Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sadece engelli kimlik kartı için sağlık raporu çıkartabilir miyim?

Konular
8
Reaksiyonlar
0
Ben emekliyim. Başbakanlık kartını kaybettim. Raporum da eski olduğu için, kart için, yeni rapor çıkarmam gerekiyormuş. Sadece, başbakanlık kartı için heyete giderebilirmiyim. Yani, raporu sadece, Kart için çıkarmak mümkün mü? Neye dikkat etmeliyim? Teşekkürler.

TA-1033 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Engelli kimlik kartı çıkarmak için alacağım rapora ücret ödeyecek miyim?

Yarın Sağlık kuruluna gireceğim. Engelli kimlik kartı çıkarmak için, ( vergi indirimi değil). Bunun için rapor ücreti ödeemem gerekiyor mu? Ödeyeceksem, Nereye nasıl ödeyeceğim. Teşekkürler.

2022 yılında rapor almak için ödenmesi gereken ücret 200 TL'dir. Bu ücret, hastanenin veznesine yatırılmaktadır. Fiyatlar değişikliği olabilir.

Bir bankacı daha önceden engelli raporun varsa ve sgk an varsa rapor ücreti ödemezsin, ama alacağın rapor 40 altında kalırsa bazı hastaneler rapor parası alıyor, ayrıca 40 geç sen de yeni raporda gittiğin bölümlerin muayne ücretleri herhangi bir ilaç aldığın zaman eczaneye ödeme gönderiyor yüce ve ulu sgk

. . .

Son düzenleme:
Engelli kartı için rapor.

Çarşamba günü heyete gireceğim. Sadece engelli kartı almak için. ,( Vergi indirimi için değil)
1- bir, iki gün önceden hastaneye gidip bir işlem yaptırmam gerekiyor mu?
2 - Rapor ücreti ne kadar ve nereye ne zaman ödemem gerekiyor.
3- KBB için de gireceğim, önceki testleri de getirmem gerekiyor mu ( özel hast. Yapıldı)
Bilgi verirseniz sevinirim.

Heyet günü hastahanenin heyet bürosundan alacağınız kağıt ile polikilinkleri dolaşacaksınız.
Kamu hastahanesi ise ücret yok başka bir üniversite hastahanesine sizi sevk ederse ekstra profosor ucreti falan çıkabilir.
Giderken elinizdeki hastahane belğelerini götürün faydası olacaktır.
BİR BANKACI

yeniengelli
Hocam, ücret ödenmeyecek yazmışsınız yanlış anlama olmasın, ben vergi indirimi için değil sadece engelli kartı için alacağım. Ödemem gerekiyor mu acaba? Teşekkür ederim bilgiler için.

BİR BANKACI

Zaten emekliymişsiniz randevuyu kamu hastahanesinden aldınızsa ücret ödemezsiniz
Ama başbakanlık kartı ile engelli heyet raporunun alakasını anlayamadım.

yeniengelli

Ya kardeşim neye gore ücret yok diyorsun buzamana kadar 15 e yakın çeşitli raporlar çıkardım, en son yeni çıkardığın rapor devlet hastanesinin bana başvuruda verdikleri kâğıtta %40 altında kalırsam ücret ödeyeceğim kağıdı imzalattılar, diyelim 40 geçtin rapor aldın o hastanede gezdiğin bölümlerin muayne ücretlerini herhangi bir ilaç almaya gittiğinde eczaneye ,gezdiğin tüm bölümlerin muayne ücretlerini yansıtıyor yüce ulu sgk inanmayan 170 i arayıp sorsun muayne ücretleri yansitiliyormu diye

muntada al ansar

Arkadaşım adamın öğrenmek istediği heyete girmeden önce herhanği bir ücret ödeyecekmi, ödemeyecekmi konu bu.

Sonra muayene katılım payı adı altında muayene olduğun 6 yada 7 polikinik için bölüm başına 6 lira 9 lira ücret çıksada zaten maaşından kesiliyor.
Emeklilerde sadece eczaneye ödenen ücret ilaç fiyat farkı.

yeniengelli
Aynen hocam. Yazmayı unuttum; Peki, ben SSK emeklisi değil, banka sandın emeklisiyim bu rapor ücretini benden alırlar değil mi? Öyle tahmin ediyorum.

BİR BANKACI

tutacak meblağ toplamda 60-70 lirayı geçmez zaten onuda 3 belki 4 reçeteye bölerler

Sizin önceki raporunuzun oranı kaçtı.

BİR BANKACI

Merhaba,yazdıklarınızı okuduğumda 506 sayılı kanunun Geçici 20. maddesi ile kurulan bankalar, sigorta ve reasürans şirketleri, ticaret odaları, sanayi odaları, borsalar veya bunların teşkil ettikleri birlikler personeli için kurulmuş bulunan sandıkları emeklisi olduğunuzu anladım.

2019 yılı Şubat ayından itibaren hastanelerden alınan erişkin engelli sağlık kurulu raporları bağlayıcı olmaktadır.Siz yetkili hastanenin Sağlık Kurulu polikliniğine başvurarak erişkin engelli sağlık kurulu raporu almanız e-devlet,sgk,sağlık bakanlığı başta olmak üzere tüm resmi kurum ve kuruşlarda görülebilecek karekod esaslı bir rapor tesis edilecektir.Raporu alma amacınızın anlamsal bir önemi yoktur.

Çünkü erişkin engelli sağlık kurulu raporu tek başlıkta birleştirildiği için ister engelli kimlik kartı alın,isterseniz engelli vergi indirimi belgesi için vergi dairesine başvurun,isterseniz engelli iş arayan kaydı için işkur a başvurun her kurum için tek başlıkta hazırlanan bir rapor olduğu için bağlayıcılığı vardır.

Bu bilgileri sizle niye paylaşıyorum şöyle ki;

Engelli Vergi indirimi ile emekli olmuşsanız ve süresiz bir engelli sağlık kurulu raporunuz var ise bahsettiğim nedensellik ilkesi sebebiyle yeni erişkin engelli sağlık kurulu raporu yeni engelli sağlık kurulu raporunuz olacak ve eskisi hükümsüz olacaktır.

Bu duruma bağlı eski engelli sağlık kurulu raporu üzerinden engelli vergi indiriminiz var ise ve siz bu belge ile engelli vergi indirimimen emekli oldu iseniz resmi kurumlar fark edecek veya özel banka emekli sandığı farkedecek ve size yeni raporunuz üzerinden tekrar engelli vergi indirimi almanız talep edebileceklerdir.

Bu bağlamda eğer engelli vergi indirimi ile emekli iseniz alacağınız rapor sizi katoik bir durumun içine sokabilir.Sizden ricam bankanızın emekli sandığı emeklilik servisi ile bir görüşüp yeni rapor almanızın ne gibi sonuçları olacağınız sormanızdır.

Tekrar belirtmek gerekirse eskiden ne için rapor alacağınız ve buna bağlı engelli raporu tesisi edildiğini biliyorum.Ancak 2019 Şubat ayı itibari tek bir erişkin engelli raporu vardır.İstediğiniz işlemde kullanabilirsiniz ve seçme şansınız olmadan herşeyi yasal olarak bağlamaktadır.

Saygılar.

Bilgi Hazinedir
Bunları öğrendiğim iyi oldu, aslında,%40 üzeri alacağıma güveniyorum ama, bu uyarıdan sonra her ihtimale karşı vazgeçtim, bu gibi durumlarda en kötü ihtimali düşünerek hareket etmek lazım ( özellikle devlet kurumları ile ilgili ne yapacakları belli olmuyor çünkü). Teşekkürler hocam.
Not: Engelli kartı istememin sebebi, ücretsiz tren ve müze içindi. Şu anda ücretsiz İETT seyahat kartım var ( şehir içi) ama bugün kaybolsa yenisini almam için yeni rapor çıkarmam gerekecek, çünkü eski raporumu kabul etmiyorlar (2001 tarihli)

Bence bu risk emekli olmussunuz tekrardan rapor çıkartırken düşük oranlı rapor çıkar ise emekliliğiniz riske girmesin

BİR BANKACI

Siz enğel durumunuz üzerinden emekli iseniz hiç bulaşmayın rapor işlerine, ben sizi normal emekli zanettim ve sonradan oluşan sorundan dolayı enğelli kimlik kartı çıkartmak istiyorsunuz zannettim.

Mevcut raporunuzun oranını bırakın şuanda rapor alabilmeniz bile mucize. Arkadaş araç almak için rapor yeniledi %83 raporunu yalvara yakara %62 olarak alabildi.

Eski raporu kabul etmek zorundalar kazanilmiş haklar var rapor yönetmenliğinde yaziyor

BİR BANKACI

Ricam ederim.

Yeni bir engelli kartı çıkartmanız kadar doğal bir durum olamaz.Sizi çok iyi anlıyorum.

Ancak size bahsettiğim süreç ve gelişimi durumunuz farklı noktalara iletebilir.

Eğer uygun görürseniz özel banka emekli sandığı emeklilik servisi ile görüşmeniz bu durumu netleştirmek veya konu hakkında bilgi edinebilmek adına faydalı olabilir.

Hakkınızda hayırlısı olsun İnşAllah.

Saygılar.

(Gölge)

Size sonuna kadar katılıyorum.Eski rapor veya yeni rapor diye bir kavram Anayasl haklarımızın gasp edilmesidir.

Arkadaşlarımız raporlarını ne zaman almış olurlarsa olsun kazandıkları haklar verilen rapor süresince geçerliliği korumalıdır.Eğer elektronik ortama entegrasyon konusu gerçekleştirilecekse bunu raporu yenileme yoluyla değil mevcut raporu devletin tercih edeceği yöntemlere elektronil ortama aktarmaları her arkadaşımız ve yasal açılardan daha reel bir sonuç olacaktır.

Saygılar.

Üst Alt