Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sadece ruhsal hastaların kaldığı yerde kedini hayal edip hastalığa kendini kaptırmak?

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
632
Reaksiyonlar
351
Çoktan beri içimde şöyle bir hayal var: Kendimi sadece ruhsal hastaların kaldığı yerde hayal edip "burada yaşamak istemek" böyle hisler var içimde üzgünüm, geleceği hayalda edemiyorum.

anlaşamazsın 5 parmagın 5 i bir degil gereksiz ruhsal hastalarda var toplumda adam olamayan

Bence mantıklı ama bu iş ama hastanede çok zor hastane ortamı bunaltıcı. 20 tane hastayı herkese oda vererek apart tarzı biyere kapatıcaklar. Herkesin odasında tv si pc si olucak. Ortak buluşma alanları , güzel bi bahçesi olucak. Birde çalışma imkanı olucak örneğin herkesi doldurcaklar bi minibüse götürcekler sebze toplatıcaklar seralarda. Ben böyle bi hayal kurabildim olabilir bence. Öbür türlü o hastane ortamı hele o ağır ilaç kullananların ruh gibi gezmesi orda yaşaması fln insanın canını sıkar.

Türkiye'de imkanlar gereği böyle çok yönlü rehabilitasyon imkanı yok. Gerçekleşse süper olur tabi ki.

Çok parası olan birisi hayrına yapsaydı mükemmel olurdu ben hayal ettim :D
Düşünsenize 100 kişilik okul gibi geniş bahçeli bi bina... 1 kişilik 2 kişilik 4 kişilik odalar olcak... Bahçede top oynayan şizofrenler. Birbirinden şüphelenen paranoidler. Sınıflara ayrılcak herkes hastalığına ve şiddetine göre. Eğitim falan verilir herkesin anlayabilceği biçimde. Camlara korkuluk şart. Bahçede demir teller arasında hayvanlar olur banklara oturup onlara bakarsın napıyo koyunlar fln.
Ama nedense hastane ortamı okadar bunaltıcı ki sağlam giren hasta çıkar yerlerde parke halı yok duvarlar dümdüz renk ne bi dolap ne bişey ruhsuz renksiz odalar. Heralde sağdan soldan işaretler görüp tribe girmeyelim diyemi öyle bilmiyorum ama çok kötü. Enazından benim gördüğüm öyleydi daha iyileri vardır tabi.

Orada aklı başında bir kaç kişi oluyor onlarla bir araya gelip sohbet etmek vizit günleri kritiğini yapmak güzel oluyor.Tabi Allah ağır hasta yapmasın kimseyi.Yalnız hastanede ömrünü tamamlama isteği pek sağlıklı değil toplumda aidiyet kazanamamanın ve sosyalleşme ihtiyacının karşılanamaması seni bu düşüncelere sevk ediyor.

İki ay ay kaldım o hastanelerden birinde. keşke hiç çıkmasaydım. ömürümün en huzurlu iki ayıydı. Bir kere kimseye güçlü görünmek zorunda değilsin, çünkü orada herkes güçsüz...İnsanı en yıpratan şey olmadığın halde güçlü görünmek zorunda kalmak...

Nuray6141

Evet insanlar dışarda yalnızlaşıyor.
Bu gibi ortamlar ilaçtan daha iyi geliyor insana.

Üst Alt