Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sadece hafif engelliler mi çalışabilir?

Konular
15
Reaksiyonlar
0
İş ilanlarına bakıyorum. İçimden, "Bu nitelikleri taşıyan biri, ne kadar engelli olabilir ki?" demek geliyor. Tabii ki hafif engellileri "hafif engelli olmaktan" sorumlu tutmak değil amacım ama vücudunu hemen hemen hiç kontrol edemeyen, konuşması net anlaşılmayan biri olarak, ağır engelliler olarak bizim de çalışmaya hakkımız olduğunu düşünüyorum. Ne dersiniz?

Not: Konuyu doğru yere açtığımdan emin değilim. Bülent Bey, eğer yanlışsa lütfen taşıyabilir misiniz?

Çalışmak herkesi hakkı tabi, ama bu çalışma kişiye eziyet oluyorsa sorun olmaz mı sizce .?
Örnek veriyim, çalışıtıgım iş yerinde zor yürüyen bi engelli arkadaşımız var, birisi yanında olmadan bi yerden bi yere gidemiyor malasef.
Masa başı işi olmasına rağmen.

Uygun şartlar ve ortam hazırlanırsa herkes çalışabilir tabi.
Ama kişininde kendi kapasitesini ve durumu göz önünde bulundurup ona göre karar vermesi lazım.
İlla çalışıcam dememeli, heleki bir iş yerinde. Yeri geldiğinde evden de çalışabilir.

Tabii ki. Zaten önemli olan, sınırlarını doğru çizmek. Örneğin ben evde bilgisayar başında metin düzeltmenliği yapabilirim ancak. Bunun dışında zaten iş aramam. Hayır, ben şuna karşıyım: Engeliniz ağırsa, kimse sizden çalışmanızı istemiyor. Bu çoık yanlış bence.

Üst Alt