Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sadece sürücü olur raporu ile ÖTV siz araç alınır mı?

mesen

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
Merhaba Arkadaşlar
Ehliyet için başvuruda bulunacağım sol başparmak tamamen yok işaret parmagimda kullanılamaz halde bu durumda ehliyet raporuma otomatik vites araç kodu yazılırsa ÖTV siz araç alabilirmiyim yoksa ehliyeti alsam bile yeniden sağlık kuruluna girmem gerekiyor?

Engelli sağlık kurulu raporunuz olmalı ve [FONT=sans-serif]sol başparmak tamamen yok işaret parmagi kullanılamaz ibaresi yer alıp oranda bulunması gerek.[/FONT]

Raporum var ama ÖTV kısmı değerlendirilmedi deniyor o raporda sol elindeki başparmak ve işaret parmağı için oran verildi şimdi ise ehliyet değişikliği için sağlık ocağına başvuruda bulunacagim

Sağlık il müdürlüğüne başvurun gerekli adımları size söylerler

Sağlık il müdürlüğüne başvurun gerekli adımları size söylerler birde elinizdeki raporla vergi dairesine gidip orada araç alımına bakan görevliye ötv den yararlanıp yararlanamayacağını sor ona göre ehliyetini değiştir

mesen
birkan01 e ek olarak; raporunuzda "otomatik vitesli/özel tertibatlı araç kullanır" ibaresi olmalı.
Böyle bir değerlendirmenin olmadığı raporla ÖTV muafiyetli araç alınamaz.

Raporumun ön ve arkası

Ux1oCy.jpg

aQsOIf.jpg

@birkan01
Şahit olduğum durumlarda raporda ilk aranan ozellik o ibare oldu hep. Malum hiç bir yerde standart bir uygulama yoktur, yönetmelik maddeleri nere çekersen o yöne yorumlanıyor.
Bu yüzden de bugün hiç sorunsuz hakları yarın pardon diyerek geri isteyebiliyorlar.
İnşaallah sizdeki gibi uygulama yaygınlaşıp oturur. Çünkü normal engelli sağlık kurulu raporu olan biri, söz konusu ibare şartından dolayı ÖTV muafiyeti için yeniden rapor almak zorunda kalıyordu.

@birkan01
Size bahsettiğim olayın birebir örneğini az önce yine gördüm, rapor sırf ibare yok diye Ankara'dan reddedilmiş. Linkteki ikinci mesaj okumanızı istiyorum.
İşte biri veriyor, öteki bşrkaç yıl sonra pardon yanlışlık olmuş deyip ötv yi geri istiyor.
O kadar çok örneği var ki bunun.
https://www.engelliler.biz/forum/oz...-02-kodu-verildi-polis-memuru-olmaz-dedi.html

Ufukalp Konuyu okudum kendim de bizzat emniyette trafik tescil büroda çalıştığımdan yeterince bilgim mevcut hocam umarım bir sorun çıkmaz ileride de :)

Üst Alt