerekecek belki günlerce yine uğraşacam parası bi yana,ortapedi sadece bu konuya müdahale edip düzenleme yada ek yapması gerekirdi mantıken ama hastanenin ve eksik yapılan işlerin ceremesi yine biz hareket kısıtlılığı ve rahatsızlığı yaşayan insanlara kalıyor...

Otomatik vites tertibat değildir bence tertibat arabana sonradan takılan tekrar vizeye girmen gereken birşey hangi kafayla tertibat gereklidir yazdirmamizi istiyorlar anlamış değilim. 2009 yılına kadar sol bacak engelliler ötv den yararlanamıyordu. Elden debriyajlı bir arac kullanmazlarsa tabi. Sonra otomatik vitesli yazdırınca alabildik. Şuan bu ibareyi yazdiramazsak ki büyük bir ihtimal sol bacak engelliler ötv den yararlanamayacak bence

Aynen haklisiniz saçma bir uygulama ama yazdıranlar var şuan malesef bunun için herkez dön başa yapıp yeniden engelli raporu alacak yazık yani herkezin vaktine emeğine parasına yazık saçma bi durum ben rapor alırken otomatik araç kulanabilir yazmanız gerekiyor demistim il sağlıktan yaptırcan demişti bir doktor şimdi tekrar başa dönecez

Ben doktorla konuştum ibareyi yazacak karar kısmına inşallah sizin raporunuzda düzelir illaki sıkıntı verecekler. Bayi raporun sağ üst köşesinde ökgv mutlaka yazmasi gerekiyor dedi ama bakıyorum yüzde 90 üstü demekmiş o ibare
Şimdi onu araştırıyorum maalesef

Raporumda ötv indirimi yazıyor ama bu tertibat ibaresi yazmıyor siz sağlık kurulu doktorlaruylamı görüştünüz rapor düzenlemesi mi. Oldu sıfırdan sağlık kurulu raporumu aldınız?

Heyete giren ortopedi doktoruyla konuştum sıfırdan rapor alıyorum benim eski rapor 2015 barkodsuz

Anladım teşekkürler bende yeniden sıfırdan girecem nasip olursa

Inşallah bu işlerde hiç bisey bir birini tutmuyor geçen yıl ötv den yararlanırsın bu raporla denildi bu senede ehliyet değiştirdim şimdi raporda tertibat yazacakmış inşallah başka sorunlar çıkmaz...

Yüzde 48 engelli raporu işitme engelim var sanırım ben yararlanamıyorum değil mi araştırdım yasa falan değişmiş yazıyordu kafam karıştı

Yüzde 90 nin altındaiseniz ortopedik engeliniz olması gerekiyor

Ylmzk sizin raporunuzun sağ üst köşesinde ökgv diye bir ibare varmi bayi özellikle vurguladı mutlaka olmalı diye

Yok öyle bir şey raporda ötv ve vergi indirimi engelli kim. Kartı,özür bildirir raporu felan yazıyor 2019- 04 ayında almıştım raporu belki kısaltmadir ötv,kpss,vergi felan olabilirmi, benim rapor elektironik imzalı bayi öyle bisey demedi vergi dairesi de sadece hareket ettirici akşamda tertibatlı taşıt.... ibaresi eklenecek dedi bayi ver vergi dairesi dönüşleri bu yönde oldu benim sol bacak başka bisey belirtmediler

Özel koşul gereksinimi vardır in kısaltması o bende baktım nedir diye yüzde 90 nin üstündeki engellere yaziliyormus fakat bayi illa yazmalı yoksa kabul etmezler deyince size sorayim dedim engelimiz aynı olduğu için

Merhaba herkese iyi bayramlar
benim bi sorum olacak ben simdi gecen gün il saglık komisyonundan tertibat kodlarinin oldugu raporu aldm raporda b engelli alabilir yaziyordu ordaki ilgilenrn kisiye sordum özel tertibat yazmasi gerekmiyor mu dedm yok bu kodlar zaten tertibat oldugunu gösteriyor bununla maliyeye gidip sonrada bayiye gidip alabiliyorsun dedi biz hic özel tertibat yazmiyoruz dedi bu kodlarin olmasi zaten tertibat anlamina geliyor bununla islemi maliye yapar mi cünkü komisyon bu sekilde olacak diyor

Üst Alt