Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sadece B Engelli Sınıfı ehliyet ile ÖTV indirimli araç alınabilir mi?

Noah

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
2008 de uygun rapor ile aldığım H sınıfı ehliyetimi değiştireceğim. Sol polio sekeli var.

İl sağlık kurulu 10.02 ve 78 kodlu (otomatik vites) B Engelli ehliyet alabilir raporu verdi. Ehliyet randevusu aldım.

Sürekli %54 oranlı 2012 de alınmış raporum var.

2008 de ehliyet için aldığım raporda "Otomatik Vites olmak şartıyla H sınıfı ehliyet alabilir" Yazıyor.

2011 de ehliyet ve bu raporla ÖTVsiz araç almıştım.

Şimdi yeni 78 kodlu B Engelli ehliyetim ve %54 raporum ile ÖTVsiz araç alabilirmiyim. İlla yine "Özel tertibatlı araç kullanabilir (otomatik) " Yazan bir rapora mı ihtiyacım var?

Noah
Ehliyet için aldığın rapor ile alma şansın yok eğer 2011 deki raporu vergi dairesi kabul ederse sıkıntı etmez ise seni yeniden engelli raporu alman için senin istediğin hastaneye sevk edecek

Mümin Çelik

Vergi dairesi mi sevk edecek? Ben araç alacağım beni hastaneye sevk edin diye vergi dairesine mi başvurmam gerekiyor? Tam anlamadım.
İkinci olarak son Ötv düzenlemesinde şöyle bir ifade var
"20/2/2019 tarihinden önce düzenlenen raporlardan; taşıtın hareket ettirici aksamında özel tertibat yaptırılması gerektiğine dair değerlendirme bulunmayanlar ile Özel tertibatlı araç kullanabilir, Otomatik vitesli araç kullanabilir, Otomatik vitesli araç kullanması uygundur" gibi bir zorunluluğu değil, tercihi veya olasılığı ifade edebilen değerlendirmeleri içeren raporlara istinaden işlem yapılmaz. Ancak, taşıtın hareket ettirici aksamında özel tertibat yaptırılması gerektiğine dair değerlendirmeyi içermemekle veya olasılığı ifade edebilen değerlendirmeler içermekle birlikte, raporda yer alan tespit ve açıklamalardan (sağ veya sol kol/bacak uzuv yokluğu veya uzuvların fonksiyonlarını yitirdiği/yerine getirmediği/kullanılamadığı ve benzeri) özel tertibat gerekliliğinin açıkça anlaşılması halinde, bu raporlara istinaden de işlem yapılabilir. "

Burdaki son cümle ne manaya geliyor? Sürekli ibareli 2012 tarihli Raporumda sol polio sekeli yazıyor bu ifadeden "açıkça özel tertibat gerekliliği" Anlaşılmıyor mu?

Noah

Bende 2017 yılında aldığım engelli raporu ile 2018 yılında araç aldım fakat 2023 yılında tekrar almak istediğimde kanunun değiştiğini ve onay vermeyeceklerini söylediler araç almak istiyorsanız sizi yeni engelli raporu almanız için istediğiniz hastaneye sevk ederiz dediler tmm dedim ve sevk ettiler ve raporda mutlaka SADECE HAREKET ETTİRİCİ AKSAMDA TERTİBATLI ARAÇ KULLANIR ibaresi olacak dediler ve heyete girdim o yazı için 800 TL ücret ödedim heyete girdiğimde ORTOPEDİ doktoru sağlık il müdürlüğünün verdiği kısıtlama kodlarının olduğu raporu istedi onu verdikten sonra direk yazdı zaten yazıyı ama sadece ortopedi için girmeyeceksiniz şuan raporunuz daki rahatsızlıkların hepsinden gireceksiniz tabi sevk ederse. Sevki siz istemeyin eyer onay vermezlerse zaten onlar sana olması gerekeni söylüyor

Üst Alt