Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sadece psikiyatrik hastalıklara sahip kişilerin ÖTV'siz araç alma imkanı var mıdır?

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
641
Reaksiyonlar
376
Sadece psikiyatrik hastalıklara sahip kişilerin ÖTV siz araç alması VE rapor alma süreci nasıldır?

ÖTV sİZ araç almak için HUSUSİ RAPOR ALMAK ÜCRETLİMİDİR?

Selamlar,

Sadece %90 üzeri engelli raporu olanlar ve özel tertibat kodlu B ehliyetine sahip olup, oran fark etmeksizin ortopedik engelli olanlar ÖTV'siz araç alabilir.

sadece psikiyatrik hastalığı olanın raporu %90'nın altında kalacağı için ÖTV'siz araç alamaz. başka hastalıkların da olması ve rapora eklenmesi lazım.

ayDÜNYAvazo

%90 rapor al, paranı cebine koy, aracı gözüne kestir, düş yollara kardeşim...

Pekala sağlık kurulundan bu ÖTV siz için rapor almak ücretlimi?

ayDÜNYAvazo

Sen engelli sağlık kurulu raporu alacaksın (ücretsiz). Raporda özel bir ibare olmasına gerek yok. %90 ve üzeri olsun kafi.

OturanBoğa raporun kullanım amacı bölümü kalktı degilmi bülent abi yani ötv için v.s diye ibare şart degilmi 2022 maaşı için alınan rapor geçerlimi %90 oranlı

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM!

Geçerli kullanım amacına bakılmıyor.

Kişinin hem B sınıfı ehliyet alma vede ÖTV siz araç alma hakkında bilgi paylaşımı?

Psikiyatri: 6 ayda bir kontrol şartıyla sürücü belgesi alabilir.
Göz: Araç kullanırken gözlük kullanması gerekir.

B sınıfı ehliyet alma için sürücü kursuna başvurdum ve dün sınava girdim "72 PUAN" alıp sınavdan "GEÇTİ"m. Artık geri kalanda direksiyon eğitimi vede sınavı olacak inşallah.

Engelliyim bu arada:
Atipik Psikoz / Asperger Sendromu / OKB

Benim gibi durumda olup ehliyet almak istiyen varmı?

Son düzenleme:
ayDÜNYAvazo

Vergi indirimi şartı %90 ve üzeri engel şartına
Ya da araçta hareket ettirici özel tertibat olma şartına bağlanmış durumda... Her iki durumda da düz B ehliyeti almanız olanaksız gibi.

Engelli kişiye araç alırken hareket özgürlüğü sağlayabilmek adına sağlanan vergi indirimi avantajın bu şartlara bağlanması gerçekten çok saçma, ama maalesef durum ülkemizde böyle.

Devlet ÖTV indirimini gerçekten kime yapması gerektiği konusunda çerçeveyi netleştirip, daha net ve mantığa uygun bir mevzuat oluşturamadığı için durum böyle maalesef. Araçta tertibat varsa bunu hakettiğiniz varsayılarak vergi indirimi yapılıyor :)

%45 ruhsal ve duygusal yazıyor engelli raporunda ben alamıyor muyum?

%90 ve üstü engelli raporu oranımı gerekli? HER HALÜKARDA YANİ

ayDÜNYAvazo 2022 maaşı için alınan % 90 rapor geçerlimi arkadaşlar
2 ci sorum % 90 engelli olan kişi raporu olan kişi arabayı kullanabilirmi
3 cü sorum % 90 engelli dışında kimlerin kullanma hakkı var arabayı

Paranoya

Engellinin aracı kullanabilme şartı; engellinin ehliyeti olup olmamasına,

Araç için ÖTV indiriminden yararlanabilmesi; %90 ve üzeri engel oranı yahut hareket ettirici özel tertibat(ikisinden birisi) şartına bağlı.

Alınan aracı Engelli dışında kimlerin kullanabileceği konusunda ise güncel durum şöyle (2020);

Araçta özel Tertibat yoksa sınırlama yok ehliyeti olan herkes kullanabilir.

Araçta özel tertibat varsa kullanabilecek sağlıklı kişiler için saçma ve gereksiz, komik uygulamalar ile prosedürleri tamamlamak gerekiyor. Yoksa yasal olarak kullanım izni verilmiyor. Yani tertibatlı araç için aynı engele sahip kişilere kullanabilir denirken, engeli olmayan sağlıklı kişilere ise biz bi bakalım belki kullanamaz, sadece bizim istediğimiz kişilere, bir yığın prosedürü tamamlatmadan kullandırmayalım deniyor ve hayat daha da zorlaşıyor :)

SiyahPelerinliAdam

ÖTVsiz araç almak için alınan raporda raporun "SÜREKLİ" veya "2 YIL SÜRELİ" olmasına dair bir kanun varmıdır?
Yani "SÜREKLİ" veya"2 YIL SÜRELİ" olması farketmezmi? Rapor sonucunda "SÜREKLİ" veya "2 YIL SÜRELİ" olabilir mi?

2 SEÇENEKTEN 1 si OLABİLİRMİ YANİ?

3 MAYIS 2021 Pazartesi günü "2 YIL SÜRELİ" raporumun 1 buçuk yıllık süresi(18 AY) doluyor. BU TARİHTE ötv SİZ ARAÇ ALMAK İÇİN RAPOR İÇİN MÜRACAAT EDECEĞİM. (B sınıfı ehliyetimide almış olurum inşallah o zamana kadar)

ayDÜNYAvazo
Süreli ve süresiz raporlar mevcut ancak ötv indirimi uygulamasında süreli raporlar nasıl değerlendiriliyor bilgim yok, yanıltmak istemem.

ortapediklere oran fark etmiyor digeri % 90 olacak bu haksızlık degilmi engelli engellidir bu ayrımcalık neden biri bana açıklasın bu meseleyi ayDÜNYAvazo

Ben açıklamasam şimdi.😎😎 Neden olduğunu bende bilmiyorumki. SORUYORUM NİDEN BÖYLE NEDEN HA😁😁😁

Anlayacağın sen "ORTAPEDİK ENGELLİ DEĞİLSİN ÖTV'siz ARAÇA BİNEMEZSİN"

NEDEN BÖYLE KÖTÜ BİR AYRIMCILIK YAPILIYOR?

Paranoya

Nedeni çok basit herkes dünyada herkes psikolojik engelli olabilir herkes ama bu böyle iken ÖTV siz araç almak bu kadar basit olabilirmi sence😁😎😁😎 OLAMAZDI İŞİN İÇİNDEN ÇIKILMAZDI YOKSA. Herkesin altında(seninle ben hariç) ÖTV siz araç olurdu. OLURMUYDU?

ben doktorumla görüştüm e sınıf ehliyetim var,tekrar aldığında b'ye düşer dedi engel oranım 40 bipolar ben zaten sıfır almıyacam ehliyetim var araba alamazsın bilgisi bana yanlış geldi?

Nedeni çok basit herkes dünyada herkes psikolojik engelli olabilir herkes ama bu böyle iken ÖTV siz araç almak bu kadar basit olabilirmi sence😁😎😁😎 OLAMAZDI İŞİN İÇİNDEN ÇIKILMAZDI YOKSA. Herkesin altında(seninle ben hariç) ÖTV siz araç olurdu. OLURMUYDU?

Üst Alt