Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sadece engelli ehliyetiyle mtv'den muaf olunabilir mi?

Konular
7
Reaksiyonlar
1
Engelli ehliyeti olup da aracı engelli aracı olmayanlar yani normal araç kullananlar mtv'den muaf olabilir mi?

%90 ve üzeri raporunuz varsa normal araçta olsa mtv den yararlanırsınız

Engelli ehliyeti(eski yönetmeliğe göre H sınıfı)olanlar ve otomobilinde engelini kolaylaştıran herhangi bir aparatı olanlar ÖTV(Özel tüketim vergisi) ve MTV(Motorlu taşıtlar verigisi) ödemezler. Birde ehliyeti olmayan ve rapor oranı %90 ve üzeri olanlar MTV ödemezler diye biliyorum.

Son düzenleme:
bende 2 el aracıma terbibat yaptırıp mtv den muaf oldum ama baya uğraştım ve 1000 tl masraf ettim

ergunnn

yanlış ben aracı 2. el aldım %91 raporumla vergi dairesinden mtv den düşürdüm aracımda engelli aracı değildir

Aretias
Siz rapor oranınız %90 üzeri olduğu için mtv den muaf oldunuz, %90 altı için böyle bir şans yok, araç engelli aracı olmak zorunda.

sevgili ertans : MTV.istisnası için kullanacağınız aparat ile ilgili raporunuzda herhangi bir bilgi varmı.Yoksa aparat konusunu doğrudan makine müh.odasımı belirliyor.Geriye dönük MTV.iadesi aldınızmı.(Aparat konusunu eski raporlar için soruyorum.) Sevgiler saygılar...

hocam 2014 yılında 2. el araç aldım otomtik vites özel terbitatlı araç kullanır raporu ile sol silecek sağa alma aparatı ve topuz ile yaklaşık 1000 tl masraf ve bi sürü uğraş sonucu mtv den muaf oldum
başka sorun varsa yaz hocam
bi mühendis halletti işleri 450 tl verdim adama
geriye dönük almadım daha önce aracım yoktu çünkü

Üst Alt